Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
18. 4. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar

Torek, 18. 4. 2017, 11.00

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Kaj se je dogajalo v prazničnem krogu?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

2

Nogometaši so v 29. krogu, obarvanem z velikonočnimi prazniki, dosegli 17 zadetkov. Z naskokom največ jih je padlo v Domžalah (5:3), kjer je dvakratni strelec Ivan Firer po tekmi sijal od sreče. Trenerji Radomelj, Celja in Kopra, ki so v gosteh osvojili točko, niso bili zadovoljni z izkupičkom, Darko Milanič pa je po zmagi v Velenju poudaril, da je bil Maribor vso tekmo boljši od Rudarja.

Domžale : Krško 5:3

Festival zadetkov v Domžalah je ponudil obilico užitkov za gledalce. "Od prve minute smo pokazali, kdo je glavni na tem štadionu. Hvala bogu se nam je strelsko odprlo, tako da so točke zasluženo ostale doma," ni skrival zadovoljstva dvakratni strelec Ivan Firer, Robert Pušavec, eden izmed številnih posojenih nogometašev Maribora na delu pri Krškem, pa je brez dlake na jeziku razkril največjo slabost v igri Posavcev: "Nismo se držali dogovora. Proti taki ekipi ne moreš igrati brezglavo. Treba je malce razmišljati, tako pa smo vstopili narobe v igro in prejemali zadetke."

Rudar : Maribor 0:1

Vijolice so z zmago v Velenju naredile nov pomemben korak k osvojitvi 14. državnega naslova. "Vso tekmo smo bili boljši tekmec. Ekipa Rudarja je izkušena in čvrsta, v nekih trenutkih zna igrati fantastičen nogomet, a smo ji to preprečili," je bil vesel nove zmage trener Maribora Darko Milanič.

Srbski strateg Rudarja Vanja Radinović je pojasnil, da so se knapi najboljši ekipi v prvenstvu zoperstavili po najboljših močeh, a bi morali za kaj več izkoristiti kakšno izmed priložnosti, ki se jim je ponudila na tekmi.

Olimpija : Radomlje 1:1

Edini ekipi, ki v letu 2017 v prvenstvu še nista zmagali, sta se razšli brez zmagovalca. Trener Olimpije Safet Hadžić je vedel, da bo to ena izmed najtežjih tekem, odkar vodi zmaje. "Težko je, ko izločiš Maribor v pokalu in nisi maksimalno na tej tekmi," je dejal trener zmajev, ki ga je od prvega letošnjega poraza delilo le nekaj minut.

"Žal se nam je pripetila nesreča v zadnjih minutah (izenačenje Olimpije na 1:1, op. a.). Zaslužili bi si več kot le točko, a … Je pa tudi ena točka v Ljubljani uspeh," meni trener zadnjeuvrščenih Radomelj Adnan Zildžović, ki je s temi besedami dal misliti navijačem Olimpije, saj se je bodoči drugoligaš v Stožicah resno spogledoval z zmago.

Gorica : Celje 1:1 

Celjanom je pripadel prvi, Novogoričanom pa drugi polčas. "V tem delu prvenstva se nam je že večkrat zgodilo, da nam na začetku ne steče igra," je pojasnil Matija Boben, ki je dosegel zadetek za Gorico in izenačil na 1:1.

Trener Celja Igor Jovičević, ki je v spomladanskem delu še vedno neporažen, ni bil zadovoljen s končnim rezultatom. "Vedno težimo k zmagi. V prvem polčasu smo na področju intenzivnosti in ideje dali manjšo učno uro nogometa Gorici, takrat bi morali odločiti tekmo v svojo korist," je Hrvat po prvem polčasu pričakoval večjo prednost v korist gostov.

Aluminij : Koper 2:2

"Hitro smo povedli, nato vodili še z 2:1. Ekipa, ki želi ustvarjati resne cilje, bi morala to zadržati. Ob koncu srečanja je Aluminij zapravil dve veliki priložnosti, tako da bi lahko tudi izgubili," je trener Kopra Igor Pamić pričakoval, da bodo njegovi izbranci odšli na premor z večjo prednostjo od 1:0.

Njegov rojak, Hrvat z avstrijskim potnim listom Slobodan Grubor, je izpostavil težavo Aluminija. "Vedno igramo na visoki ravni le en polčas. V prvem smo bili uspavani, v drugem pa odigrali konkretno," je trener Kidričanov čestital izbrancem, ki so se vrnili po dveh vodstvih gostov. 

Najlepši zadetki 29. kroga:

Ne spreglejte