Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
15.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Krško ND Gorica NK Radomlje NK Rudar

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 15.20

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije

"Če ne daš gola, je bolje, da si tiho" #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

V 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ki je odločil o prvaku (Maribor), so se najvišje zmage kroga razveselili Koprčani. Trener Maribora Darko Milanič je ponosen, da so vijolice osrečile navijače, strateg Olimpije Safet Hadžić pa je po polomu v Velenju priznal, da so si zmaji privoščili preveč napak.

Maribor : Gorica 2:2

Novi prvak je Maribor. Na slovenskem prestolu se je znašel že 14. "Trdo delamo za to, da bi osrečili naše navijače. Vsi skupaj, moštvo, Štajerci, vsi, ki navijajo za NK Maribor, smo lahko zadovoljni in ponosni," je dejal šampionski trener Darko Milanič. V soboto je remiziral z Gorico, ki je osvojila pomembno točko v boju za Evropo.

"Odigrali smo vrhunski prvi polčas, v drugem pa šli malce preveč na silo. Zapravili smo vodstvo z 2:1. To je posledica mladosti in naivnosti, a iz Maribora odhajamo z dvignjeno glavo," je bil zadovoljen Miran Srebrnič.

Koper : Domžale 3:0

Koprčani so z visoko zmago nad Domžalami poskrbeli, da si je Maribor zagotovil naslov še pred začetkom srečanja z Gorico. "Odigrali smo najboljših 45 minut v tej sezoni proti po mojem mnenju najbolj organizirani in najhitrejši ekipi v prvenstvu," je trener Kopra Igor Pamić pohvalil igro v prvem polčasu, ki so ga kozlički dobili z 2:0.

"Naredili smo dve napaki in iz protinapadov dobili dva gola. Pripravili smo si tudi nekaj priložnosti, a je težko ves čas napadati proti strnjeni postavitvi. Bilo je tudi nekaj priložnosti, zapravljena 11-metrovka in nekaj spornih situacij. A če ne daš gola, je bolje, da si tiho," je po porazu dejal strateg Domžal Simon Rožman.

Rudar : Olimpija 4:2

Velenjčani so preslikali spomladansko tekmo iz Ljubljane in z enakim rezultatom (4:2) nadigrali Olimpijo tudi v Velenju. To je bila prva letošnja zmaga knapov na domačem igrišču. "Bili smo konkretnejši. Točno smo vedeli, kaj izkoristiti. Prevladala je kakovost v napadalnem delu igre," je bil vesel srbski strokovnjak Vanja Radinović, ki je na dobri poti, da si z Velenjčani kmalu tudi matematično priigra obstanek.

Trener zmajev je bil kratek in jedrnat. "Naredili smo preveč individualnih napak. To je bil glavni vzrok za naš poraz," je priznal Safet Hadžić, ki je tako prvič, odkar je prevzel mesto trenerja, moral priznati poraz.

Radomlje : Celje 0:1

Zgodovinska tekma v Radomljah, prva v zgodovini, na kateri so se nogometaši potegovali za prvoligaške točke, je razveselila celjski tabor. "Domačini so že izpadli. Nimajo nič izgubiti, nam pa gre za Evropo, zato smo vedeli, da bo to težka tekma," je dejal Matej Podlogar, strelec zmagovitega zadetka za Celjane.

"Pokazali smo borbeno tekmo in namučili Celjane. Škoda, da se nam na koncu ni izšlo," je dejal nogometaš Radomelj Igor Barukčič, ki se seli v drugo ligo.

Krško : Aluminij 1:1

Obračun za osmo mesto je le deloma osrečil Kidričane. Nasmihala se jim je zlata vredna zmaga, a je domačim le uspelo izenačiti. "Na koncu smo izvlekli točko, čeprav smo si želeli tri. Verjamem, da bomo prehiteli Aluminij," je optimist trener Krškega Rok Zorko. Če bi se prvenstvo končalo zdaj, bi Krčane čakale dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SNL z drugoligaškim podprvakom.

Trener Aluminija Slobodan Grubor ni bil preveč zadovoljen z razpletom. "Lahko bi bilo bolje. Danes smo izgubili dve točki. Na koncu smo obdarovali gostitelje, ki so izkoristili priložnost in izenačili," je pojasnil hrvaški strateg.

Najlepši zadetki 32. kroga:

Ne spreglejte