Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
12.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Koper NK Krško ND Gorica NK Radomlje NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 12.20

6 let, 7 mesecev

Video vrhunci 30. kroga tekem Prve lige Telekom Slovenije

Rožman nadigral Maribor: To ni mala stvar #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

V 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije, v katerem je Maribor po rekordno hitrem zadetku kapetana Marcosa Tavaresa povišal prednost pred zasledovalci, so strelci dosegli le sedem golov. Trenerju Domžal Simonu Rožman je bilo žal, da prevlade na derbiju v Ljudskem vrtu niso kronali z zadetkom.

Maribor : Domžale 1:0

Derbi kroga je pripadel vodilnemu Mariboru, ki se je približal novemu naslovu državnega prvaka. Do zmage je prišel že v 8. sekundi, ko je v polno zadel kapetan Marcos Tavares. To je bil edini strel vijolic v okvir vrat na tekmi, ki je v polju pripadla gostom. ''Moram čestitati fantom. Maribor smo držali praktično celotno tekmo na njihovi polovici. To ni mala stvar. Skozi celotno srečanje smo narekovali ritem. Vemo, kako težko je to narediti v Mariboru,'' je bilo Simonu Rožmanu žal, da so Domžalčani kljub napadalni igri ostali brez točk.

''Trpeli smo, a tudi to je odlika, da na tekmah, ko ti ne gre v napadu, zaigraš v obrambi disciplinirano. Igrali smo nevšečno, a je na koncu izpadlo odlično. Zelo sem zadovoljen z rezultatom,'' je odvrnil Darko Milanič, ki ostaja neporažen v prvenstvu v letu 2017, že 14. naslov državnega prvaka pa lahko z Mariborčani osvoji že v soboto na večnem derbiju v Ljubljani.

Krško : Olimpija 0:1

Ljubljančani so dočakali prvo prvenstveno zmago v spomladanskem delu. V Krškem so premagali gostitelje z 1:0. ''Nismo igrali tako, kot bi morali. Morali bi igrati bolj povezano in napadalno. Težko smo zmagali, plod zmage pa je bila borba,'' je izpostavil Safet Hadžić, ki kot trener Olimpije letos še ni doživel poraza.

Trener Krškega Rok Zorko je objokoval zapravljene priložnosti, zlasti v prvem polčasu. ''Takrat smo prevladovali v igri, nato pa je tekmo odločila ena izmed naših napak, ko smo iz protinapada prejeli nespreten gol.''

Radomlje : Gorica 1:2

Radomljani se poslavljajo od prve lige. Zadnje upanje za čudežni obstanek je spolzelo po petkovem porazu proti Gorici, ki je zadržala ''evropsko'' četrto mesto. ''Dobro smo igrali v prvem polčasu, imeli možnost, da vodstvo podvojimo ali potrojimo, nato pa je bila zaradi mladosti in pomanjkanja izkušenj kaznovana vsaka naša napaka,'' je dejal Adnan Zildžović in zadetek Radomelj opisal kot nogometno poezijo.

Trener Gorice je v prvem delu pogrešal agresivnost igralcev po izgubljenih žogah. ''Radomlje imajo dobro ekipo. Zadnja dva rezultata (remija v gosteh pri Domžalah in Olimpiji, op. p.) nista bila naključna. Zadovoljni smo z zmago,'' je poudaril Miran Srebrnič.

Koper : Rudar 1:0

Kozlički po zmagi nad Velenjčani ostajajo v boju za Evropo. ''Po dolgem času lahko pritrdim, da smo zmagali povsem zasluženo. To je bil čvrst, agresiven Koper, ki si želi zmage. Dobili smo ekipo, to je najbolj pomembno,'' je trener Kopra Igor Pamić izpostavil sodelovanje med igralci.

Srbski strateg Rudarja Vanja Radinović je potožil, da njegovi varovanci niso dovolj koristili viška prostora na bočnih položajih. ''Padla je zbranost, nato pa smo bili kaznovani z zadetkom,'' je dejal.

Celje : Aluminij 1:0

Celjani so v štajerskem spopadu premagali Aluminij, ki si je v 1. SNL že zagotovil najmanj deveto mesto. Trener Celja Igor Jovičević je priznal, da ga je podobno kot igralce postalo strah, da se ne bo ponovila zgodba s prejšnjih tekem, denimo domače tekme z Olimpijo, ko so Celjani po neizkoriščenih priložnostih v izdihljajih srečanja prejeli zadetek in ostali brez zmage.

Njegov rojak Slobodan Grubor je priznal, da je Celje zasluženo zmagalo. ''Bila je trda tekma, odločale so malenkosti,'' je dodal trener Aluminija.

Najlepši zadetki 30. kroga:

Ne spreglejte