Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2016,
0.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

nogomet poletni prestopni rok

Četrtek, 1. 9. 2016, 0.15

6 let, 6 mesecev

Zadnji dan poletnega prestopnega roka

Kaj se je dogajalo zadnji dan prestopnega roka?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

00:14

Konec je

00:12

Kar 35 milijonov za Francoza

22:14

Rekord Leicester Cityja

21:51

Balotelli zastonj v Nico

21:18

Wilshere v Bournemouth

21:00

Z novim klubom tudi Vučkić

20:02

Luiz se vrača v Chelsea

19:17

Krajnc v Sampdorio

18:38

Chelsea je spet zapravljal

16:46

Slovenec proti Bayernu

16:07

Zlatko Dedić v 3. ligo

13:57

Olimpija ostala brez trenerja

10:52

Aljaž Struna zapustil Palermo

10:50

Bajde podpisal za Novaro

08:28

Rekordni nakupi v Angliji

  • 00:14

    Konec je

    Tik pred koncem prestopnega roka se je okrepila Valencia. Iz Rusije je prišel Argentinec Ezequiel Garay. Valencia je Zenitu za branilca, ki je pred leti branil tudi barve madridskega Reala, plačala 20 milijonov evrov.  Garay se je na Mestallo preselil do leta 2020.

    Ura je odbila polnoč, kar pomeni, da je poletne nogometne tržnice konec v vseh nogometno najmočnejših državah v Evropi. Tudi v Angliji, Španiji in v Franciji.  Lahko se zgodi, da bo kak prestop potrjen tudi pozneje ali celo v četrtkovih jutranjih urah, a za zdaj je to vse. Poslavljamo se tudi v uredništvu Sportala. Lahko noč ...

  • 00:12

    Kar 35 milijonov za Francoza

    Čeprav naj bi že dal besedo Evertonu, je Moussa Sissoko tik pred koncem prestopnega roka v Angliji, ob 23.57, potrdil, da odhaja v Tottenham. Londončani bodo Newcastle Unitedu za izkušenega vezista odšteli 35 milijonov evrov.

     | Foto:

  • 23:34

    Srbu je le uspelo

    Srbski branilec Nikola Maksimović je tik pred zdajci, bojda le deset minut pred iztekom roka, dokončal prestop iz Torina v Napoli, ki naj bi zanj odštel 29,5 milijona evrov. 24-letni branilec je imel težave s potjo v Neapelj, saj zaradi (lažnega) bombnega preplaha na letališču v Frankfurtu ni mogel pripotovati. Na koncu so podpis uredili s pomočjo faksa, a je težava nastala z urejanjem papirjev na Italijanski nogometni zvezi. Tik pred zdajci je vsem vpletenim le uspelo in visokorasli branilec je dočakal prestop, ki si ga je tako zelo želel.

     | Foto:

  • 23:22

    Drama v Angliji

    Kakšna drama v Angliji v zadnjih minutah prestopnega roka. Za francoskega reprezentanta Mousso Sissokoja, vezista na izhodnih vratih Newcastle Uniteda, se borita Everton in Tottenham. Everton je že pred časom poslal ponudbo v višini 35 milijonov evrov zanj, a tik pred iztekom poletnega prestopnega roka so jo Londončani izenačili. Zdaj je odločitev na Newcastle Unitedu in Sissokoju. Kakorkoli že, vse kaže, da bomo nekaj minut pred iztekom roka dočakali še en astronomski prestop. Kam bo odšel 27-letni nekdanji član Toulousa, ki je v Angliji od leta 2013?

     | Foto:

  • 23:03

    Samo še ena ura ...

    Samo še ena ura nas loči od konca poletnega prestopnega roka v preostalih treh nogometno najmočnejših državah, v Angliji, Španiji in Franciji. Predvsem z Otoka pričakujemo še kakšno bombastično novico ...

  • 23:01

    Konec tudi v Italiji

    Ob 23. uri je bilo konec poletne nogometne tržnice tudi v Italiji. Lahko se zgodi, da bo od tam prišla še kakšna vest o prestopu, a je moral biti ta izpeljan do roka.

  • 22:42

    Belgijca ne bo v Torino

    Iz Italije, kjer imajo na voljo za prestope le še 15 minut, medtem prihajajo novice, da se Belgijec Axel Witsel ne bo preselil v Juventus iz Zenita, saj naj Rusi ne bi našli zamenjave za tega odličnega vezista, ki je igral tudi na letošnjem evropskem prvenstvu.

  • 22:14

    Rekord Leicester Cityja

    Islam Slimani je nogometaš Leicester Cityja, kar so pri zdaj že nekdanjem klubu alžirskega napadalca lizbonskemu Sportingu tudi uradno potrdili. K angleškemu prvaku odhaja za 30 milijonov evrov, kar je rekorden nakup v zgodovini Leicestra, ki je v prejšnji sezoni šokiral in osvojil naslov angleškega prvaka.

     | Foto:

  • 22:05

    Arbeloa v London

    Dolgoletni bočni branilec Reala Alvaro Arbeloa se po sedmih sezonah, ki jih je prebil v Madridu, seli v London. 33-letni Španec odhaja k West Ham Unitedu kot posojen nogometaš.

  • 21:51

    Balotelli zastonj v Nico

    Mario Balotelli, še pred nekaj leti eden izmed najboljših napadalcev na svetu, se zdaj seli v povprečnega francoskega prvoligaša Nico, kar so potrdili pri Nici in tudi Liverpoolu. 26-letni nekdanji zvezdnik Interja, Milana, Manchester Cityja in nazadnje Liverpoola, katerega član je bil v zadnjih dveh letih, in je do zdaj prestopal za vsote 30 in dvakrat 20 milijonov evrov na Azurno obalo odhaja brez odškodnine. Nekdanji reprezentant Italije, v njenem dresu je blestel predvsem na evropskem prvenstvu pred štirimi leti, bo v Franciji skušal najti formo, s katero je navduševal, preden so v ospredje stopile njegove neumnosti zunaj nogometnih igrišč. Bo zlobni deček italijanskega nogometa v Franciji spet zablestel?

  • 21:18

    Wilshere v Bournemouth

    Jack Wilshere, ki je junija lani zabil dva gola za Anglijo pri zmagi nad Slovenijo s 3:2 v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016, zapušča Arsenal in se kot posojen nogometaš seli k njegovemu tekmecu v angleški premier ligi, Bournemouthu. 24-letni vezist, ki je še pred letom dni veljaj za enega najboljših vezistov na Otoku, je v prejšnji sezoni zaradi poškodb igral zelo malo. Zdaj ga je trener Londončanov Arsene Wenger poslal drugam, saj je bilo jasno, da ne bo prav veliko igral.  Iz pred kratkim velikega zvezdnika po prestopu, ki se je še pred kratkim zdel nemogoč,  se tem prestopu na družabnih omrežjih že na veliko norčujejo.

     | Foto:

  • 21:00

    Z novim klubom tudi Vučkić

    Nekdanji veliki up slovenskega nogometa Haris Vučkić si je našel nov klub. Nogometaš, ki je pred kratkim praznoval 24. rojstni dan in so ga dolgo časa povezovali z Olimpijo, bo svojo pot nadaljeval v Bradfordu, ki igra v tretjem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Tja ga bo Newcastle United, katerega član je nekdanji nogometaš Domžal že od leta 2009, a zaradi poškodb na St. James Parku ni dobil prav veliko priložnosti za igro, posodil do januarja prihodnje leto. Njegova zgodba z Newcastle Unitedom se bo končala junija 2017, ko se bo iztekla pogodba, ki jo ima podpisano s klubom, za katerega je v vseh teh letih odigral le 19 tekem in zabil en gol.

     | Foto:

  • 20:25

    Celje se še kar krepi

    Celjski prvoligaš je nekaj ur pred koncem poletnega prestopnega roka razkril ime tretjega vratarja. Maticu Kotniku in Metodu Jurharju se je pridružil 29-letni Ptujčan Matjaž Rozman, ki je podpisal dveletno pogodbo. V lanski sezoni je branil za hrvaškega prvoligaša Slaven Belupo, kjer mu je potekla pogodba. Z željo po treniranju se je na začetku priprav na letošnjo sezono pridružil celjskemu moštvu, v tem času pa se je pokazal obojestranski interes za sodelovanje.

  • 20:02

    Luiz se vrača v Chelsea

    Iz vrst Chelseaja so sporočili, da so s PSG dosegli dogovor o prestopu brazilskega branilca Davida Luiza, ki se vrača v London. Na Stamford Bridgu je namreč že igral med letoma 2011 in 2004, ko se je za malo manj kot 50 milijonov evrov preselil v PSG. Zdajšnji prestop naj bi bil vreden nekoliko manj kot 40 milijonov evrov. 28-letni brazilski reprezentant morda do podpisa pogodbe opraviti le še zdravniški pregled.

  • 19:33

    Nov nakup v Londonu

    Georges-Kevin N'Koudou, 21-letni krilni francoski napadalec, ki še čaka na prvi nastop v izbrani vrsti Francije, se iz Marseilla seli v Tottenham. Londončani so zanj odšteli 13 milijonov evrov.

  • 19:30

    Diego Lopez spet v Španiji

    Dozdajšnji vratar Milana Diego Lopez, ki je nase opozoril predvsem v madridskem Realu, pri katerem je iz vrat pod vodstvom Joseja Mourinha izrinil legendarnega Ikerja Casillasa, se po dveh letih vrača v Španijo. 34-letnik je podpisal dveletno pogodbo z Espanyolom. Milančani so na račun odškodnine prejeli milijon evrov in pol.

  • 19:28

    Iz Man Cityja v Valencio

    Francoski branilec Eliaquim Mangala, za katerega je Manchester City pred dvema letoma Portu odštel več kot 30 milijonov evrov, je zapustil Manchester in se preselil v Valencio. Španci so si ga sposodili za eno leto. 25-letni občasni francoski reprezentant v Manchestru ni pokazal tistega, kar so od njega pričakovali.

  • 19:25

    Mladi as v Hamburgu

    Nemški prvoligaš HSV je pripeljal novo okrepitev. Za 10 milijonov evrov je kupil brazilskega bočnega branilca Douglasa Santosa, ki je v majici Brazilije navduševal na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. 22-letnik, ki je nazadnje igral za Atletico Mineiro, prvič odhaja v tujino.

  • 19:17

    Krajnc v Sampdorio

    Nov klub si je našel še en slovenski nogometaš. Branilec Luka Krajnc, ki je član Cagliarija, se seli v Sampdorio, kamor bo posojen do konca sezone. Nekoč sloviti klub iz Genove, za katerega je igral tudi selektor Slovenije Srečko Katanec, ga bo lahko ob koncu sezone odkupil za 2,5 milijona evrov. 21-letni nekdanji mladinec Maribora na Apeninskem polotoku sicer igra že kar pet let. Ob Cagliariju je branil še barve Genoe in Cesene. Do zdaj je zbral 25 nastopov v prvi in 43 v drugi italijanski ligi.

  • 19:13

    Kaj še pripravljajo Angleži?

    Angleški klubi so daleč največji zapravljivci tudi v letošnjem poletnem prestopnem roku. Že do zdaj so za nakupe odšteli ogromno denarja, a se v zadnjih urah ne mislijo ustaviti. Kaj vse lahko od njih še pričakujemo? Prvak Leicester City naj bi bil tik pred nakupom alžirskega napadalca Islama Slimanija, za katerega naj bi lizbonskemu Sportingu odštel vsaj 30 milijonov evrov. Everton naj bi Portu za njegovega rojaka Yacina Brahimija odštel še deset milijonov evrov več. Seveda čakamo tudi na potrditev prestopa Brazilca Davida Luiza iz PSG v Chelsea in še koga …

     | Foto:

  • 19:08

    Cuadrado spet za Juventus

    Kolumbijec Juan Cuadrado bo tudi v sezoni 2016/17 igral za torinski Juventus, so potrdili pri torinskem klubu. Tako kot v minuli sezoni bo posojen od londonskega Chelseaja. Za to sezono bodo po poročanju italijanskih medijev Torinčani odšteli pet milijonov evrov, po koncu sezone pa ga lahko odkupijo za 20 milijonov. Možnost odkupa pa postane obveza, če bo 28-letni Cuadrado igral sicer nerazkrito število tekem.

  • 18:38

    Chelsea je spet zapravljal

    Španec Marcos Alonso je zapustil italijanskega prvoligaša Fiorentino in se preselil v Anglijo k Chelseaju. Londončani so v Firence nakazali 27 milijonov evrov, 25-letni levi branilec pa je podpisal pogodbo za pet let.

  • 18:28

    Novi tujci v Kopru

    Slovenski prvoligaš Luka Koper se je za nadaljevanje prvenstva okrepil s tremi novimi nogometaši. Na Obali bodo odslej igrali Panamec Ricardo Avila, ki je tudi reprezentant svoje države, Južnokorejec Park In-hyeok, ki bo do konca sezone posojen s strani nemškega prvoligaša Hoffenheima, in Ed Kevin Kokorović. Slednji, nekdanji vezist Zavrča, je podpisal dvoletno pogodbo.

  • 18:13

    V Italiji nov rekord

    V Italiji, kjer je Juventus z nakupom Gonzala Higuaina iz Napolija za 90 milijonov evrov poskrbel za četrti najdražji nakup v zgodovini nogometa, so letos poleti nakupovali toliko, kot niso še nikoli. Čeprav pravijo, da je prva italijanska liga v krizi in je slabša, kot je kdaj koli bila, so tamkajšnji prvoligaši že presegli številko 678 milijonov evrov, kolikor so za nakupe potrošili v sezoni 2000/01. Daleč največ je porabil prav Juventus, in sicer kar 157,5 milijona evrov. Najmanj so za nakupe z zdaj odšteli pri Empoliju (3,2 milijona).

     | Foto:

  • 18:06

    Še en rekord v Angliji

    Angleški prvoligaš Burnley je naslednji v vrsti, ki je v poletnem prestopnem roku zrušil klubski rekord za novega igralca. Za irskega reprezentanta Jeffa Hendricka je drugoligašu Derby Countyju odštel 10 milijonov funtov, poročajo britanski mediji. Štiriindvajsetletni vezist je podpisal triletno pogodbo.

  • 17:54

    Makedonec na klop Olimpije?

    Rodolfa Vanolija so danes pri Olimpiji odslovili. Zdaj se navijači slovenskega prvaka seveda z zanimanjem sprašujejo, kdo bo nasledil italijanskega trenerja? Kandidatov je več, a po pisanju spletnega portala Nogomania.com naj bi bil prvi favorit za ljubljansko klop Makedonec Čedomir Janevski, ki je pred časom sedel tudi na klopi makedonske reprezentance. Nazadnje je delal v Belgiji, kjer je bil do januarja letos trener Royal Mouscrona. Delal je tudi na Cipru, v Srbiji, kjer je bil trener Crvene zvezde in v Grčiji. Bil je pomočnik trenerja Olympiakosa iz Pireja.

     | Foto:

  • 17:45

    Rekord Sunderlanda

    Gabonski nogometni reprezentant Didier Ndong je postal novi član angleškega prvoligaša Sunderlanda. Ta je francoskemu klubu Lorientu za 22-letnega vezista odštel 16 milijonov evrov odškodnine. Ndong, ki je za Gabon odigral 18 tekem, je podpisal petletno pogodbo. Pri Lorientu je na 46 tekmah dosegel dva zadetka.

  • 17:29

    Šporar zadel za Basel

    Še novica, ki ni povezana s prestopnim rokom, a je vseeno zelo zanimiva. Andraž Šporar, nekdanji kapetan Olimpije, ki je v začetku leta za 3,3 milijona evrov prestopil v švicarskega prvaka Basel, a je zanj zaradi poškodbe odigral le 20 minut, se je očitno vrnil po daljši odsotnosti. Vodilni švicarski prvoligaš je igral prijateljsko tekmo proti Wohlenu in zmagal s 3:2. Drugi gol za Basel je zabil prav 22-letni slovenski napadalec, ki za udeleženca lige prvakov igral 62 minut in bojda navdušil. Se bo kmalu lahko dokazoval tudi na pravih tekmah?

  • 17:22

    Arsenal ostal brez dragulja

    Mladi nemški napadalec Serge Gnabry, ki je z Nemčijo osvojil srebro na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je na šestih tekmah zabil šest golov, zapušča Arsenal. Član Londončanov je bil kar štiri leta, a nikoli ni dobil prave priložnosti za igro. Zdaj se 21-letnik seli nazaj v Nemčijo. Za pet milijonov evrov je prestopil v Werder.

  • 17:22

    V Nemčiji je konec

    Poletnega prestopnega roka je bilo v Nemčiji ob 17. uri konec. To seveda ne pomeni, da od tam ne bo več novic o prestopih, a bodo potrjeni le tisti, ki so bili izpeljani pred koncem roka. Bomo dočakali kakšnega, ki še ni pricurljal v javnost?

  • 16:46

    Slovenec proti Bayernu

    Slovenski reprezentant Miha Mevlja se iz romunskega Dinama iz Bukarešte, pri katerem je igral v zadnjem letu, za 700 tisoč evrov seli v ruskega prvoligaša Rostov, s katerim je podpisal triletno pogodbo. 26-letni branilec, ki je v Sloveniji igral za Gorico, bo tako imel priložnost za debi v ligi prvakov. Rostov je v kvalifikacijah za elitno evropsko klubsko tekmovanje pred kratkim izločil Ajax iz Amsterdama. Nastopal bo v skupini D skupaj z madridskim Atleticom Jana Oblaka, münchenskim Bayernom in PSV Eindhovnom.

  • 16:30

    Obeta se mega prestop

    Brazilski branilec David Luiz se po dveh letih iz PSG vrača v Chelsea, ki je z njim leta 2014, ko ga je prodal v PSG, zaslužil skoraj 50 milijonov evrov. Zdaj se iz Pariza vrača v London, kjer naj bi ga od podpisa pogodbe ločil le še zdravniški pregled. Odškodnina zanj naj bi znašala okoli 30 milijonov evrov.

  • 16:07

    Zlatko Dedić v 3. ligo

    Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Zlatko Dedić, ki je v izbrani vrsti zbral 48 nastopov in zabil osem golov (najbolj se je v spomin vtisnil z golom proti Rusiji, ki je Sloveniji prinesel svetovno prvenstvo 2010), si je našel novega delodajalca. Potem ko je od leta 2014 igral za tretjeligaša FSV Frankfurt, bo v prihodnjem letu dni nosil dres njegovega tekmeca iz tretje nemške lige Paderborna, poroča transfermarkt.de.

  • 15:56

    Nasri v Sevilli

    Nekdanji francoski reprezentant Samir Nasri bo v tej sezoni nastopal v španskem prvenstvu. Odločil se je za selitev v Sevillo, s katero bo kot posojeni nogometaš Manchester Cityja nastopil tudi v ligi prvakov. V zadnjem obdobju na Etihadu ni dobil velikega števila minut, zato bo tekmovalno formo poskušal ujeti v drugem okolju. Odločil se je za Andaluzijo, Sevilla pa je našla primerno zamenjavo za Jevgena Konopljanko, ki se je preselil v Nemčijo.

  • 15:12

    Juventus kopiči zvezdnike

    Italijanski prvak Juventus je v tem prestopnem roku resda izgubil Francoza Paula Pogbaja, za katerega je iztržil rekordno odškodnino, a je njegov odhod zapolnil s prihodom številnih zvezdnikov, ki so povišali evropske apetite navijačev stare dame. Po Daniju Alvesu (Barcelona), Marku Pjaci (Dinamo Zagreb), Miralemu Pjaniću (Roma), Medhiju Benatii (Bayern) in Gonzalu Higuainu (Napoli) naj bi v Torino privabili še belgijskega reprezentanta Alexa Witsela (Zenit) in kolumbijskega zvezdnika Juana Cuadrada (Chelsea). Ali mu bo uspelo, bo znano v prihodnjih urah.

  • 14:58

    Nekdanji zmaj na Poljskem

    Nekdanji napadalec Olimpije Miroslav Radović bo igral v ligi prvakov. Čeprav je sezono začel v dresu beograjskega Partizana, je zadnji dan prestopnega roka sklenil sodelovanje z varšavsko Legio, ki ji je v karieri podaril že ogromno sezon. Spada med klubske legende, tako da so se navijači poljskega kluba, ki se pripravljajo na nastope v ligi prvakov, razveselili prihoda 32-letnega srbskega napadalca. Legia je beograjskemu klubu plačala sto tisoč evrov, Radović pa ji je obljubil zvestobo do leta 2018.

  • 14:53

    James Rodriguez v Londonu?

    Vroča novica iz Londona! Vodstvo Chelseaja resno razmišlja, da bi na Stamford Bridge pripeljalo Jamesa Rodrigueza. Kolumbijec je v madridskem Realu pod vodstvom Zinedina Zidana izgubil mesto v začetni enajsterici, evropski prvak pa zanj zahteva 70 milijonov evrov odškodnine. Če bo Chelsea sprejel pogoje, bo poskrbel za največji posel zadnjega dneva prestopnega roka. Danes pri modrih ni dolgčas, saj razmišljajo tudi o tem, da bi se k njim vrnil branilec David Luiz (PSG), Milan pa poizveduje, kakšni so pogoji, da bi pri njem nadaljeval kariero španski zvezdnik Cesc Fabregas.

  • 14:44

    Stoke ujel Bonyja

    Napadalec iz Slonokoščene obale Wilfried Bony je zapustil Manchester. Do konca sezone 2016/17 se bo dokazoval pri Stoke Cityju. Trener lončarjev Mark Hughes je zelo zadovoljen, da bo lahko računal tudi na nekdanjega napadalca Swanseaja, ki je v dresu valižanskega kluba blestel v premier ligi, na Etihadu pa ni bil v središču pozornosti.

  • 13:57

    Olimpija ostala brez trenerja

    Nogometni klub Olimpija je prekinil sodelovanje s trenerjem Rodolfom Vanolijem. Klubsko vodstvo se še odloča o nasledniku, treninge pa bosta do nadaljnjega vodila Igor Božič in Dejan Kopasić. Novi strateg, ki bo prevzel vodenje branilcev državnega naslova, bo najverjetneje znan v prihodnjih dneh, zagotovo še pred koncem reprezentančnega premora.

    Novi kandidat bo najverjetneje Slovenec. Olimpija se bo v soboto, 3. septembra, mudila v Vidmu, kjer se bo pomerila z italijanskim prvoligaškim klubom Udinese.

  • 13:19

    Hart tudi uradno v Torinu

    Zdaj je tudi uradno. Angleški reprezentančni vratar Joe Hart se je v enem najbolj nenavadnih letošnjih prestopov preselil na Apeninski polotok. Na Otoku je branil pri bogatem velikanu Manchester Cityju, v Italiji pa bo kot posojeni vratar sinjemodrih stal med vratnicama prvoligaškega kluba Torino. Postal je prvi angleški vratar, ki bo branil v serie A.

  • 12:57

    Mangala na pregledih v Španiji

    Francoski branilec Eliaquim Mangala, ki pri Manchester Cityju ni v načrtih Josepa Guardiola, se je odločil, da bo kariero kot posojeni nogometaš sinjemodrih nadaljeval v Valencii. Nekdanji branilec Porta je v Španiji na zdravstvenem pregledu. Zanj se zanima tudi londonski Chelsea.

  • 12:56

    Grk zapušča Kampla

    Pri Bayerju iz Leverkusna si s Kevinom Kamplom, ki je na pripravah slovenske nogometne izbrane vrste, ne bo več delil slačilnice Kyriakos Papadopoulos. Grški branilec je odšel v Leipzig in okrepil novopečenega nemškega prvoligaša kot posojeni nogometaš lekarnarjev. Grk v tej sezoni torej ne bo igral v ligi prvakov.

  • 12:26

    Srbski rekord

    Štiriindvajsetletni branilec Nikola Maksimović je postal najdražji srbski nogometaš vseh časov, saj je Napoli zanj po poročanju italijanskih medijev plačal skupaj 29 milijonov evrov. Srbski obrambni igralec, rojen v Prištini, je od leta 2013 igral za Torino.

  • 12:09

    Leicester City želi oba

    Lisice mislijo zelo resno. Otoški mediji napovedujejo dvojni posel, ki bo blagajno Leicester Cityja osiromašil za okrog 65 milijonov evrov. Prejel jih bo Sporting iz Lizbone, ki se bo poslovil od portugalskega reprezentanta Adriena Silve in alžirskega napadalca Islama Slimanija.

    Zeleno-beli levi iz portugalske prestolnice so pred dnevi sklenili dogovor z dvema nizozemskima napadalcema, ogromno pričakujejo od nekdanjega zvezdnika Wolfsburga Basa Dosta.

  • 12:02

    Bešiktaš dobil tri okrepitve

    Švicarski reprezentant Gokhan Inler, ki se ni naigral pri Leicester Cityju, je okrepil vrste turškega prvaka. Podpisal je triletno pogodbo. Bešiktaš je sklenil dogovor še z dvema nogometašema. V Istanbulu bosta kariero nadaljevala tudi Turek Atinc Nukan (posojeni nogometaš nemškega prvoligaša RB Leipzig) in Caner Erkin (posojeni nogometaš milanskega Interja).

  • 11:52

    Nov napadalec v Velenju

    V končnici poletnega prestopnega roka so se okrepili tudi Velenjčani. Dres Rudarja bo nosil 25-letni napadalec Davor Bokalič. Nazadnje je igral za Bravo, prve nogometne korake pa je naredil v Domžalah.

  • 11:45

    Rahmanović v Celju

    Nogometni klub Celje bo v nadaljevanju prvenstva računal tudi na mladega reprezentanta Bosne in Hercegovine Amarja Rahmanovića. Lani je iz Kopra prestopil k Mariboru, a se v Ljudskem vrtu ni naigral. S Celjani je sklenil dvoletno pogodbo.

  • 10:52

    Aljaž Struna zapustil Palermo

    Novega delodajalca ima tudi Aljaž Struna. Slovenski reprezentančni branilec zapušča Palermo. V prejšnji sezoni je vodstvo Palerma zavrnilo ponudbo Napolija, ki je želel pripeljati Slovenca na San Paolo, tokrat pa ni povzročalo težav in prisluhnilo želji Carpija. V svoje vrste ga je tako privabil drugoligaški klub, pri katerem je Primorec že blestel.

    Aljaž Struna | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    Če si bo Carpi v tej sezoni zagotovil napredovanje v prvo ligo, bo moral odkupiti njegovo pogodbo in postati stoodstotni lastnik nekdanjega nogometaša Kopra. Njegov brat Andraž Struna, tudi slovenski reprezentant, še išče novega delodajalca.

  • 10:50

    Bajde podpisal za Novaro

    Na Apeninskem polotoku se bo po novem dokazoval tudi mladi slovenski napadalec Gregor Bajde. Zapustil je vrste Maribora in se kot posojeni igralec 13-kratnega slovenskega prvaka odpravil v Novaro, kjer je prestal zdravstveni preizkus in podpisal pogodbo s članom serie B.

  • 10:39

    Se David Luiz vrača v London?

    Chelsea želi okrepiti obrambno vrsto. Novi trener Antonio Conte ne bi imel nič proti, če bi se na Stamford Bridge vrnil brazilski branilec David Luiz, ki se je pred leti iz Londona odpravil v Pariz in poskrbel za najdražji prestop branilca v nogometni zgodovini. Po poročanju ESPN modri pariškemu klubu ponujajo okrog 40 milijonov evrov. 

    Vrata Chelseaja naj bi se vsak čas odprla Špancu Marcosu Alonsu, ki nastopa v dresu Fiorentine, a ima tudi nekaj izkušenj z igranjem na Otoku (Bolton in Sunderland). Igra na levem bočnem položaju.

    Italijanski strokovnjak želi na vsak način zadnji dan prestopnega roka okrepiti obrambo. Odločil bi se lahko tudi za njegovega rojaka Angela Ogbonno, ki igra pri mestnem tekmecu West Hamu. Temnopoltega branilca je vodil na letošnjem Euru.

  • 10:20

    Tottenham želi nemškega asa

    Zadnji dan prestopnega roka bi rad ekipo okrepil tudi Tottenham. Nemški časnik Bild poroča, da je za 20-letnega asa Schalkeja Maxa Meyerja, ki je Nemčiji na olimpijskem turnirju v Braziliji pomagal do srebrne medalje, pripravljen odšteti okrog 45 milijonov evrov.

    may meyer | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Če bi se klub iz Gelsenkirchna, ki ga je pred kratkim okrepil Ukrajinec Konopljanka, odločil za prodajo, bi v tem poletju sklenil še drugo dobičkonosno sodelovanje z angleškim klubom. Pred tem je Manchester City iz Schalkeja pripeljal Leroya Saneja za 45 milijonov evrov.

  • 10:16

    Bony zapušča Manchester City

    Manchester City se bo danes uradno poslovil od Wilfrieda Bonyja. Napadalec iz Slonokoščene obale, ki je prišel na Etihad iz Swanseaja, pri bogatem klubu, podprtim z arabskim denarjem, ni upravičil visokih pričakovanj. Na to, da odhaja drugam, je namignil na družbenem omrežju, najverjetnejši kandidati pa so Stoke City, West Ham in Everton.

  • 09:45

    Zvezdnik zapušča Arsenal

    Danes bo Arsenal najverjetneje ostal brez 24-letnega angleškega reprezentanta. Jack Wilshere je izrazil željo po zamenjavi okolja. Topničarji so mu prižgali zeleno luč, da lahko kot posojeni igralec londonskega kluba preizkusi srečo v drugem klubu. Zakaj zapušča štadion Emirates? Švicarski novinec Granit Xhaka, pa tudi Santi Cazorla, Aaron Ramsey in Mohamed Elneny, ki so v boljši formi kot v prejšnji sezoni, so ga izrinili iz prve enajsterice. Za 24-letnega Angleža, ki je imel v zadnjih letih veliko smole z zdravjem, se zanima mnogo angleških klubov. Sky Sports trdi, da se bo odločil med ponudbama Crystal Palacea in Bournemoutha. Watford ter portugalska velikana Sporting in Benfica naj bi dvignili roke nad zvezdnikom Arsenala.

  • 09:00

    Kdo bi še lahko zamenjal klub?

    Kdo bi še lahko zadnji dan zamenjal klub na Otoku? Nemec Bastian Schweinsteiger je pri Manchester Unitedu pod vodstvom Joseja Mourinha naletel na zaprta vrata. Namiguje se, da bi lahko nadaljeval kariero v Severni Ameriki (liga MLS) oziroma na Kitajskem.

    Schweinsteiger | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Francoski reprezentant Moussa Sisoko, ki je na letošnjem Euru večkrat zaigral v začetni postavi galskih petelinov in osvojil drugo mesto, je v prejšnji sezoni z Newcastlom izpadel iz premier lige. Srake hočejo zanj več kot 30 milijonov evrov. Najresnejši kupec je Everton.

    Francoski branilec Eliaquim Mangala pri Manchester Cityju ne dobi priložnosti, vprašljiva pa je tudi prihodnost Yaye Toureja na Etihadu pod vodstvom Josepa Guardiole.

    Kakšna bo usoda Argentinca Marcosa Roja pri Manchester Unitedu? Pri Arsenalu je mesto v začetni enajsterici izgubil Mathieu Debuchy. Iz nje ga je izrinil rojak Hector Bellerin ...

  • 08:56

    Bayern lovi Nemca

    Nemški reprezentant Serge Gnabry, ki je blestel na olimpijskem turnirju v Riu, kjer je osvojil drugo mesto, bi lahko zapustil Arsenal. Mika ga, da bi odšel k Bayernu. Zanj se zanima tudi Werder.

  • 08:56

    Leicester kupuje v Lizboni

    Angleški prvak Leicester City želi Portugalca Adriena Silvo, ki je letos postal evropski prvak. Sportingu ponuja 30 milijonov. V svojih vrstah bi rad pred zgodovinskim nastopom v ligi prvakov pozdravil še enega nogometaša Sportinga Islama Slimanija. Lisice, ki niso najbolje zakorakale v novo sezono, želijo z 28-letnim alžirskim napadalcem okrepil napad. Zanimivo je, da je Claudio Ranieri že pred tem iz moskovskega CSKA pripeljal Nigerijca Ahmeda Muso, s katerim pa ni najbolj zadovoljen. Za zdaj še ni znano, koliko bodo lisice plačale Sportingu za Slimanija. Otoški mediji omenjajo vsoto okrog 30 milijonov evrov.

  • 08:43

    Gregor Bajde v Italiji

    V Sloveniji je Olimpija predzadnji dan prestopnega roka dobila nekdanjega hrvaškega reprezentanta in najboljšega strelca hrvaškega prvenstva Leona Benka, ki ima izkušnje tudi iz močnejših lig, nazadnje pa je igral v Sarajevu.

    Maribor je svoj napad okrepil z mladostjo, mladi slovenski reprezentant Luka Zahović se je po neuspešnem dokazovanju na Nizozemskem, v katerem pri Heerenveenu ni prejel resnejše priložnosti za uveljavitev, vijolice pa so zaslužile 700 tisoč evrov, kot posojeni napadalec vrnil v mesto, kjer je dosegel največje uspehe.

    Gregor Bajde | Foto: Morgan Kristan / Sportida Foto: Morgan Kristan / Sportida

    Bosta največja kluba trgovala tudi zadnji dan? Maribor bo najverjetneje ostal brez mladega reprezentanta Gregorja Bajdeta, ki ga snubi italijanski drugoligaški klub Novara, zmaji pa bolj kot o igralskih okrepitvah razmišljajo o novem trenerju. Italijanskemu strategu Rodolfu Vanoliju, ki si je v tej sezoni privoščil kar nekaj domačih porazov, so med reprezentančnim premorom šteti dnevi.

  • 08:38

    Nov rekord Wolfsburga?

    Nemški reprezentant Julian Draxler bi lahko zapustil Wolfsburg. Omenjalo se je, da bi ga lahko za 75 milijonov evrov kupil francoski prvak Paris St. Germain, a za zdaj kaže, da so bile to le govorice. Če bi se to uresničilo, bi bila to rekordna prodaja volkov.

  • 08:37

    Ukrajinec pri Schalkeju

    Ukrajinec Jevgen Konopljanka, ki je v dodatnih kvalifikacijah za EP 2016 namučil Slovenijo, se je iz Seville preselil v Gelsenkirchen k Schalkeju. Za zdaj le kot posojeni nogometaš španskega udeleženca lige prvakov.

  • 08:32

    Islandec pri turškem velikanu

    Islandski napadalec Kolbeinn Sigthorsson, ki je opozoril nase na letošnjem Euru v Franciji, je odšel iz Nantesa v Galatasaray za 700 tisoč evrov. Za eno leto so ga tja posodili, nato ga lahko turški klub odkupi za 3,8 milijona evrov.

  • 08:31

    Balotelli odhaja v Francijo

    Seznam klubov, ki si želijo Maria Balotellija, je zelo kratek. Kontroverznega in nepredvidljivega napadalca, ki se v prejšnji sezoni pri Milanu ni izkazal, ne želi skoraj nihče.

    Italija Nemčija Mario Balotelli | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

    Še največ zanimanja sta pokazala Nice in Palermo, kar za napadalca, ki je pred leti zastopal barve velikih klubov (Inter, Manchester City, Liverpool), ni pretiran kompliment. Balotelli bo najverjetneje sprejel ponudbo francoskega prvoligaškega kluba, ki bo v tej sezoni igral tudi v skupinskem delu evropske lige.

  • 08:30

    Prva zamenjava za MSN

    Barcelona je z nakupom napadalca Paca Alcacerja potrdila napovedi, saj je želela okrepiti konkurenco v konici napada. Valencia je zaslužila 30 milijonov evrov, španski reprezentant pa bo četrti napadalec Barcelone in prvi kandidat, ki bi lahko vskočil, če bi se poškodoval (ali prejel kartone) nekdo od zvezdniškega trojca MSN (Messi, Suarez in Neymar). Mladi napadalec Munir El Haddadi ni bil zadovoljen z vlogo rezervista, tako da je odšel v obratni smeri na Mestallo.

  • 08:30

    Man Utd in Man City

    To poletje sta na Otoku največja zapravljivca bogata kluba iz Manchestra, City in United, ki v druščini s Chelseajem po treh krogih s stoodstotnim izkupičkom vztrajata na vrhu angleškega prvenstva. Prejšnji rekord je bil 800 milijonov funtov. Z rekordnim nakupom se lahko pohvali že 11 od 20 klubov, ki v tej sezoni nastopajo v premier ligi. 

    Zlatan Ibrahimović, Jose Mourinho | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 08:28

    Rekordni nakupi v Angliji

    Angleški klubi, člani elitne premier lige, so zaradi izdatnih zaslužkov pri prodaji televizijskih pravic prejeli pravo bogastvo. To jim je pomagalo pri poletnih nakupih, ki so rekordni, saj so v tem prestopnem roku porabili že več kot milijardo evrov (1,06 milijarde evrov oziroma 900 milijonov funtov). Prejšnji rekord je znašal 940 milijonov evrov (800 milijonov funtov), za zdaj pa rekordno posluje kar 11 od 20 udeležencev angleškega prvenstva.

    Na Otoku se namiguje, da bo zadnji dan presežena milijarda, prvi kandidat, ki bi lahko pet minut pred dvanajsto globoko segel v žep, pa je Arsenal. Londončani so že pripeljali dva dražja igralca. Španski napadalec Lucas Perez je prišel iz Deportiva La Corune za 20 milijonov, Nemec Shkodran Mustafi pa iz Valencie za 41 milijonov. Verjetno ne bosta osamljena primera.

Sredin dan, ki je bil zadnji letošnje poletne nogometne tržnice, je bil tako kot vedno zelo pester. Iz minute v minuto ste ga lahko spremljali tudi na naših spletnih straneh. Kaj se je dogajalo? Ste kaj zamudili?

Brazilec David Luiz je poskrbel za najdražji prestop zadnjega dne poletne nogometne tržnice. | Foto: Brazilec David Luiz je poskrbel za najdražji prestop zadnjega dne poletne nogometne tržnice.

Kateri so vrhunci zadnjega dne?

Govorilo se je o prestopu kolumbijskega zvezdnika madridskega Reala Jamesa Rodrigueza v PSG za kar 75 milijonov evrov, ki ga nismo dočakali. Kljub temu, da se noben izmed prestopov zadnjega dne poletne nogometne tržnice ni uvrstil med deset najdražjih, ki smo jih videli v zadnjih mesecih, je bilo zelo pestro. Nekaj je bilo takšnih, ki so se razvrstili tik za najdražjo deseterico.

Najdražji je prestop brazilskega branilca Davida Luiza iz PSG v Chelsea. Londončani naj bi zanj odšteli 38,5 milijona evrov. Newcastle United je za Mousso Sissokoja s strani Tottenhama dobil 35 milijonov evrov. Kar 30 milijonov je Leicester City nakazal lizbonskemu Sportingu za alžirskega napadalca Islama Slimanija. Nekaj zvenečih imen evropskega nogometa je bilo posojenih. Francoz Samir Nasri iz Manchester Cityja v Sevillo, Anglež Jack Wilshere iz Arsenala v Bournemouth in njegov rojak Joe Hart iz Manchester Cityja v Torino. Morda najbolj zveneči izmed njih, italijanski zvezdnik Mario Balotelli, je iz Liverpoola brez odškodnine odšel v Nico.

Slovenci? Na domačih tleh je še najbolj odmevala novica, ki ni povezana s prestopnim rokom. Pri prvaku Olimpiji so se namreč za sodelovanje zahvalili italijanskemu trenerju Rodolfu Vanoliju. Njegovega naslednika še iščejo. Odmeven prestop je uspel branilcu Mihi Mevlji, ki se je preselil k udeležencu lige prvakov ruskemu Rostovu. Luka Krajnc je prestopil v Sampdorio, Aljaž Struna v Carpi, Haris Vučkić v Bradford, Zlatko Dedić v Paderborn, Gregor Bajde iz Maribora v Novaro …

Miha Mevlja bo v novi sezoni igral v Rusiji in z Rostovom tudi v ligi prvakov. | Foto: Miha Mevlja bo v novi sezoni igral v Rusiji in z Rostovom tudi v ligi prvakov.

Največji prestopi tega poletja:

1. Paul Pogba/Fra (zdaj Manchester United/prej Juventus) – 105 milijonov evrov
2. Gonzalo Higuain/Arg (Juventus/Napoli) – 90
3. Hulk/Bra (SIPG/Zenit) – 55,80 
4. John Stones/Ang (Manchester City/Everton) – 55,6
5. Leroy Sane/Nem (Manchester City/Schalke) – 50
6. Granit Xhaka/Švi (Arsenal/Borussia Mönchengladbach) – 45
7. Henrikh Mkhitaryan/Arm (Manchester United/Borussia Dortmund) – 42
8. Sadio Mane/Sen (Liverpool/Southampton) – 41,20
9. Skhodran Mustafi/Nem (Arsenal/Valencia) – 41
10. Joao Mario/Por (Inter/Sporting Lizbona) - 40

Ne spreglejte