Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
11. 8. 2012,
23.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 11. 8. 2012, 23.42

8 let

VIDEO: Zahovič: Takšne sramote pa še ne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tabor Olimpije je po derbiju brez zadetkov objokoval neizkoriščene priložnosti in poveličeval gostujočega vratarja, Mariborčani pa so bili razočarani nad sojenjem. Glas je povzdignil Zlatko Zahovič.

Največji slovenski klubski obračun je poskrbel še za tretji polčas, zgrajen na temeljih nezadovoljstva Mariborčanov nad kriterijem sojenja Mateja Juga. ''To je bila še ena sodniška farsa na tekmah z Olimpijo. Rdeči karton, ki ga je dosodil sodnik Jug, je smešen. Mi igramo v ligi prvakov, deležni pa smo totalnega nespoštovanja. Nismo zadovoljni, saj nam ni bilo dovoljeno zmagati. To, kar pa so naredili ljubljanski navijači do našega igralca Željka Filipovića in mu zmerjali družino, pa je katastrofa. Družine se ne dotika. To je sramota za človeški rod. Takšne sramote pa še ne ... Lahko se le vprašam, zakaj se to vedno dogaja v Ljubljani ...,'' je povedal Zlatko Zahovič, ki je sodnika Juga v javnosti ošvrknil že na začetku minule sezone, po izgubljenem superpokalnem srečanju z Domžalami.

''S tem sodnikom imamo velike težave. Tekma med Interblockom in Mariborom je bila bolj tekma za kakšno kriminalno družbo,'' se je spominjal davnega gostovanja na štadionu v Šiški, na katerem ga sojenje Juga ni navdušilo. Nad odločitvami delivca pravice iz Tolmina, ki v krogih Evropske nogometne zveze (UEFA) uživa ugled in je drugi najboljše ocenjeni mednarodni sodnik iz Slovenije, ni bil zadovoljen tudi Darko Milanič. ''Škoda, da se po taki tekmi ne govori toliko o nogometu, ampak o sodnikih. A Mariboru danes ni bilo dovoljeno zmagati. Tak občutek sem dobil že po prvih minutah,'' je dejal Izolan, ki redkokdaj komentira sojenje, tokrat pa je podobno kot ''Zaho'' naslovil nanj veliko kritiko. ''Tudi uro po tekmi se ne morem znebiti občutka, da danes ne bi mogli zmagati. Sodnik je zelo podobne situacije ovrednotil drugače na eni ali pa drugi strani,'' je dejal trofejni trener, v nadaljevanju pa priznal, da je sredino gostovanje v Luksemburgu pobralo nekaj čustvene energije. ''Na začetku se je videlo, da nismo bili v igri. Nismo bili tako eksplozivni kot bi morali biti. Potem se je Maribor zbudil, bil bolj nevaren, a se nato z igralcem manj na žalost ni izšlo.''

Če so bili Mariborčani jezni na sodnika, pa je bilo pri ''zeleno-belih'' drugače. ''Prekršek Arghusa nad menoj je bil čist kot solza. Štart s hrbta z obema nogama ... To je prekršek za rdeči karton. Začutil sem močno bolečino in nisem nič simuliral,'' je na drugi strani Sportalu zatrdil Nik Omladič, nad katerim je Brazilec Arghus Soares storil prekršek, ki je povzdignil ogromno prahu. Olimpija si je priigrala več priložnosti, v drugem polčasu imela tudi prednost igralca na igrišču, a tega ni znala izkoristiti. ''Razlog, da nismo zmagali, je odličen vratar Maribora. Jasmin Handanović nam je preprečil, da bi zmagali. A sezona se je šele začela, mi pa imamo mlado ekipo, tako da boj za vrh še zdaleč ni odločen,'' napoveduje Ermin Šiljak. Strateg ''zeleno-belih'', tudi dolgoletni reprezentančni soigralec Zahoviča in Milaniča, za razliko od mariborskega dvojca na srečanju ni zaznal, da bi bil kriterij sodnika naperjen v korist gostov. Še več, o tem deli zanimivo mnenje: ''Mogoče so Mariborčani preveč navajeni, da se jim gleda skozi prste in piska. Sodnik je naredil to, kar je bilo potrebno. Bile so nekatere napake, tudi mene so vrgle s tira, da pa se tako velik klub kot Maribor po tekmi spušča v sodnike, sem pa kar malce presenečen,'' je brez dlake na jeziku dejal Ljubljančan.

''Zaho'' je po superpokalni zmagi v Ljudskem vrtu dejal, da bodo Koprčani v prvenstvu bolj nevarni kot Olimpija. Še vedno tako razmišlja? ''Danes ste imeli dokaz. Ker sodnik ni mogel dati gola ... Če bi ga lahko, bi ga dal on, ker oni (nogometaši Olimpije, op p.) so tako slabi, da niti streljati ne morejo proti golu,'' se je nasmehnil športni direktor kluba, kateremu je pomagal zagotoviti evropsko jesen.

Ne spreglejte