''Vijolice'' lovijo 2,1 milijona evrov

Desetkratni slovenski prvaki so dopoldan krenili v Luksemburg z izvrstno popotnico. Če bodo ubranili prednost, bodo bogatejši za dobra dva milijona evrov, in le še korak do prestižne lige prvakov.
''Vijolice'' lovijo 2,1 milijona evrov

Mariborčani bodo kmalu nagrajeni za uspešne nastope v kvalifikacijah za ligo prvakov. Po sarajevskem skalpu (Željezničar so izločili s 4:1 in 2:1) so se v tretjem predkrogu namerili na prvaka Luksemburga, ki je pred tem senzacionalno izločil Salzburg. Milaničeva četa je bila bolj previdna in si v Ljudskem vrtu s pomočjo bučnih in zvestih navijačev zagotovila lepo prednost. Kakovostno razliko želi uveljaviti tudi na povratni tekmi v Luksemburgu. Napredovanje bi ji prinesel celo poraz z 0:2, kar pa ''vijolice'' zagotovo ne bi zadovoljilo. Želijo nadaljevati z nizanjem evropskih zmag, temu primerno pa bodo tudi nagrajeni s strani Evropske nogometne zveze (UEFA). Če bodo izločili Dudelange, bodo bogatejši za 2,1 milijona evrov, če pa bi bili uspešni še v četrtem krogu in se uvrstili v skupinski del tekmovanja, bi prejeli še 3,9 milijona. Uvrstitev v ''play-off' lige prvakov tako prinaša privlačno finančno nagrado, Mariborčani pa bi napolnili klubsko blagajno s podobno številko, ki so jo prejeli za prestop Etiena Velikonje k Cardiff Cityju. To si najbolj nogometno mesto v Sloveniji tudi zasluži.

V evropskih pokalih nastopa tudi Mura 05, ki se ji po nedavni odločitvi disciplinske komisije, da kaznuje kijevski Arsenal in ''črno-belim'' za zeleno mizo dodeli zmago s 3:0, nasmiha preboj v četrti, odločilni krog kvalifikacij za ligo Europa. Če bi Prekmurci preskočili ukrajinsko oviro, nato pa premagali še tekmeca v četrtem predkrogu, bi bili s strani Uefe nagrajeni z okroglim milijonom evrov.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano