Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 9. 2016,
9.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

Aleksander Čeferin Nogometna zveza Slovenije UEFA Atene Michael van Praag Armenija

Torek, 13. 9. 2016, 9.39

6 let, 6 mesecev

Armenija podprla Aleksandra Čeferina

Vrednost Čeferinovih evropskih delnic nezadržno raste: že pri št. 31!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Aleksander Čeferin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin pred volitvami za novega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) računa na ogromno podporo. Zadnja ga je javno podprla Armenija in poskrbela, da se je na Čeferinovem seznamu znašlo 31 nacionalnih zvez. Edinega protikandidata Michaela van Praaga podpirajo le tri.

V Atenah bo v sredo potekal 12. izredni kongres Uefe, na katerem bo izvoljen novi predsednik. Začel se bo ob 10. uri, predstavniki vseh članic Uefe pa se bodo zbrali v hotelu Lagonissi. V boju za odmeven položaj, ki ga je nazadnje zasedal Francoz Michel Platini, sta le dva kandidata.

Slovenec Aleksander Čeferin zaradi vedno večje javne podpore članic Uefe velja za favorita. Za zmago na volitvah mu v prestolnici Grčije zadošča že 28 glasov. Vseh članic Uefe je 55, javno podporo pa mu je pred velikim dogodkom izreklo že 31 nacionalnih zvez.

 

Zadnja se je seznamu Čeferinovih podpornic pridružila Armenija. Podobno kot njeni zemljepisni sosedi Gruzija in Azerbajdžan, s katerim je zaradi nejasnosti glede državne meje in vojnih napetosti v sovražnem odnosu, je ob pregledu predsedniških programov obeh kandidatov presodila, da bi Uefi na predsedniškem položaju bolj koristil 48-letni odvetnik iz Grosupljega.

Če bi postal Čeferin novi predsednik Uefe, bi odgovoren položaj opravljal do konca marca 2019. Zmagovalec sredinih volitev bo zaključil Platinijev štiriletni mandat, ki bi se moral spomladi 2019, a je Francoz predčasno zaradi korupcijske afere prenehal z delovanjem v nogometu.

Armenci cenijo program Čeferina za razvoj nogometa

Krovna nogometna organizacije v Armeniji je podporo slovenskemu kandidatu pojasnila z naslednjimi besedami: "Armenska nogometna zveza ceni program Aleksandra Čeferina za razvoj nogometa in mu izraža podporo pri kandidaturi za predsednika Evropske nogometne zveze na prihajajočih volitvah. V primeru izvolitve bo nogometna zveza Armenije Čeferinu stala ob strani tudi pri izvajanju določb v skladu z akcijskim načrtom," so sporočili iz oddaljene države, ene redkih, s katero se slovenska članska nogometna izbrana vrsta v obdobju državne samostojnosti še ni pomerila.

Aleksander Čeferin (levo) ali Michael van Praag (desno). Kdo bo novi predsednik Uefe? | Foto: Vid Ponikvar Aleksander Čeferin (levo) ali Michael van Praag (desno). Kdo bo novi predsednik Uefe? Foto: Vid Ponikvar

Ne spreglejte