Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 12. 2019,
16.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

AC Milan Zlatan Ibrahimović

Sreda, 4. 12. 2019, 16.00

4 leta, 5 mesecev

Ljubezen z Milanom bo očitno spet zaživela

Vse kaže, da je Ibrahimović razkril ime svojega novega kluba

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
Zlatan Ibrahimović | Zlatan Ibrahimović se očitno vrača v Italijo. Najverjetneje v Milan. | Foto Reuters

Zlatan Ibrahimović se očitno vrača v Italijo. Najverjetneje v Milan.

Foto: Reuters

Če gre soditi po besedah, ki jih je izrekel v zadnjem intervjuju, bo Zlatan Ibrahimović, ki zapušča Los Angeles Galaxy, svojo bogato nogometno pot nadaljeval tam, kjer je nekoč že igral. V vrstah sedemkratnega evropskega prvaka Milana. Zagotovo pa se vrača v Italijo.

"Priključil se bom klubu, ki mora priti nazaj na zmagovalna pota in obnoviti svojo bogato zgodovino. Se kmalu vidimo v Italiji," je povedal Zlatan Ibrahimović v pogovoru za GQ Italia.

"Samo na tak način bom lahko našel motivacijo in vas spet presenetil. Ne gre samo za izbiro ekipe, ampak tudi mesta, v katerem se bo dobro počutila moja družina," je še povedal 38-letni švedski superzvezdnik, ki ga, odkar je sporočil, da zapušča ZDA, povezujejo s številnimi klubi.

V Italiji se za njegove zasluge zanimajo predvsem Milan, Napoli, Bologna in Roma, a izstopa seveda predvsem sedemkratni evropski in 18-kratni italijanski prvak Milan, ki je zdaj že nekaj časa v hudi krizi. Trenutno je šele na 11. mestu prvenstvene lestvice, v prejšnji sezoni je bil peti, v ligi prvakov pa ni igral že vse od sezone 2013/14.

Tako Roma (1942, 1983 in 2001), Napoli (1987 in 1990) kot Bologna (1925, 1929, 1936, 1937, 1939, 1941 in 1964) so v preteklosti že osvajali naslove, a Milan je seveda nekaj drugega.

V sezoni 2010/11, ko je Milan nazadnje postal italijanski prvak, je bil s 14 goli ob Brazilcih Robinhu in Alexandreju Patu njegov najboljši strelec v prvenstvu. | Foto: Getty Images V sezoni 2010/11, ko je Milan nazadnje postal italijanski prvak, je bil s 14 goli ob Brazilcih Robinhu in Alexandreju Patu njegov najboljši strelec v prvenstvu. Foto: Getty Images

Milanu je prinesel zadnji naslov

Da je nekdanji zvezdnik Ajaxa, Juventusa, Interja, Barcelone, PSG in Manchester Uniteda najbližje povratku v Milano, kjer je pred leti že igral, pa lahko ugotovimo tudi ob njegovih besedah o tem, da bo pri selitvi upošteval glas družine. Že nekaj časa ni skrivnost, da njegova 11 let starejša žena Helena Seger navija za povratek v lombardijsko prestolnico.

Ibrahimović je za Milan igral med letoma 2010 in 2012, ko je v njegovem dresu v 85 nastopih v vseh tekmovanjih zabil 56 golov, Milančanom pa prinesel tudi njihov zadnji naslov italijanskega prvaka, ki so ga osvojili leta 2011.

V Los Angeles Galaxyju je redno zabijal gole, ki pa njegovi ekipi niso prinesli uspehov. | Foto: Getty Images V Los Angeles Galaxyju je redno zabijal gole, ki pa njegovi ekipi niso prinesli uspehov. Foto: Getty Images

V ZDA je dokazal, da so se ljudje motili o njem

V omenjenem intervjuju je Ibrahimović namenil nekaj besed tudi obdobju, ki ga je preživel v ZDA. Član Los Angeles Galaxyja je bil od marca 2018, v tem času pa je zanj v 58 nastopih zabil 53 golov, a z njim ni osvojil nobene lovorike. To je ob njegovem prvem klubu Malmöju tudi edini klub v njegovi zdaj že 20-letni karieri, s katerim se je ni veselil.

"Zelo sem vesel in hvaležen za izkušnjo, ki sem jo doživel v Los Angelesu. Predvsem po poškodbi pri Manchester Unitedu so mnogi govorili, da nogometa ne bom več mogel igrati na visoki ravni, a sem jim dokazal, da še vedno lahko delam razliko," je še povedal nekdanji dolgoletni švedski reprezentant, ki se, kot vse kaže, vrača v prvo italijansko ligo, tako da bo lahko še izboljšal svoje dosežke v njej.

Do zdaj je v majicah Interja, Juventusa in Milana v prvi italijanski ligi odigral 219 tekem, zabil pa 122 golov.

Sportal Kaos Hrvatov v Milanu, tragedija na Otoku, na Švedskem je gorel Ibrahimović ...
Zlatan Ibrahimović
Sportal Razočarani navijači stresli jezo nad bronastim Zlatanom #video
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimović spletel čvrsto vez s Hammarbyjem
Sportal Ibrahimović zmedel svet, kaj se dogaja? #video
Zlatan Ibrahimović
Sportal Zlatanu Ibrahimoviću ponujajo šest milijonov za pol leta
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimović užalil Američane in stopil na trg. Kaj sledi?
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimović potrdil govorice: Prišel, videl, osvojil!
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrakadabra pred vrati italijanskega velikana!
Ne spreglejte