Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
14.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Mlakar NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije zimski prestopni rok Zlatko Zahović

Četrtek, 25. 1. 2018, 14.00

6 let, 3 mesece

Jan Mlakar

Zahović pripeljal v Maribor veliko okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jan Mlakar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni prvak Maribor je v zimskem prestopnem roku zelo dejaven. Konkurenco v konici napada je okrepil Jan Mlakar. Mladi slovenski reprezentant kot posojen nogometaš Fiorentine pri italijanskem drugoligašu iz Benetk ni dobil veliko priložnosti. Z vijolicami je sklenil pogodbo do poletja 2022.

Mariborčani gradijo ekipo za prihodnost. Iz Italije je prišel 19-letni Jan Mlakar, obetavni napadalec, ki se je pred leti iz Domžal odpravil v Firence, Fiorentina pa je zanj plačala mastno odškodnino. V Toskani se v članski konkurenci ni naigral. Odločil se je za selitev k Venezii, kjer pa je v serie B igral manj od pričakovanega.

Zahović sklenil dogovor s Fiorentino

''Jan je eden najbolj perspektivnih napadalcev v samostojni Slovenije,'' ponosno zatrjuje Zlatko Zahović. Zaradi odličnega poslovnega odnosa med slovenskimi in italijanskimi vijolicami, Mariborom in Fiorentino, jesenskim prvakom 1. SNL za Mlakarja ni bilo potrebno plačati odškodninskega zneska. Bodo pa v prihodnje, ob naslednjem prestopu mladega slovenskega napadalca, določen znesek nakazali prav klubu iz Firenc.

Maribor se je tako okrepil v napadu, govorice o tem, da bi lahko pozimi izgubil Jasmina Mešanovića, pa so po prihodu Mlakarja postale še glasnejše. Zahović je zatrdil, da za napadalca, ki se je po zaslugi novega selektorja Roberta Prosinečkega znašel na reprezentančnem seznamu BiH, ni prejel nobene ponudbe. Po besedah Zahovića je Maribor za to zimo že končal s prihodi igralcev, ne izključuje pa možnosti, da bi še kdo zapustil Ljudski vrt.

Bi lahko v prihodnjih tednih Ljudski vrt zapustil Jasmin Mešanović? | Foto: Reuters Bi lahko v prihodnjih tednih Ljudski vrt zapustil Jasmin Mešanović? Foto: Reuters

Poškodbi Vilerja in Ivkovića

Mariborčani so v pripravljalnem obdobju odigrali tri tekme. Na seznamu poškodovanih sta z debelo črto podčrtana branilca Mitja Viler in Saša Ivković. Prvi bo odsoten vsaj 10, srbski novinec pa sedem dni. Kmalu se bodo vrnili tudi Aleks Pihler, Aleksander Rajčević in Luka Zahović.

Ni mu bilo težko sprejeti ponudbe

Darko Milanič in Zlatko Zahović bosta odslej sodelovala tudi z Janom Mlakarjem. | Foto: Twitter - Voranc Darko Milanič in Zlatko Zahović bosta odslej sodelovala tudi z Janom Mlakarjem. Foto: Twitter - Voranc Mlakar po prihodu na Štajersko ni skrival zadovoljstva. ''Občutki so fenomenalni. Maribor je zelo dobro organiziran klub. Takoj, ko mi je športni direktor povedal, kako se dela, mi ni bilo težko sprejeti ponudbe. Vsi, ki spremljajo nogomet, vedo, kaj Maribor pomeni,'' je dejal novopečeni nogometaš Maribora, ki ni bil zadovoljen z minutažo pri Venezii. Vodil ga je legendarni italijanski napadalec Filippo Inzaghi, a večinoma le ne treningih.

Mlakar je prepričan, da je zaradi trdega dela na treningih v zadovoljivem ritmu. Pogreša le tekme, ki mu jih spomladi v dresu Maribora, če bo prepričal trenerja Darka Milaniča, ne bo manjkalo. Mladi napadalec je v tej sezoni, ki jo je zaznamovala udeležba vijolic v ligi prvakov, pozorno spremljal predstave Maribora. Mlakar je že izpostavil cilj, da Maribor zadrži prednost pred tekmeci, najbližje na lestvici je Olimpija, in ubrani naslov prvaka.

Ne spreglejte