Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2017,
13.47

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Zlatko Zahović Darko Milanič NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov FH Hafnarfjördur

Torek, 1. 8. 2017, 13.47

1 leto

Mariborčani odpotovali na Islandijo

Z Zlatkom Zahovićem ali brez, odšli so po zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Darko Milanič | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Mariborčani so se danes dopoldne odpravili proti Reykjaviku, kjer bodo jutri iskali pot do play-offa kvalifikacij za ligo prvakov, ki bi jim hkrati že prinesel vsaj skupinski del lige Europa in precejšen zaslužek. Proti Hafnarfjördurju bodo branili zmago z 1:0.

Mariborčani se bodo na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Hafnarfjördurju (na prvi so zmagali z 1:0) pomerili v sredo ob 18.30 po lokalnem oziroma 20.30 po srednjeevropskem času.

"Imamo prednost, a je v Reykjavik nikakor ne gremo branit. Želimo zmagati in nasprotnika prisiliti, da igra po naše. Želimo doseči zadetek ali več," je na mariborskem letališču zgodaj dopoldne pred odhodom na skoraj tri tisoč kilometrov dolgo pot povedal Darko Milanič.

"Predvidevamo, da bodo Islandci tokrat igrali nekoliko drugače, kot so pred tednom dni v Mariboru. Ne samo zato, ker igrajo doma, ampak seveda tudi zaradi tega, ker zaostajajo. Na prvi tekmi so bili nekoliko zadržani. Pričakujem, da bo na drugi nekoliko drugače," je napovedal trener Maribora, ki je na pot popeljal 22 nogometašev.

"Pričakujem, da bodo na voljo vsi, čeprav je kar nekaj takšnih, ki so imeli v zadnjih dneh manjše težave. Verjamem, da bodo na današnjem treningu prisotni vsi. Za nami je naporen ritem tekem. Fantje so jih do zdaj zdržali zelo dobro, zaradi česar sem zelo zadovoljen," je še povedal Milanič.

Nogometaši, ki so odšli na Islandijo:

Jasmin Handanović, Matko Obradović, Aljaž Cotman, Aleksander Rajčević, Marko Šuler, Jean-Claude Billong, Denis Šme, Mitja Viler, Matej Palčič, Adis Hodžić, Marwan Kabha, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Sandi Ogrinec, Damjan Bohar, Valon Ahmedi, Dino Hotić, Gregor Bajde, Martin Kramarič, Marcos Tavares, Jasmin Mešanović in Luka Zahović

Odločil se bo v zadnjem trenutku

Trener Maribora je previden, a optimist. | Foto: Grega Valančič / Sportida Trener Maribora je previden, a optimist. Foto: Grega Valančič / Sportida "Ne vem še, s kakšno postavo se bomo lotili Hafnarfjördurja. Še dan in pol je do tekme. Bomo videli, kako bo na zadnjem treningu. Časa je še dovolj. Odločil se bom tik pred tekmo," je napovedal in razkril, kakšen je načrt za tekmo, ki bo potekala ob precej svežih temperaturah. Na štadionu naj bi bilo v času tekme pod 15 stopinjami Celzija.

"Pogoji za igro bodo dobri. Ne smemo pustiti, da bi Islandci vodili potek tekem. Mi moramo biti tisti, ki bomo glavni na igrišču. Moramo imeti kontrolo in posest. Če bo nasprotnik agresiven, ga moramo umiriti. Pripravljeni smo na več scenarijev. V ekipi imamo kar nekaj fantov, ki imajo ogromno evropskih izkušenj, tudi z višje ravni. Smo kakovostni. Tega se moramo zavedati in iti odločno v boj," je načrt za uspeh, ki bi Mariboru poleg še vsaj osmih evropskih tekem prinesel tudi še vsaj približno šest milijonov evrov denarne nagrade, povedal Milanič.

Brez televizijskega prenosa

Tokratnega evropskega gostovanja nogometašev Maribora ne bo mogoče spremljati prek televizijskega prenosa, saj nobena izmed televizijskih hiš z lastniki pravic za televizijski prenos tekme ni uspela doseči dogovora. Prav tako ob tem, da so bile pravice za področje Islandije že prodane, ni bilo mogoče pridobiti dovoljenja za spletni prenos tekme. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali ob plačilu 7,99 evra, ki ga uredite prek spletne strani http://livesports.is.

Rad bi ga videl zraven, a če ne bo šlo ...

Nekaj besed je namenil tudi sodnikom, ki po njegovem mnenju v tej sezoni vsaj v Evropi niso ravno na strani Mariborčanov. "Sodniki nam v zadnjem času ne gredo na roko, to je dejstvo. Imamo kar nekaj pripomb, zato moramo biti še kako pozorni na to, kako bo sodil sodnik in kako se bo obnašal. V tej sezoni nismo bili najbolj zadovoljni s sojenjem na naših tekmah. Upamo, da bo jutri drugače," je pred tekmo, na kateri bo pravico delila slovaška sodniška četverka na čelu z glavnim sodnikom Petrom Kralovičem, opozoril Milanič.

Bo imel na Islandiji ob sebi Zlatka Zahovića ali ne? | Foto: Grega Valančič/Sportida Bo imel na Islandiji ob sebi Zlatka Zahovića ali ne? Foto: Grega Valančič/Sportida

Za konec se ni mogel izogniti vprašanjem o svojem najožjem sodelavcu. Športnemu direktorju Zlatku Zahoviću, ki zaradi za zdaj sicer še neuradne kazni Uefe v Reykjaviku naj ne bi smel sedeti ob njem na klopi, ampak si bo moral tekmo ogledati s tribun štadiona Kaplakrikavöllur.

"Do zdaj smo bili vajeni, da je bil na evropskih tekmah na klopi, kar je bil za nas velik plus. Trenutno ne vem, kako bo jutri. Včeraj sem slišal, da se nekaj obeta. Za zdaj ne vem, ali bo z nami ali ne. Če bo, bo super. Če slučajno ne bo mogel biti ob nas, se bomo morali tako kot vedno prilagoditi in iskati druge rešitve," je za konec pred odhodom na dolgo pot povedal Milanič.

Ne spreglejte