Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
26. 8. 2011,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Petek, 26. 8. 2011, 15.27

8 let

Zahovič: Maribor lahko prezimi v Evropi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ples kroglic devetkratnih slovenskih prvakov ni pustil ravnodušnih. Športni direktor Zlatko Zahovič in trener Darko Milanič verjameta v to, da so tekmeci premagljivi.

Športni direktor Zlatko Zahovič že komaj čaka na 15. september, ko se bodo Mariborčani prvič predstavili v skupinskem delu lige Europa. V skupini H, kjer so se znašli v družbi treh ''zahodnjakov'', katerim imena klubov se začnejo na črko B: ''Lepo je videti Maribor v ugledni družbi vseh klubov, udeležencev lige Europa. Prvi vtisi po žrebu so spodbudni, skupina je nedvomno zahtevna kot vsaka izmed skupaj dvanajstih, a nam daje veliko upanja, da lahko Maribor prezimi v Evropi. Braga, Brugge in Birmingham so odlične ekipe, z velikim ugledom v mednarodnem nogometu. So pa hkrati premagljive in nam dajejo vse možnosti, da z našimi navijači dogradimo sanje o še enem velikem koraku naprej na evropskem prizorišču,'' ne dvomi najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov, ki je v evropskih tekmovanjih odigral že nešteto pomembnih dvobojev, imena tekmecev v skupini H pa ga niso prestrašila. Tako kot Glasgow Rangers, ki je v četrtek tudi podpisal predajo in čestital Mariborčanom za nastop v skupinskem delu.

Strateg NK Maribor je pred žrebom izpostavljal, da želi skupino, v kateri bi lahko bili njegovi izbranci tekmovalno uspešni. Kaj meni po žrebu? ''Vse bomo naredili, da bo tako. Skupina je zelo zanimiva, ne bomo le sodelovali, ampak bomo skušali nabirati točke. Naši nasprotniki so predstavniki različnega sloga nogometa. Braga kot tipični portugalski, s hitrostjo, z Brazilci v moštvu. Nekaj informacij imamo, saj smo bili dvakrat zapored na pripravah na Portugalskem in se srečevali s tamkajšnjim nogometom. Birmingham je predstavnik otoškega sloga igre, podoben temu, kar smo imeli opravka z Rangersi. Imamo še dovolj časa za priprave, sem optimist, ker smo proti Rangersom nalogo odlično opravili. Brugge pa je moštvo, ki ga bomo skušali premagati, tako da se obeta pestro dogajanje do sredine decembra,'' razmišlja Darko Milanič. Po prvenstvenem derbiju z Olimpijo ga čaka teden dni počitka, saj bodo v ospredju kvalifikacijski reprezentančni dvoboji. Ravno pravo obdobje, da se ''vijolice'' povsem osredotočijo na nove evropske izzive in že na krstni izvedbi (v četrtek, 15. avgusta) prepričajo javnost, da so si zaslužile mesto med najboljšimi v evropski ligi.

Rajčevič: Naš namen je osvojiti čim več točk

Mariborčani so v Glasgowu prejeli le en zadetek. Ker so prek Daliborja Volaša zadeli tudi sami, je rezultat 1:1 v popolnosti zadoščal za skupno veselje slovenskega kluba. Da je moral Jasmin Handanovič po žogo v mrežo le enkrat, je zaslužen tudi branilec Aleksander Rajčevič, ki ga je na povratni tekmi čakala zahtevna naloga. Opravil jo je z odliko.

''Tako na prvi pogled, pred iskanjem podrobnejših informacij, se zdi, da je skupina res zanimiva, tekmovalna. Razumljivo, da so vse ekipe kakovostne, v tej fazi tekmovanja se nihče ni znašel po naključju. Naš namen bo, da osvojimo čim več točk in ostanemo v boju za napredovanje do zaključnih dvobojev. O Birminghamu je dovolj povedati, da gre za ekipo otoškega sloga igre, angleško ligo pa vsi dobro poznamo. Po obiskih na Madeiri nam ni neznanka niti portugalski nogomet,'' je za klubsko stran zaupal Primorec, ki si je med letošnjimi zimskimi pripravami v živo ogledal prav tekmo Brage, ki je gostovala pri Maritimu. ''Brugge je veliko ime belgijskega nogometa, s tradicijo uspešnega nastopanja v Evropi. Obetajo se zanimive tekme, ni dvoma, da se bomo kot doslej spet temeljito pripravili na vse nasprotnike,'' je še dodal nekdanji branilec Kopra, ki bo v nedeljo skušal zaustaviti napade Olimpije.

Ne spreglejte