Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
17.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 17.05

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci tekem 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Hrvat noče več molčati: Nekateri v Kopru so preveč sebični

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Predzadnji krog Prve lige Telekom Slovenije je osrečil Goričane in Domžalčane, ki so si zagotovili evropsko vozovnico. Prvak Maribor je igral po okusu Darka Milaniča, ki ga je zmotila le neučinkovitost, nekateri nogometaši Kopra pa so s svojim odnosom razjezili trenerja Igorja Pamića.

Radomlje : Maribor 1:1

Dvoboj v Murski Soboti med najslabšim in najboljšim klubom 1. SNL se je končal brez zmagovalca, točko pa so reševale vijolice.

"S tem, da nismo večkrat zadeli pri takšni prevladi in tudi ustreznem pristopu, nismo zadovoljni. Smo pa delovali drugače, bili bolj zagnani, resni kot na prejšnjih dveh tekmah. Takšni, kot Maribor mora biti. Obžalujemo, da smo iz tega prometa, ki je bil enosmeren in s katerim bi morali streti odpor nasprotnika, ustvarili nervozno tekmo. Morali bi biti natančnejši pri predložkih, zaključnih delih akcij. Našli smo prostor mimo obrambne postavitve tekmecev, a temu primerna ni bila učinkovitost," je po novem rezultatskem spodrsljaju, saj je Maribor v zadnjih štirih tekmah osvojil le dve točki, povedal trener prvakov Darko Milanič.

Krško : Koper 1:1

Tudi v Posavju ni bilo zmagovalca. "Fizično in psihično smo bili zelo utrujeni, a smo dali vse od sebe, tako da nimam fantom kaj zameriti. Zadovoljni smo s točko," je dejal trener Krškega Rok Zorko, zadovoljen, da so njegovi izbranci še vedno osmi, tako da bi se lahko izognili dodatnim kvalifikacijam.

Strateg Kopra Igor Pamić je po točki zamudil še zadnji vlak, ki bi morebiti peljal v Evropo. "Škoda za prvih 20 minut, ko bi morali voditi z 2:0," je najprej potožil zaradi slabe učinkovitosti v prvem delu srečanja, nato pa nekaterim igralcem namenil resno kritiko. "Do zdaj sem o tem molčal, zdaj pa bi rad povedal, da imam igralce, ki igrajo le zase. So sebični in ne zanima jih interes kluba. To je moja težava. Nekateri bodo morali spremeniti odnos," je dejal nekdanji hrvaški reprezentant.

Gorica : Olimpija 1:0

Novogoričani so se z zmago nad branilci naslova uvrstili na seznam evropskih potnikov. Sreča v Športnem parku je bila velika. "Čestitke fantom. Olimpija je izvajala močan pritisk, a smo z borbenostjo nadomestili pomanjkljivosti v kakovosti. Na koncu smo imeli tudi malce sreče. Potrebovali smo jo ob pravem trenutku," je poudaril Miran Srebrnič.

Trener Olimpije Safet Hadžić je priznal, da so imeli zmaji v Novi Gorici veliko priložnosti. Zapravili so tudi strel z bele točke. "Prevladovali smo v igri, a dobili zadetek po svoji neumnosti. Tako je pač v nogometu," je dejal nekdanji branilec, ki ga konec maja čaka vrhunec sezone, finale pokala Slovenije v Kopru.

Celje : Rudar 1:1

Savinjsko-šaleški derbi se je končal z remijem, Celjani pa so točko osvojili z zadetkom v sodnikovem podaljšku. "Umrli smo po moško. Tekmec se je branil v nizkem bloku. Bilo je malo prostora, a nismo bili dovolj potrpežljivi. Hoteli smo priti do gola po sredini, tekmec pa je čakal na protinapade," je pojasnil trener Igor Jovičević, ki je zapravil zadnjo priložnost, da se vmeša med kandidate za Evropo.

Pomočnik trenerja Rudarja Ramiz Smajlović je objokoval izenačujoči zadetek Celjanov. "Glede na potek dogodkov ne moremo biti zadovoljni. Izgubili smo dve točki, smo pa pokazali značaj, saj smo skoraj vse srečanje zdržali z igralcem manj."

Aluminij : Domžale 0:0

Hrvaški strateg Kidričanov Slobodan Grubor je bil navdušen nad nekaterimi stvarmi na nedeljski tekmi z Domžalami. "Všeč mi je bila moška igra, pa tudi sojenje Skomine, enega najboljših sodnikov v Evropi," je presodil, da je neodločeni rezultat pravičen in realen.

Trener Domžal je uresničil cilj in si priigral uvrstitev v Evropo. "Nismo bili vrhunski, a dovolj dobri za prigarano točko, ki nam pomeni veliko," je dejal Simon Rožman. Žal mu je bilo za nekaj neizkoriščenih priložnosti. "Tekma ni bila lepa za ogled, bila je trda, pravi boj na mišice."

Pet najlepših zadetkov 35. kroga:

 

Ne spreglejte