Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
12.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Ankaran NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Krško ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Triglav

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 12.10

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Simona Rožmana zelo zmotil pogled na semafor #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

V 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije je največ zadetkov padlo v Krškem, kjer so se Posavci po preobratu proti izčrpanim Domžalam povzpeli na tretje mesto, najmanj pa na večnem derbiju v Ljubljani, ki se je končal brez zmagovalca. V Kidričevem sta tekmeca v nekaj minutah zapravila dva kazenska udarca!

Aluminij : Triglav 2:0

Dvoboj na Štajerskem je postregel z domačo zmago Kidričanov in redkim prizorom, saj sta oba kluba v zgolj nekaj minutah zapravila kazenski udarec.

"Zasluženo smo zmagali. To je nogomet. V Novi Gorici smo izgubili srečanje v zadnji sekundi, tukaj pa nam je vratar priigral dve točki," je trener Slobodan Grubor izpostavil trenutek v 87. minuti, ko se je izkazal vratar Matija Kovačič in ubranil strel z bele točke Mateju Poplatniku.

"V prvi ligi se kaznuje vsaka napaka. To je davek na neizkušenost ali pa kakovost tekmeca. Škoda, ker so si fantje priigrali nekaj priložnosti, a niso imeli sreče," je dejal trener Triglava Anton Žlogar, ki še čaka na prvo zmago v 1. SNL na gorenjski klopi.

Celje : Ankaran 4:1

Najvišjo zmago kroga so dosegli Celjani. S 4:1 so premagali novince v 1. SNL, ki še čakajo na prvo zmago. "Zelo smo zadovoljni. Dobro smo začeli tekmo, hitro povedli z 2:0, ne vem, zaradi česa smo nato padli. Sami sebi smo otežili položaj," je priznal nogometaš Celja Tadej Vidmajer, ki je v drugem polčasu nadigral goste iz Ankarana.

"Naredili smo preveč taktičnih napak. Menjave na koncu niso obrodile sadov, nonšalanca igralcev v zadnjih desetih minutah pa je prinesla Celju visoko zmago," je pojasnil trener zadnjeuvrščene ekipe Vlado Badžim ter napovedal, da bo skušal v reprezentančnem premoru taktično urediti zadevo in izboljšati kakovost ekipe.

Gorica : Rudar 1:0

Nevsakdanjo srečanje v Novi Gorici je najprej zamujalo zaradi poznejšega prihoda gostov, nato se je poškodoval sodnik, za novo prekinitev pa je poskrbel električni mrk na Športnem parku. Na koncu so se treh točk v izdihljajih srečanja razveselile vrtnice, čeprav so knapi večkrat streljali na gol.

"Stopnjevali smo ritem in zasluženo osvojili tri točke," je dejal Miran Srebrnič, ki je z Gorico v zadnjih štirih nastopih osvojil kar deset točk.

Strateg Rudarja Marijan Pušnik je objokoval neizkoriščene priložnosti. "Kdor ne da, prejme. Pred prejetim zadetkom smo imeli tri stoodstotne priložnosti, nato pa bili za to kaznovani," je poudaril Korošec.

Krško : Domžale 4:2

Ljubitelji nogometa so na štadionu Matije Gubca prišli na svoj račun. Domžale štirih zadetkov niso prejele  že tri mesece. Čeprav so preobrnile rezultat v svojo prid (od 0:1 na 2:1), so sledile minute razigranih Krčanov, ki so na koncu zmagali s 4:2.

"Veliko nam je s hitrostjo prinesel Roko Nakić. Spustili smo žogo na tla, to se nam je obrestovalo. Domžale so imele igralca manj, na koncu pa smo zasluženo zmagali," je presodil Stipe Balajić, ki je Domžalam zadel boleč udarec.

Rumena družina v vseh tekmovanjih ni zmagala že na šestih tekmah zapored, zaostanek za vodilnim dvojcem pa je narasel na osem točk. "Čestitke Krškemu za zmago. Igra na en gol se nam ni izšla. Imeli smo nekaj izrazitih priložnosti, da končamo tekmo in povedemo s 3:1. Poraz je previsok glede na videno na igrišču," je pripomnil Simon Rožman, ki z Domžalami sladkosti zmage ni okusil že več kot tri tedne.

Olimpija : Maribor 0:0

Derbi v Stožicah je na tribune privabil več kot 13 tisoč gledalcev, ki pa niso dočakali tistega, kar je v nogometu najpomembnejše. Izostali so zadetki, po remiju pa je Olimpija zaradi boljše razlike v zadetkih zadržala vodilni položaj.

Ne spreglejte