Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 14.27

8 let

Zahović dobil igralca, ki ga je potreboval

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski prvaki so potrdili, da so sklenili enoletno sodelovanje z izraelskim napadalcem Dudujem Bitonom. Mariboru ga je posodil belgijski Standard, Zlatko Zahović pa je prepričan, da se bo izkazal.

Tako bo v Ljudskem vrtu domoval še drugi Izraelec. Po Sintayehuju Sallalichu je vijolice okrepil še njegov rojak Dudu Biton. Kariero je začel pri Maccabiju iz Haife, ki je pred leti Mariborčanom preprečil nastop v ligi prvakov, nato nadaljeval pot pri soimenjaku iz Tel Aviva, ki je v tej sezoni občutil moč izbrancev Anteja Šimundže, v domovini pa je nosil barve še dveh klubov (Hapoel Ra'anana in Hapoel Petah Tikva), nato pa nabiral izkušnje v Belgiji (Charleroi) in na Poljskem (Wisla Krakov) ter se nato še enkrat vrnil v Belgijo k podprvaku Standardu iz Liega.

Kot posojen nogometaš je v sezoni 2012/13 odšel na Ciper ter Apoelu pomagal do naslova ciprskega prvaka, zastopal pa je tudi barve španskega Alcocrona. Zdaj se odpravlja v Maribor, kjer ga čaka imenitna priložnost, da se predstavi evropski javnosti na velikem odru, saj se bodo vijolice v ligi prvakov pomerile s Chelseajem, Schalkejem in Sportingom.

Nezadovoljen z odnosom Nusmirja Fajića

"Bili smo v časovni stiski in smo se morali odzvati. Tekma v Domžalah je, ne glede na iztrošenost ekipe, znova potrdila, da potrebujemo nekoga, ki se zelo dobro znajde v kazenskem prostoru, igra dobro z glavo in obogati igro celotnega moštva z zadetki. Takšnega imamo v kadru, vendar žal nismo zadovoljni z njegovim profesionalnim odnosom," je Zlatko Zahović med vrsticami dal vedeti, da ni zadovoljen z učinkom nekaterih napadalcev, od katerih je pričakoval večje število zadetkov. V mislih je imel Nusmirja Fajića, ki v mariborskem napadu izstopa z višino in fizično močjo, a najboljši strelec slovenske izbrane vrste ni zadovoljen z odnosom napadalca iz BiH.

"Maribor v slovenskem prostoru prevladuje in če ni igralca, ki bi zaključil akcije, je težje doseči namen. Do zdaj smo ga vedno imeli, ob Tavaresu sta imela Volaš in Berić zahtevane značilnosti. Prav tako Fajić, ko je bil še skromen, ponižen in deloven. Zdaj ga nimamo in sem prepričan, da se bo Biton dobro znašel v našem klubu ter pomagal ekipi, da bomo vzdržali velik boj, ki nas čaka v nadaljevanju sezone. Biton je igralec, ki smo ga potrebovali," je ob prihodu izraelskega napadalca pojasnil športni direktor slovenskih prvakov.

Ne spreglejte