Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
9. 10. 2019,
14.17

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

5

Natisni članek

Euro 2020 slovenska nogometna reprezentanca Andraž Šporar Robert Berić Jaka Bijol

Sreda, 9. 10. 2019, 14.17

4 leta, 6 mesecev

Težave za slovenske nogometaše na Letališču Jožeta Pučnika

Z debelo uro zamude so v Skopje odleteli po tri točke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

5

Slovenski nogometaši so danes odpotovali v Severno Makedonijo, kjer jih jutri čaka pomembna tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V Skopje so zaradi težav z letalskim prevoznikom poleteli z dobro uro zamude, a so že srečno pristali na cilju. Optimizma ne manjka. Pred odhodom so vsi v en glas ponavljali, da odhajajo po nove tri točke.

Slovenija Makedonija Matjaž Kek
Sportal Slovenija ujetnica jugoslovanskega kompleksa

Težav z letalskimi prevozniki je bilo v zadnjih tednih ogromno, nanje so na Letališču Jožeta Pučnika naleteli tudi najboljši slovenski nogometaši. Ne Adria Airways, tokrat je slovenskim reprezentantom zamudo povzročil poljski letalski prevoznik Enter Air. Zaradi težav s klimatsko napravo je bil polet prestavljen za dobro uro, tako da so najboljši slovenski nogometaši proti Skopju poleteli nekaj čez 12. uro in tam že srečno pristali.

Urnik selektorja Matjaža Keka in njegovih varovancev naj se kljub zapletu ne bi spremenil. Selektor naj bi v družbi trenutno začasnega in skorajšnjega stalnega kapetana Jana Oblaka, ki utegne zaradi zdravstvenih težav Bojana Jokića kapetanski trak nositi tudi v četrtek, na novinarski konferenci nastopil ob 18. uri. Pol ure za tem slovenske nogometaše na štadionu Tošeta Proeskega čaka zadnji, uradni trening.

Robert Berić verjame, da bo Slovenija v Skopju odigrala dobro tekmo. | Foto: Vid Ponikvar Robert Berić verjame, da bo Slovenija v Skopju odigrala dobro tekmo. Foto: Vid Ponikvar

Ponoviti zadnje predstave, pa bo

Še pred vkrcanjem na letalo so pred novinarje na Brniku stopili trije slovenski reprezentanti. "Imamo malo časa, da se pripravimo na tekmo, a mislim, da se bomo dobro pripravili. Makedonci igrajo doma, njihova motivacija bo na najvišji ravni, a smo pripravljeni. Makedonce smo analizirali. Verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo," je povedal napadalec Robert Berić, ki je na tokratno reprezentančno akcijo pripotoval s sijajno popotnico. Pretekli konec tedna je namreč z golom prinesel zmago Saint Etiennu z 1:0 in odločil derbi z Lyonom.

"Upamo, da bomo ponovili rezultate, ki smo jih dosegali v zadnjem času. Oboji imamo dovolj motivacije, tako da nas čaka odlična tekma. Zelo napeta in polna čustev. Makedonci potrebujejo zmago, tako kot jo potrebujemo tudi mi. Oboji si bomo želeli polnega izkupička, tako da lahko pričakujemo dobro tekmo," pa je povedal mladi, 20-letni vezist moskovskega CSKA Jaka Bijol, ki je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 nastopil na treh tekmah.

Andraž Šporar upa, da bo Slovenija ponovila predstave in rezultate z zadnjih tekem. | Foto: Grega Valančič/Sportida Andraž Šporar upa, da bo Slovenija ponovila predstave in rezultate z zadnjih tekem. Foto: Grega Valančič/Sportida

Najbolj vroč slovenski napadalec obljublja boj

Mnogo pomembnejšo vlogo ima Andraž Šporar, ki si je izboril mesto prvega napadalca Slovenije in je z dvema goloma, h katerima je dodal tudi tri asistence, njen najučinkovitejši nogometaš v teh kvalifikacijah.

"Upam in prepričan sem, da se lahko nadejamo česa podobnega kot na zadnjih tekmah. Kot na prvi tekmi s Poljsko, ko smo vseh 90 minut igrali s srcem. Če bo tako, se lahko ob kakovosti, ki jo imamo, nadejamo pozitivnega rezultata. Zdi se mi, da je na tekmi proti Poljski preskočila iskrica, zaradi katere smo potem tudi proti Izraelu v zadnji minuti prišli do zmage, čeprav morda nismo igrali najbolje," je pred odhodom v Skopje povedal napadalec, ki za Slovan iz Bratislave igra v sijajni formi. V tej sezoni je v 16 nastopih v vseh tekmovanjih zmogel kar 13 golov.

Denis Popović
Sportal Skoraj je že obupal nad Slovenijo, potem se je pojavil Matjaž Kek
Benjamin Verbič
Sportal Ne želi izgubiti tega, na kar je s prijatelji čakal nekaj let #video
Sportal Josip Iličić opozarja, da bi lahko Slovenija ostala tudi brez vsega #video
Matjaž Kek
Sportal Kek ne prepušča ničesar naključju, prišla sta še dva #video
Ne spreglejte