Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
26. 5. 2017,
20.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

Natisni članek

Manchester City Monaco Pep Guardiola Bernardo Silva

Petek, 26. 5. 2017, 20.50

6 let, 6 mesecev

Uradno: Bernardo Silva podpisal z Man Cityjem

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80
Bernardo Silva | Foto Reuters

Foto: Reuters

Smo šele konec maja, Manchester City pa je že poskrbel za prestopno bombo. Sinjemodri so s portugalskim nogometašem Bernardom Silvo podpisali petletno pogodbo, zanj pa so Monacu plačali nekaj manj, kot se je pisalo, 50 milijonov evrov.

Odlični Portugalec je po izjemnih predstavah to sezono v dresu ekipe iz kneževine postal tarča številnih evropskih velikanov, kot kaže, pa si ga je v svoji ekipi najbolj želel videti Pep Guardiola, ki je tako močno okrepil svojo sredino.

''Če sem pošten, sem zdaj v enem najboljšem klubu na svetu. Ko pokliče eden najboljših trenerjev na svetu, je težko reči ne. Veselim se novega izziva. Naredil bom vse, da ekipi pomagam pri osvojanju lovorik,'' je od podpisu dejal Silva, ki se bo Man Cityju pridružil 1. julija.

Silvo bo zamenjal Tielemans

22-letni portugalski reprezentant je v tej sezoni v francoskem prvenstvu z Monacom z vrha po dolgem letu sklatil PSG, nastopil pa je tudi v polfinalu lige prvakov. Silva je v tej sezoni za Monaco zbral kar 58 nastopov in 11 zadetkov ter prispeval še 12 podaj. V Monacu bodo Portugalca zamenjali z belgijskim reprezentantom Yourijem Tielemansom, ki se je iz Anderlechta preselil za 25 milijonov evrov.

Pep Guardiola pravi, če jih ne moreš premagati, jih kupi. Monaco je v ligi prvakov v tej sezoni izločil Manchester City. | Foto: Getty Images Pep Guardiola pravi, če jih ne moreš premagati, jih kupi. Monaco je v ligi prvakov v tej sezoni izločil Manchester City. Foto: Getty Images

Prihaja še Mendy?

Vse bolj naglas se govori o selitvi na Etihad še enga nogometaša Monaca. Blizu selitve v Manchester naj bi bil tudi levi bočni branilec Benjamin Mendy, zanj pa naj bi bili sinjemodri pripravljeni plačati 45 milijonov evrov. Mladi Francoz bo pri Cityju zamenjal odhajajočega Gaëla Clichyja.

Portugalec in Francoz pa zagotovo ne bosta edino, ki bosta v tem poletju zapustila francoske prvake. Skoraj zagotovo jima bo sledil 18-letni francoski čudežni deček Kylian Mbappe, za katerega se najbolj vneto zanima Real, vroča imena za odhod v večji klubi pa so še Tiemoue Bakayoko, Fabinho in Djibril Sidibe.

Ne spreglejte