Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
9.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Arsene Wenger angleško prvenstvo Arsenal Josep Guardiola Manchester City

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 9.13

6 let, 6 mesecev

Odziv trenerja Arsenala po porazu proti Manchester Cityju

Wenger našel krivca v sodnikih: To je bil grozen teden

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Arsene Wenger Arsenal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Arsenala so v nedeljskem derbiju 17. kroga angleškega prvenstva izgubili na gostovanju pri Manchester Cityju (1:2) in na lestvici zdrsnili na četrto mesto. ''Oba zadetka bi morala biti razveljavljena,'' opozarja trener topničarjev Arsene Wenger, ki je bil ponovno nezadovoljen s sojenjem.

Topničarji so na Etihadu branili drugo mesto. Po petih minutah je v Manchestru zadišalo po veliki zmagi Arsenala, saj je Theo Walcott, to je bil njegov osmi zadetek v tej sezoni, povedel Londončane v vodstvo. Wengerjeva četa je prednost zadržala do konca prvega polčasa, v nadaljevanju pa prejela dva zadetka in se še drugič v zadnjih šestih dneh ubrisala pod nosom v angleškem prvenstvu.

Sodniki so zaščiteni kot levi v živalskem vrtu

Francoz očita sodnikom, da bi morali razveljaviti oba zadetka Manchester Cityja. | Foto: Reuters Francoz očita sodnikom, da bi morali razveljaviti oba zadetka Manchester Cityja. Foto: Reuters Izkušeni strateg Arsene Wenger je prepričan, da so imeli prste vmes sodniki. ''Oba zadetka bi morala biti razveljavljena, saj sta bila dosežena z nedovoljenega položaja,'' je poudaril Francoz. Počasen posnetek prvega zadetka Manchester Cityja, ki ga je v 48. minuti dosegel Leroy Sane, to je bil njegov prvenec v sinje modrem dresu, je potrdil Wengerjevo kritiko. Mladi Nemec se je nahajal v nedovoljenem položaju, a je piščalka Martina Atkinsona ostala nema.

Ko je v polno zadel še Raheem Sterling in poskrbel za popoln preobrat (2:1), je  bil ob njegovem strelu zagotovo v nedovoljenem položaju Španec David Silva, a po mnenju delivcev pravice ni vplival na igro. Tako je bil Petr Čech, ki ni zadržal mreže nedotaknjene že sedem tekem zapored, kar se mu na Otoku ni zgodilo že 12 let, premagan še drugič, Manchester City pa se je po zmagi v derbiju na lestvici povzpel na drugo mesto.

Wenger je po tekmi opozarjal na sodniške napake in dodal, da jih topničarji v tej sezoni niso izkusili prvič. ''Tega imam že počasi dovolj, saj nas slabo sojenje spremlja že vso sezono. Dobro je znano, da so sodniki zaščiteni kot levi v živalskem vrtu. Zato ne moremo vplivati na to, kar dosodijo, ampak s tem živeti,'' je po drugem zaporednem porazu z 1:2, pri katerem je zapravil vodstvo, dejal dolgoletni strateg londonskega velikana.

Dva boleča poraza v šestih dneh

Izbranci Josepa Guardiole so po zmagi nad Arsenalom skočili na drugo mesto. Za vodilnim Chelseajem zaostajajo sedem točk. | Foto: Reuters Izbranci Josepa Guardiole so po zmagi nad Arsenalom skočili na drugo mesto. Za vodilnim Chelseajem zaostajajo sedem točk. Foto: Reuters Ponovila se je zgodba z gostovanju pri Evertonu, kjer je bil nezadovoljen z nekaterimi odločitvami Marka Clattenburga. Zdaj je bil jezen na Atkinsona.

''Za nami je grozen teden. Najbolj boli, da smo zadnji tekmi odigrali dobro, a nismo osvojili niti ene točke. To je veliko razočaranje,'' ni ovinkaril Francoz, ki je po tekmi z muko čestital Josepu Guardioli za zmago. Prepričan je, da si je City ni zaslužil.

Po dveh porazih čakata Arsenal nekoliko lažji nalogi. Na domačem štadionu Emirates bo zaigral proti WBA in Crystal Palace.

Ne spreglejte