Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 12. 2021,
22.01

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

Natisni članek

Barcelona Rapid Dunaj Yusuf Demir

Torek, 14. 12. 2021, 22.01

2 leti, 5 mesecev

Yusuf Demir

Nov dokaz, v kakšni godlji se nahaja Barcelona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55
Yusuf Demir | Yusuf Demir do začetka februarja očitno ne bo več prejel priložnosti za nastop v dresu Barcelone. | Foto Guliverimage

Yusuf Demir do začetka februarja očitno ne bo več prejel priložnosti za nastop v dresu Barcelone.

Foto: Guliverimage

Katalonski nogometni velikan Barcelona se nahaja v hudih finančnih težavah. Klub je tako zadolžen, da pazi na vsak porabljen evro. Zato je še toliko bolj razumljiva poteza, da trener Xavi Hernandez do konca januarja ne bo pošiljal v igro Yusufa Demirja. Če bi ga, bi namreč morala Barcelona že v zimskem prestopnem roku odšteti dunajskemu Rapidu 10 milijonov evrov, česar pa si Katalonci ne morejo privoščiti.

Sergio Busquets
Sportal Barcelona odhaja v vroči Neapelj, Iličić pa v Grčijo

Barcelona ima z dunajskim Rapidom sklenjen dogovor. Na Camp Nou se je v začetku sezone kot posojen nogometaš zeleno-belih preselil 18-letni Yusuf Demir. Po poročanju nemškega Sky Deutschland je v pogodbi zapisano, da bi morali Katalonci za čudežnega avstrijskega dečka že v zimskem prestopnem roku odšteti 10 milijonov evrov, če bi Demir do takrat zbral 10 nastopov.

Statistika pravi, da jih je obetavni zvezni igralec do tega trenutka zbral devet. Šest v španskem prvenstvu, tri pa v ligi prvakov. Tu pa nastane težava. Ker se Barcelona nahaja v tako veliki finančni godlji, si v začetku leta 2022 ne more privoščiti takšnega posla. Zato naj bi do konca januarja namenoma ''pozabila'' na Demirja, ki bo s tem izpadel iz konkurence za nastop, potem pa se nakupa Avstrijca lotila v poletnem prestopnem roku.

Xavi do konca zimskega prestopnega roka ne bo več pošiljal v igro avstrijskega upa. | Foto: Reuters Xavi do konca zimskega prestopnega roka ne bo več pošiljal v igro avstrijskega upa. Foto: Reuters

Odigral prvi polčas proti Boca Juniors

Mladi Dunajčan je sicer nastopil danes za Barcelono na prav posebni tekmi Pokala Maradona v Savdski Arabiji, kjer so se Katalonci pomerili z Boco Juniors.

Demir je odigral prvi polčas, Barcelona pa je izgubila po izvajanju kazenskih strelov (3:5, pred tem je bilo 1:1). Ta tekma se ni štela pod uradne tekmovalne, zato Demir ostaja pri devetih nastopih.

Boca Juniors
Sportal Boca Juniors premagala Barcelono in osvojila pokal Maradona

Barcelona je v španskem prvenstvu šele na osmem mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Barcelona je v španskem prvenstvu šele na osmem mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Barcelona v tej sezoni doživlja številne udarce. V poletnem prestopnem roku jo je zapustil dolgoletni simbol, kapetan in prvi zvezdnik Lionel Messi, v španskem prvenstvu si je priigrala visok zaostanek za madridskim Realom, trenutno je šele na osmem mestu, v ligi prvakov pa si prvič po 20 letih ni zagotovila napredovanja v izločilni del, tako da bo spomladi v Evropi zaigrala v ligi Europa, kjer bo mesto v osmini finala iskala proti Napoliju.    

Real Madrid : Atletico Madrid
Sportal Oblak na velikem derbiju ostal praznih rok, Real pobegnil, nov spodrsljaj Barcelone
Ne spreglejte