Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 8. 2017,
11.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Rudar NK Triglav naj gol

Ponedeljek, 14. 8. 2017, 11.23

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Pušnik polaskal Olimpiji, Srebrnič si je oddahnil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Nogometaši Olimpije so se v Stožicah znesli nad nekdanjim trenerjem Marijanom Pušnikom in njegovim Rudarjem. Na lestvici so prehiteli Mariborčane, ki so v derbiju remizirali z Domžalami in si prislužili aplavz v Ljudskem vrtu. Dobre volje je bil tudi strateg Gorice Miran Srebrnič. Pa preostali trenerji?

Olimpija : Rudar 4:0

Zmaji so poskrbeli za najvišjo zmago 5. kroga. ''Zelo sem zadovoljen z vsem, kar so prikazali. Zaslužijo si čestitke, vsi od prvega do zadnjega. Spet smo prvi, vrnili smo se v zmagovalni ritem,'' je po četrti zmagi v tej sezoni dejal Igor Bišćan.

Stanovskemu kolegu s Koroškega, Marijanu Pušniku, ki je v zadnjih sezonah dvakrat vodil Olimpijo, ni preostalo nič drugega, kot da je po visokem porazu športno čestital Ljubljančanom. ''V prvem delu smo še imeli nekaj priložnosti, a jih nismo izkoristili. Potem smo prejeli dva naivna zadetka, poškodoval se je Radan … Gremo naprej. Olimpija je zelo dobro moštvo, mi pa moramo iskati priložnosti na drugih tekmah,'' je odvrnil trener Rudarja.

Maribor : Domžale 0:0

Derbi kroga se je v petek zvečer končal brez zmagovalca. Gledalci so v Ljudskem vrtu uživali, za popoln večer so manjkali le zadetki. ''To je bila zelo dobra, trda, dinamična, evropska tekma. Lepa za gledalce. Ustvarjali smo pritisk. Zadovoljen sem s prikazanim,'' je menil Darko Milanič, ki je v ponedeljek dopoldne z mariborsko zasedbo odpotoval v Izrael.

Evropske obveze čakajo ta teden tudi Domžalčane, ki bodo v četrtek v Stožicah gostili Marseille. ''Luštna tekma. Igralci obeh ekip si zaslužijo čestitke. To je bila prava evropska tekma. Žal mi je začetka drugega polčasa, ko smo zapravili dve imenitni priložnosti. Na koncu nas je Maribor pritisnil. Težko smo prišli iz obroča, a smo osvojili zasluženo točko,'' je menil trener pokalnih zmagovalcev Simon Rožman.

Krško : Ankaran 2:2

Posavci so dvakrat vodili, na koncu pa proti zadnjemu na lestvici osvojili le točko. Nogometaš Krškega Marko Krajcer je po nedeljskem dvoboju priznal, da jim na njihovo žalost ni uspelo vsiliti svoje igre. ''Nismo bili dovolj zbrani, ni nam uspelo.''

Gostje iz Ankarana so se razveselili prve gostujoče točke v zgodovini 1. SNL. ''Na vsaki tekmi smo zanimivi, naredimo veliko dobrih in tudi slabih stvari. Spremenili smo malce sistem igre, se vrnili v igro in iskali tudi tretji zadetek. S pristopom sem lahko prvič v sezoni zadovoljen,'' upa Vlado Badžim, da bo Ankaran v nadaljevanju sezone igral še bolje.

Gorica : Aluminij 1:0

Vrtnice so prvo zmago v novi sezoni dočakale v petem krogu. Premagale so Kidričane, zmagoviti zadetek pa dosegle v zadnjih sekundah srečanja. ''Gol smo dali že prej, bil je regularen, nato pa je bil naš trud poplačan v zadnjih izdihljajih tekme. To je s psihološkega vidila za nas zelo pomembna zmaga. Morali smo zmagati,'' si je oddahnil Miran Srebrnič, ki mu po novem pomaga Novica Nikčević.

Strateg Aluminija Slobodan Grubor je objokoval zadnje sekunde na srečanju. ''Ni preprosto izgubiti v zadnjih sekundah. Izgubila je ekipa, ki je imela več priložnosti in bi morda morala celo zmagati. Nogomet se igra 95 minut, pomanjkanje zbranosti pa ti lahko vzame točke,'' je pojasnil Hrvat.

Celje : Triglav 1:1

Na uvodni tekmi 5. kroga sta se Celje in Triglav razšla brez zmagovalca. ''Prvi polčas je bil pri nas precej reven. Nismo bili na ravni, ki smo jo sposobni odigrati. Gostje so se izkazali za kompaktno ekipo, ki ve, kaj hoče,'' je Tomaž Petrovič pohvalil drugoligaške prvake, ki so vknjižili že četrti remi v tej sezoni.

''S točko sem zadovoljen. V drugem delu smo čutili večjo agresivnost domačinov, se preveč zadržali. Ni nam uspelo zadržati žoge. Plačujemo davek prvoligaške neizkušenosti, saj smo razmeroma mlada ekipa,'' je po točki, osvojeni v knežjem mestu, povedal trener Triglava Anton Žlogar.

Pet najlepših zadetkov 5. kroga:

Ne spreglejte