Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
24. 5. 2011,
20.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alex Ferguson Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 24. 5. 2011, 20.06

7 let, 12 mesecev

"Vsakega igralca se da ustaviti, tudi Messija"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson kljub temu, da mnogi več možnosti za zmago v finalu lige prvakov pripisujejo Barceloni, ni v skrbeh. To utegne biti celo prednost Angležev.

"Rdeči vragi" kljub osvojenemu rekordnem 19. naslovu angleških prvakov, v sobotnem finalu lige prvakov na Wembleyju v primerjavi z Barcelono veljajo za ''outsiderje''. Ta vloga jim je vse prej kot domača, a po eni strani četi Fergusona ta vloga in nekakšno podcenjevanje Kataloncev celo ustreza. Barcelona naj bi se še vedno naslajala na naslov iz Rima pred dvema leti, kjer je z 2:0 porazila United. ''Srečno'' poročenega Giggsa nekateri mediji povezujejo s spolnim škandalom z bujno obdarjeno 28-letno zvezdo resničnostnega šova Imogen Thomas.

Barcelona kaznuje vsako napako

''V finalu ni nikakršne prednosti za enega ali drugega. Vem samo, da bodo moji igralci pripravljeni na katalonski izziv,'' je pripisovanje vloge favorita komentiral Alex Ferguson in v nadaljevanju dejal, da bo v finalu po njegovem mnenju odločala boljša koncentracija: ''Če se vrnemo, še eno leto nazaj, in sicer v leto 2008, ko smo z izredno disciplino in stoodstotno koncentracijo v polfinalu lige prvakov premagali prav Barcelono. Na obeh tekmah smo z izjemno disciplino ohranilo svojo mrežo nedotaknjeno. Tudi sedaj si ne bomo smeli privoščiti nikakršne napake, saj Barcelona kaznuje vsako izmed njih.''

Pred finalom se poraja veliko vprašanj, kako bo ''škotski čarovnik'' našel rešitev za letos spet izjemnega Argentinca Lionela Messija. Najboljši nogometaš na svetu je v letošnji ligi prvakov dosegel že 11 zadetkov, v vseh tekmovanjih pa jih je zabil kar 52. Glede na to, da je 23-letnik na zadnjih dveh tekmah španskega prvenstva počival, zato bo še bolj nevaren za obrambno vrsto Uniteda.

''Doslej smo se trikrat merili z Barcelono, ko je imela v moštvu Messija. Naj gre še za tako dobrega igralca, vedno obstaja rešitev, samo najti jo je treba. Prepričan sem, da nam bo ta ''mali'' podvig uspel v soboto na Wembleyju. Vedeti moramo, da Barcelona nima samo Messija, pač pa kopico drugih izjemnih nogometašev, a podobno velja tudi za nas. Tudi mi imamo izjemno moštvo, verjemite mi, da se tega še kako dobro zavedajo tudi v katalonskem taboru,'' je še povedal prekaljeni maček Ferguson. Neuničljivi Škot je v torek prejel tudi novo nagrado. Za najboljšega v letošnji sezoni so ga izbrali še stanovski kolegi v angleški premierligi.

Giggs manjkal na zadnjem treningu

Ryan Giggs se je na začetku tega tedna znašel pod valom obtožb domnevnega spolnega škandala. Valižan je tudi manjkal na torkovem jutranjem treningu na klubskem vadbenem kompleksu v Carringtonu. Ugiba se, da naj bi bil povod za njegovo odsotnost s treninga ravno omenjeni škandal, saj v taboru United ne poročajo o nikakršni poškodbi. Ryan je nastopil tudi na poslovilni tekmi Garyja Nevilla. Valižan je skupaj s Paulom Scholesom in Wayneom Rooneyjem odigral 30 minut, nato so jih zamenjali Bebe, Gibson in Obertan. ''Srečno'' poročenega Giggsa nekateri mediji povezujejo s spolnim škandalom z bujno obdarjeno 28-letno zvezdo resničnostnega šova Imogen Thomas.

Ne spreglejte