Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
9.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Triglav NK Rudar Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 9.25

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Bišćan še ni bil tako srečen, Milaniča začudile črne minute #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Po drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije se lahko s stoodstotnim izkupičkom pohvalijo le še tri ekipe. Vodilna Olimpija je v ''evropskem'' obračunu nadigrala Gorico, Rudar je bil boljši od Ankarana, Maribor pa se je po dramatičnem preobratu rešil iz izgubljenega položaja v Kranju. Najvišja zmaga kroga je uspela Domžalam, ekipa je eksperimentirala.

Gorica : Olimpija 0:2

Sklepno dejanje 2. kroga je razveselilo navijače zeleno-belih. Olimpija je na pogon afriških strelcev (Issah Abass in Blessing Eleke, ki je kronal izjemno akcijo s Portugalcem Ricardom Alvesom) pahnila Novogoričane v dodatne težave, saj so vrtnice vštevši Evropo doživele že četrti zaporedni poraz.

''Nismo bili pravi. Olimpija ima več kakovosti, nam pa je primanjkovalo več svežine,'' je priznal Miran Srebrnič, ki je v primerjavi z Ljubljančani v četrtek igral naporno evropsko tekmo.

''Nisem le zadovoljen, ampak zelo zadovoljen s tem, kar so fantje pokazali na zahtevnem gostovanju proti kakovostnem tekmecu. Potek dogodkov smo nadzorovali od začetka, zmaga ni bila negotova niti za trenutek,'' je bil po prvi zmagi na gostovanju v 1. SNL ponosen Igor Bišćan, ki je z Olimpijo ohranil vodilni položaj.

Domžale : Celje 4:0

Najvišjo zmago v 2. krogu so dosegli Domžalčani. Za številne presenetljivo, saj so v četrtek izgubili veliko moči in energije na evropski tekmi z Valurjem, zato se je Simon Rožman odločil za eksperiment in poslal v ogenj številne rezerviste.

''Tvegali smo, ponudili priložnost skoraj le domačim igralcem, ki so to dobro izkoristili. To je lepa spodbuda za naprej,'' je bil zadovoljen. Dva zadetka je dosegel Hrvat Petar Franjić, poleg Žana Žužka pa se je med strelce s prvencem v 1. SNL vpisal tudi Matija Rom. Divji ritem bo Domžale v četrtek vodil v nemški Freiburg.

Celjani so v Domžalah spominjali na razbito vojsko. ''Ironično je, da smo bili od 20 do 25 minut izrazito boljši, tako da bi morali povesti z dvema goloma razlike, v nadaljevanju pa smo si privoščili preveč napak. Na koncu so nas Domžale popolnoma razbile,'' je gostiteljem čestital Tomaž Petrovič.

Rudar : Ankaran 3:1

Sobotni večer je v Velenju ponudil srečanje s spektakularnimi zadetki. Najlepšega je po vedno atraktivnih škarjicah dosegel hrvaški poletni novinec Dominik Radić.

''Čestitke fantom za veliko željo in borbenost, na koncu pa tudi za tri zelo lepe zadetke. Lahko bi še zadeli kakšnega, a smo bili preveč nemirni. Pohvaliti moram tudi Ankaran, ki je zelo nevaren iz prekinitev,'' se je Marijan Pušnik dotaknil tudi igre gostov, ki so na štadionu Ob jezeru dočakali zgodovinski zadetek, prvi v 1. SNL. Dosegel ga je Tim Vodeb, njegovi soigralci pa so zapravili še številne priložnosti. '

"Za gledalce je bila to zelo zanimiva tekma z veliko priložnosti, mi pa smo nihali od dobre igre do velikih napak,'' je zatrdil trener primorskih brezdomcev Vlado Badžim, ki je prepričan, da bo šlo iz kroga v krog bolje.

Triglav : Maribor 2:3

Spopad prvakov druge in prve slovenske lige je ponudil redko viden preobrat. Kranjčane je od velike zmage nad branilci naslova delilo le nekaj minut. V drugem polčasu so povedli z 2:0, nato pa se je prebudil vijolični vihar in pometel z gorenjskimi orli. ''Nisem zadovoljen s tistimi trenutki, ko smo iz nič dobili dva zadetka,'' je Darko Milanič opozoril na prejeta zadetka v 55. in 60. minuti.

''Takrat smo imeli tekmo popolnoma pod nadzorom, bili boljši tekmec, si ustvarjali priložnosti, a se je tekma obrnila v nemogoče. Čestitke fantom za veliko morale. Glede na prikazano smo zasluženo zmagali,'' je bil vesel, da so našli dovolj moči za preobrat.

''Dobro smo igrali 60, 70 minut, nato pa smo po prvem zadetku Maribora psihološko padli. Ekipa se je ustrašila zmage, nato pa naredila individualno napako, ki se v prvi ligi kaznuje,'' je bilo Antonu Žlogarju žal za izgubljene točke. Prvič je vodil Triglav v 1. SNL v Kranju in se zahvalil občinstvu za bučno podporo.

Aluminij : Krško 4:2

Največ zadetkov je v 2. krogu padlo v Kidričevem. Že v petek, ko je Aluminij v norem zaključku, ki ga je zaznamoval tudi redko viden avtogol Krčanov, premagal Krško s 4:2.

''V prvem polčasu bi morali že končati zgodbo in dati več zadetkov. V drugi del smo vstopili premehko. Gostje so nas kaznovali, a smo se nato zbrali, v zadnjih 15 minutah dali v višjo prestavo ter pokazali značaj in srce,'' je poudaril trener Slobodan Grubor, ki je bil po tekmi boljše volje od rojaka Stipeta Balajića.

Nekdanji legendi mariborskega kluba se je nasmihala velika zmaga na Štajerskem, a je nato v kratkem obdobju prejel tri zadetke in izgubil z 2:4. ''Prvi polčas je bil katastrofalen. Verjetno sta na moje igralce vplivala sonce in dolga vožnja. Potem pa smo premagali sami sebe. Imeli smo priložnost za 3:1, pa za 3:2, nato dosegli avtogol … Zaslužili bi si vsaj točko, tako pa smo drago plačali ceno odraščanja. V ekipi smo imeli nekaj mladincev. Drugih nimam, zato srčno upam, da bomo do konca prestopnega roka prejeli še kakšno okrepitev,'' je potožil trener Krškega.

Ne spreglejte