Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
12.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Krka NK Krško NK Celje NK Rudar NK Zavrč NK Domžale

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 12.59

6 let, 7 mesecev

Rajanje Olimpije, Elsnerju pa je žal, da je osvojil Evropo na tak način (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

V predzadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije so kraljevali uspehi gostujočih ekip. Tri točke je na gostovanju osvojila tudi Olimpija in si zagotovila naslov, Koprčani pa so z zmago v Novi Gorici zadržali upanje, da lahko na lestvici pridejo višje od devetega mesta.

Rudar : Olimpija 0:1

Navijači ljubljanskega kluba so v soboto napolnili velenjski štadion. Zbralo se je kar 3.150 gledalcev, večini izmed njih pa je utripalo srce za zmaje, ki so po 21 letih vrnili državni naslov v slovensko prestolnico. Olimpija je premagala Velenjčane z 1:0, zmagoviti zadetek pa je po kazenskem strelu, ki je razburil gostitelje, dosegel Rok Kronaveter.

"Čestital bi fantom za pošten boj do zadnje minute, obenem pa čestital Olimpiji za naslov," je dejal začasni strateg Rudarja Ramiz Smajlović, italijanski trener Rodolfo Vanoli pa je z zeleno-belim šalom okrog vratu priznal, da se po zmagi nad Rudarjem končno počuti kot pravi trener Olimpije.  

Krka : Maribor 1:3

Mariborčani se po petih letih vladavine poslavljajo od slovenskega prestola. V predzadnjem krogu so v gosteh upravičili vlogo favorita v Novem mestu in premagali Krko s 3:1. Jean-Philippe Mendy je z dvema zadetkoma poskrbel, da se je na lestvici najboljših strelcev na prvem mestu izenačil z Andražem Šporarjem in Kronavetrom. Ko so vijolice prek Amirja Derviševića dosegle tretji gol, je Olimpija zatresla mrežo Rudarja v Velenju, tako da so vijolice izpadle iz boja za naslov državnega prvaka. Krka se poslavlja od elitne druščine.

Domžale : Celje 0:3

V deževnem vremenu sta se na razmočenem in načetem igrišču za točke pomerila tekmeca iz Domžal in Celja. Obračunala sta že v polfinalu pokala Slovenije, kjer so bili boljši izbranci Roberta Pevnika. Tako je bilo tudi v prvenstvu. Celjani so si z zmago zagotovili obstanek med najboljšimi, hkrati pa si dvignili samozavest pred pokalnim izzivom, finalnim srečanjem z Mariborčani, ki bo v Kopru 25. maja.

"Žal mi je, da smo si priborili Evropo na tak način. Sezona se je dobro končala, mi pa bomo, ko bomo preboleli grenak poraz, lahko občutili veselje," je dejal Luka Elsner, ki je Domžale s tretjim mestom popeljal v Evropo.

Pri Celjanih je z dvema zadetkoma izstopal nekdanji napadalec Domžal Matej Podlogar, njegov soigralec Blaž Vrhovec, ki je letos debitiral v članski izbrani vrsti, pa je dejal: "Zmago smo si želeli bolj od Domžal. To se je opazilo na tekmi. Vesel sem, da bomo zdaj imeli mirno ozračje pred finalom pokala in lahko šli v zadnjo tekmo prvenstvene sezone povsem sproščeno."

Zavrč : Krško 1:1

Remi v Halozah je Zavrč in Krško obdaril s točko, s katero pa si še vedno nista zagotovila obstanka. Še vedno obstaja možnost, da ju prehiti Koper in da padeta na deveto mesto, ki pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek. "Škoda, da smo zapravili priložnost, saj bi si lahko že zagotovili obstanek. Spet smo prejeli prepoceni zadetek, zato smo tukaj, kjer smo. Bili smo boljši, a nismo dosegli več kot le enega gola," ni bil preveč zadovoljen Slavko Matić.

Nogometaši Krškega bodo za prvoligaški status trepetali do konca. Če bodo doma osvojili vsaj točko proti Domžalam, se bodo zagotovo izognili devetemu mestu. "Napeto bo do konca. Igrali smo na zmago, tekma v Zavrču pa je bila na visoki ravni," je dejal trener Krčanov Tomaž Petrovič.

Gorica : Luka Koper 0:1

Primorski obračun v Novi Gorici je pripadel gostom iz Kopra, ki so ohranili možnosti za neposreden obstanek v ligi. Odločilna bo tekma zadnjega kroga, v kateri bodo gostili Haložane. Vrtnice so uvrščene na četrto mesto, ki jih bo popeljalo v Evropo, če bo Maribor pokalni zmagovalec. "Dobili smo zadetek iz prvega resnejšega napada gostov. Nato smo postali živčni in nepotrpežljivi. Koper se je pametno zaprl, nam povzročal težave prek protinapadov, njegov vratar pa je odlično branil. To je mladost. Treba se je še učiti," je poudaril Miran Srebrnič.

Trener Kopra Milan Obradović je čestital izbrancem za požrtvovalnost in borbenost. "To je odnos, ki ga želimo. Dosegli smo zelo pomembno zmago," je dejal trener kozličkov, ki jih v zadnjem krogu čaka izjemno pomemben dvoboj z Zavrčem.

Ne spreglejte