Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 3. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

NK Krško NK Koper ND Gorica NK Rudar NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Četrtek, 30. 3. 2017, 14.00

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Maribor garal, najslabši se niso osramotili #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Po 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije je prednost Maribora pred Olimpijo narasla na dvanajst točk. "Primarni cilj smo dosegli," je po tesni zmagi nad zadnjeuvrščenimi Radomljami povedel trener vijolic Darko Milanič, njegov stanovski kolega Adnan Zildžović pa je čestital izbrancem, ker se niso ustrašili najboljšega kluba v 1. SNL.

Maribor : Radomlje 1:0

Vijolice so po zmagi nad Radomljami korak bližje vrnitvi na slovenski prestol. "Primarni cilj smo dosegli. Čestitke fantom za težko prigarano zmago," je dejal Darko Milanič in pohvalil goste za disciplinirano igro v obrambi.

"Maribor je zasluženo zmagal. Boljši je bil v prvem polčasu, v drugem pa smo bili enakovredni nasprotniki, na trenutke celo boljši. Nismo se ustrašili uveljavljenega tekmeca. Pred tekmo sem napovedal, da se ne bomo osramotili. Res se nismo," je dejal strateg Radomelj Adnan Zildžović.

Olimpija : Gorica 1:2

Zmaji letos še niso zmagali. Tokrat so ostali v Stožicah praznih rok proti Gorici, ki je dosegla zmagoviti zadetek v sodnikovem podaljšku. "Izgubili smo veliko večino dvobojev in drugih žog. Nismo dobro igrali v polju, tekmecu smo podarili preveč žog. Res slaba predstava," je bil upravičeno zagrenjen Marijan Pušnik.

Trener Gorice Miran Srebrnič je sijal od sreče. "Boljše smo igrali in imeli več priložnosti. Tekma se je zapletla, ko smo dobili gol za 1:1. Takrat je Olimpija dobila krila, mi smo ustavili igro, a smo bili na koncu le poplačani za tisto, kar smo pokazali na srečanju," je dejal nekdanji slovenski reprezentant po zmagi v prestolnici.

Domžale : Aluminij 2:1

Domžalčani so se s težko prigarano zmago nad Kidričani drugouvrščeni Olimpiji približali na točko zaostanka. "To je bila že peta tekma, ko nam ni v popolnosti steklo v napadu," je potožil mladi napadalec Alen Ožbolt, ki se je v sredo vpisal med strelce.

"Bila sta povsem različna polčasa. Prvi je pripadel nam, a nismo izkoristili priložnosti, v drugem pa smo se, čeprav ni bil takšen dogovor, povlekli nazaj. Domžale so bile boljše," je po porazu povedal trener Aluminija Slobodan Grubor.

Rudar : Celje 1:2

Šaleško-savinjski derbi je v napeti končnici osrečil privržence iz knežjega mesta. Celjani so zmagali z 2:1. Kako težko je bilo, pričajo besede trenerja Igorja Jovičevića, ki mu gre v letu 2017 odlično: "Tekma je bila dvakrat bolj zahtevna od naših pričakovanj. Rudar je bil agresiven in čvrst," je hrvaški trener omenil počasen ritem v prvem polčasu.


"V prvem delu smo bili boljši od tekmeca, a sta dve individualni napaki poskrbeli za slab rezultat," je po novem neuspehu dejal Srb Vanja Radinović.

Koper : Krško 0:2

Na Bonifiki so se presenetljivo veselili gostje iz Posavja. "Razočaran sem nad rezultatom," ni skrival Igor Pamić in pohvalil protinapad Krškega, ki ga uvršča med najboljše v slovenskem prvenstvu.

"Čestitke igralcem za fanatično borbenost. V Koper smo prišli s ciljem, da ne izgubimo in obdržimo prednost pred Aluminijem. Izšlo se nam je po načrtih," je dejal novi trener Krškega Rok Zorko, ki je z ekipo padel v zmagovalni ritem. S tem so Krčani ušli Aluminiju v boju za varno 8. mesto.

Najlepši zadetki 26. kroga:


 
Ne spreglejte