Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 12. 2016,
10.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Gorica NK Koper NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Rudar

Ponedeljek, 5. 12. 2016, 10.35

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Kaj se je dogajalo v 20. krogu? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Nogometaši prvoligaških klubov so v 20. krogu dosegli devet zadetkov. Več kot polovica jih je padla na nedeljski tekmi v Domžalah, kjer se je Olimpija znesla nad Radomljami. V vodstvu ostaja Maribor, ki ga je razveselil spretni strelec Luka Zahović. Goste je spravljal v slabo voljo sodnik, o katerem pa novi trener Branko Čavić ni hotel govoriti.

Maribor : Rudar 1:0

"To je nogomet. Ko garaš, se včasih mučiš in trepetaš, daš vse od sebe proti odličnemu tekmecu," je bil zadovoljen z novo zmago trener Maribora Darko Milanič. Vijolice so zmagoviti gol dočakale šele v 81. minuti, ko je hitri Luka Zahović ušel velenjski obrambi in elegantno zatresel mrežo. Milanič se je razveselil aplavza, ki ga je mariborsko občinstvo - na tribunah je bilo tudi 180 otrok nogometne šole Rudar - namenilo zmagovalcem za trud.

Velenjčani so prvič zaigrali pod vodstvom Srba Branka Čavića in namučili favorita. "Ne morem se znebiti občutka, da smo bili boljša ekipa, a smo plačali davek za zapravljene priložnosti," je poudaril in dodal, da bodo knapi tudi v prihodnje gojili hitro in atraktivno igro. "Čestitke Mariboru in Milaniču za zasluženo zmago," po tekmi ni omenjal sodniških odločitev, ki so v 73. minuti in globoko v sodnikovem podaljšku razbesnele njegove izbrance. Knapi so pričakovali, da bo sodnik Roman Glažar dvakrat pokazal na belo točko, a tega niso dočakali.

Radomlje : Olimpija 1:4

Zmaji so se z zmago v Domžalah, kjer igrajo Radomlje domače tekme v 1. SNL, vodilnemu Mariboru približali na točko zaostanka. Trener Olimpije Luka Elsner je izpostavil učinkovitost napada. "Zelo smo bili učinkoviti, predvsem iz prekinitev. Dobro je, da smo zmagali s tako razliko. Radomlje so v zadnjem času močno napredovale," je strateg pohvalil tekmeca, ki je v prejšnjem krogu presenetil Domžale, a še vedno sameva na dnu razpredelnice.

Krško : Domžale 0:0

Edina tekma, ki se je razpletla brez zadetkov, je bila odigrana v Posavju. "Remi je realen, a sta si obe ekipi zaslužili kak zadetek," je pripomnil strateg Krškega Tomaž Petrovič, njegov stanovski kolega Simon Rožman, ki na zadnjih tekmah močno pogreša zadetke, pa je bil zadovoljen le z igro v obrambi. Izbrancem je čestital za borbenost.

Celje : Gorica 1:1

"Ob polčasu smo se dogovorili, da bomo malce več tvegali. Uspelo nam je izenačili," je po remiju v Celju dejal hrvaški trener Igor Jovičević. "Rezultat je realen, zadovoljni smo s točko. Pri prejetem zadetku smo malce zaspali v obrambi," je po obračunu za četrto mesto na prvoligaški lestvici pojasnil trener Gorice Miran Srebrnič.

Koper : Aluminij 1:0

Hrvat Igor Pamić je dočakal prvo domačo zmago s Koprom. "Raje vidim, da je malo navijačev, a so tisti pravi, kot da jih je veliko in niso. Navijači so bili dodatna energija za nas," je poudaril Istran in se zahvalil maloštevilnim gledalcem. "Če danes nismo premagali tako slabega Kopra, potem ga ne moremo premagati. Zapravili smo toliko priložnosti, da si drugega kot poraza niti nismo zaslužili," je bil po tesnem porazu na Bonifiki slabe volje trener Aluminija Bojan Špehonja.

Najlepši zadetki 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije:
Ne spreglejte