Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 11. 2015,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Brdo pri Kranju NNC Brdo Aleš Zavrl

Četrtek, 5. 11. 2015, 17.14

8 let

Z novim biserom speljati Avstriji zvezdniške goste

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sončen četrtek v Brdu pri Kranju je razkril lepote Nacionalnega nogometnega centra, kjer se ne bo igral le nogomet, ampak se bodo izvajale številne dejavnosti. Sprehodili smo se po njegovih prostorih.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je navdušen. "Kapo dol nogometni zvezi, da ga je zgradila v tako kratkem času," je dejal Ljubljančan, ki je v karieri nosil dres številnih vrhunskih klubov in dobro ve, kako pomemben dejavnik je kakovost in razkošje pripravljalnega centra.

Novi v Brdu pri Kranju, ki je bil zgrajen v 14 mesecih, ponuja skoraj vse. Zadostil bo mnogo želja nogometnih reprezentanc, pa tudi klubov, ki bi se želeli pripravljati v tej nogometni oazi na Gorenjskem. Krovna zveza pripravlja tržne načrte. Klubov in reprezentanc, ki izkazujejo zanimanje in bi si radi polnili baterije v prelepem gorenjskem kotičku, ne manjka. Zato bi lahko prihodnje poletje, ko bo za večino izbranih vrst, teh pa je v Sloveniji kar 13, nastopil čas predaha, vrata NNC Brdo prestopili tudi tujci, ki si služijo kruh v znanih klubih. "Izdelujemo poslovni načrt, čakamo pa še na del, ki ga mora pripraviti JGZ Brdo oziroma upravljavec hotela. Glede na kakovost in lokacijo centra bomo lahko ponudili veliko," je prepričan generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Zanimanje že obstaja

Prek nogometnih zvez in agencij je že v stiku s klubi, ki se zanimajo za priprave v NNC Brdo. Zavrl je izpostavil, da bo nova pridobitev še izboljšala raven pripravljalnih središč za nogometne klube, ki je v zadnjih letih doživela ogromen napredek. "Avstriji bi radi odvzeli tržni delež za priprave," je razkril cilj, ki se nanaša na čas poletnih priprav, ko se pri severni sosedi ustavi ogromno zvezdniških ekip.

Hotel Kokra, kjer je v času priprav nastanjena reprezentanca, je v lasti države. Vlada je NZS podelila stavbno pravico za NNC za 50 let.

Več o tem, kaj najnovejša pridobitev slovenskega nogometa skriva med zidovi in kaj omogoča, lahko izveste v fotozgodbi.

Ne spreglejte