Zahović: Lahko bi bilo težje, a tudi lažje

V Mariboru so po žrebu parov drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ki jim je namenil sarajevski Željezničar, delno zadovoljni. Sarajevčani so zelo zadovoljni.

1 / 2

Foto: Vid Ponikvar

2 / 2

Foto: Vid Ponikvar

V Mariboru so po žrebu parov drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ki jim je namenil sarajevski Željezničar, delno zadovoljni. Sarajevčani so zelo zadovoljni.

Željezničar je prvak Bosne in Hercegovine, v minuli sezoni je naslov osvojil z osmimi točkami naskoka pred Širokim Brijegom. V svojih vrstah ima dva nogometaša, ki sta slovenskim poznavalcem nogometa dobro poznana. Prvi je napadalec Eldin Adilović, nekdanji napadalec Interblocka, ki je v Sloveniji igral še za Livar iz Ivančne Gorice in lendavsko Nafto. V minuli sezoni je v prvenstvu zabil kar 20 golov na 29 tekmah in bil z naskokom prvi strelec tekmovanja. Zabil je enkrat več zadetkov kot njegov najbližji zasledovalec. Še bolj kot 26-letnega napadalca vsaj mariborski navijači poznajo Zajka Zebo, nekdanjega ljubljenca Ljudskega vrta, ki je bil pred petimi leti sezono in pol član Maribora, nato pa ga je pot vodila v Rusijo. Od tam se je pred dvema letoma vrnil nazaj v Sarajevo. Da je še vedno mojster nogometne žoge, priča dejstvo, da je bil ravno pred dnevi izbran za najboljšega posameznika prvenstva Bosne in Hercegovine. Maribor torej zagotovo ne čaka lahko delo, česar se zavedata tudi trener in športni direktor kluba.

Milanić: Željezničar ima dobro ekipo

''Željezničar bo zahteven nasprotnik, ki zahteva temeljito pripravo. Od tega trenutka smo na delu z zbiranjem informacij za podrobno analizo, saj se želimo uvrstiti v naslednji krog. Lani sem spremljal tekmo, ko je Maccabi iz Haife izločil prvaka Bosne in Hercegovine, ekipo Borca. V Bosni in Hercegovini se igra dober nogomet, imajo ogromno nadarjenih igralcev, Željezničar pa je klub z bogato tradicijo na prostorih nekdanje Jugoslavije. V Sarajevu nas čakajo tudi temperamentni navijači, tekmec bo zahteven, vendar je naš cilj jasen. Želimo napredovati,'' je po žrebu dejal trener Darko Milanič. Športni direktor je bil nekoliko krajši. ''V skupini možnih nasprotnikov bi lahko dobili težjega, a tudi lažjega. Ne smemo pozabiti, da nas čaka peklensko ozračje na gostovanju v Sarajevu, ampak sem prepričan, da podobno tudi v Ljudskem vrtu. Zelo pomemben bo v tem dvoboju tudi odziv navijačev,'' je komentiral Zlatko Zahović.

Svraka: Tokrat smo imeli srečo

Kakšne so reakcije po žrebu iz Sarajeva? ''Tokrat nam je bila sreča naklonjena. Vsi smo upali, da nam bo žreb namenil Maribor. Kljub temu, da se je razpletlo tako, kot smo si želeli, pa moramo vedeti, da so Slovenci pred tekmama favoriti. Ne zato, ker bi bili bolj kakovostni od nas, pač pa zato, ker imajo več izkušenj z igranjem v Evropi. To je njihova največja prednost,'' je žreb komentiral vezist Željezničarja Muamer Svraka in dodal: ''V Mariboru bomo na prvi tekmi skušali odigrati, kar se bo dalo dobro. Skušali bomo zabiti gol. Če nam bo to uspelo, nam bo v Sarajevu veliko lažje. Prepričan sem, da bomo imeli na obeh tekmah veliko podporo s tribun, ki utegne biti odločilnega pomena. Naredili bomo vse, da bi osrečili naše navijače.''

Prva tekma v Ljudskem vrtu bo 17. ali 18. julija, teden dni pozneje se bosta ekipi pomerili še na znamenitem štadionu Koševo v Sarajevu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano