Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
18. 2. 2016,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Četrtek, 18. 2. 2016, 18.32

8 let

Zahović: Dobili smo najboljšega napadalca v zgodovini Slovenije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Pred časom nam je Milivoje Novaković dal besedo, zdaj se je dokončno odločil, da prihaja," športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović ni skrival navdušenja po podpisu pogodbe z Ljubljančanom.

Izkušeni slovenski reprezentant Milivoje Novaković je bil v zimskem prestopnem goreča želja jesenskega prvaka iz Ljubljane. Čeprav je njegov družinski dom od štadiona v Stožicah oddaljen le nekaj minut hoje, se je pri 36 letih odločil, da se bo v slovenskem prvoligaškem nogometu raje preizkusil na Štajerskem.

"Milivoje je bil zelo korekten. Pred časom nam je dal besedo, da je Maribor njegova prva odločitev v Sloveniji. Zdaj se je dokončno odločil. Kolebal je med določenimi ponudbami iz tujine, kar pa se tiče Slovenije, je bil zanj vedno v igri le en klub. Res je držal besedo," je najnovejšega zimskega novinca pohvalil Zlatko Zahović in sijal od ponosa, saj je pripeljal v klub odmevno okrepitev.

Maribor potrebuje realizacijske sposobnosti Novakovića

Športni direktor Maribora je z izkušenim reprezentantom, ki je v prejšnji sezoni igral na Japonskem, v državnem dresu pa je bil v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu z naskokom najuspešnejši strelec, sklenil pogodbo do konca sezone 2016/17.

Ob koncu januarja, ko se je končeval zimski prestopni rok, je namignil, da bi lahko v mesto ob Dravi prišla zelo znana okrepitev. Po navadi je pozimi v štajersko prestolnico privabil novince z reprezentančnim statusom. Takšna sta bila Marko Šuler in Dare Vršič. Zahović se je na naše vprašanje, ali bo sledilo nadaljevanje, takrat le nasmehnil. Danes je kot streha z jasnega iz Maribora udarila novica, da bo novi član branilcev državnega naslova tudi Novaković.

Šulerja in Vršiča odlično pozna iz časov, ko so skupaj zastopali barve Slovenije. "Z Markom in Daretom imamo dobre izkušnje. Ne vidim razloga, da jih ne bi imeli tudi z Milivojem. Je pravi profesionalec. Potrebujemo njegove realizacijske sposobnosti in izkušnje," je prepričan, da bo predstavljal dodano vrednost klubu.

Najvišjo plačo bo ohranil kapetan

Novaković že trenira na Štajerskem. "Je profesionalec in ima privilegirano konstitucijo, tako da bo zelo hitro ujel ritem. Prepričan sem, da bo že kmalu nared," je Zahović napovedal, da bi lahko zaigral že od samega začetka spomladanskega dela.

Izbranci Krunoslava Jurčića, ki se danes v Turčiji merijo z ukrajinskim velikanom Dniprom, se bodo v domovino vrnili v soboto. Pričakal jih bo tudi novopečeni napadalec, nekdanji nogometni otrok Olimpije, ki se je kot golobradi mladenič po mladinskem stažu za Bežigradom odločil, da si bo skušal nogometno ime ustvariti raje v tujini.

Uspelo mu je. Začel je v nižjeligaških avstrijskih klubih, do danes pa v reprezentančnem dresu dosegel že 31 zadetkov. Več jih je zbral le njegov športni direktor, ki jih je zbral 35 in je slovenski rekorder. "To je že preteklost. Škoda, da nisva nikdar igrala skupaj, je pa Nova definitivno najboljši napadalec, kar ga je Slovenija kdajkoli imela."

Igralno številko bo predstavil javnosti najverjetneje prihodnji teden, kar se tiče plače, pa ne bo toliko izstopal iz povprečja, da bi ga v slačilnici spremljali ljubosumni pogledi. "Plača kapetana ostaja najvišja," je sporočil Zahović in dal vedeti, da ima v slačilnici Maribora še vedno glavno besedo kapetan Marcos Tavares.

Brazilec s štajerskim srcem je želel igrati v slovenskem dresu, a mu ni uspelo. Lahko je le občudoval Novakovića in njegove zadetke, ki so bili v zadnjih sezonah stalnica. Če ni šlo v reprezentanci, bosta lahko združila moči vsaj v Prvi ligi Telekom Slovenije …

Ne spreglejte