Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
12.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Natisni članek

naj gol NK Rudar NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Koper NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 12.10

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Milanič navdušen nad zrelostjo, Elsner pogrešal lakoto #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

V 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši na petih tekmah dosegli 12 zadetkov. Mariborčani so na vrhu razpredelnice prehiteli Olimpijo, ki je v Velenju zaman čakala na zadetek. Vijolice so na derbiju kroga premagale Gorico, v sredo pa oba tekmeca čaka zadnji del mariborsko-novogoriške trilogije, ko se bosta v Ljudskem vrtu v pokalu udarila za polfinale.

Sodelujte v nagradni igri Naj gol 14. kroga 

Rudar : Olimpija 0:0

Edina tekma 14. kroga, na kateri so gledalci zaman čakali na zadetke, je potekala v Velenju. Knapi so prekrižali načrte Olimpiji, ki je z remijem izgubila vodilni položaj v prvenstvu in ga prepustila Mariboru. "Smo v položaju, ki si ga nismo želeli. Predstavljali smo si, da bomo pokazali veliko lakote po zmagi, a tega v prvem polčasu ni bilo zaslediti. Na koncu si tudi nismo zaslužili zmage, ker energija ni bila prisotna od samega začetka. Smo v težkem položaju, a se je treba postaviti moško in odgovorno ter iskati pot iz teh težav," remi ni zadovoljil pričakovanj Luke Elsnerja.

Velenjčani so jo po Mariboru (1:1) na svojem igrišču zagodli še branilcem naslova iz Ljubljane. "Na trenutke smo bili v podrejenem položaju, a smo zdržali do konca in zasluženo iztržili točko," je dejal komandant velenjske obrambe David Kašnik, ki je pred leti nosil kapetanski trak pri Olimpiji. Izpostavil je moštveni duh v domači zasedbi.

Maribor : Gorica 1:0

Derbi 14. kroga je pripadel Mariboru, ki se je po zmagi nad Novogoričani zavihtel na prvo mesto. "Zelo sem zadovoljen s predstavo fantov. Imeli smo precej priložnosti. Vedeli smo, da je Gorica dober tekmec, a smo se na koncu obnašali zelo zrelo in mirno pripeljali tekmo do nove zmage," se je Darko Milanič razveselil skoka na vodilni položaj Prve lige Telekom Slovenije.

Njegov stanovski kolega Miran Srebrnič je objokoval način, kako je Gorica prejela zadetka. Po podaji s kota je v polno zadel nekdanji reprezentant Marko Šuler, ki je v preteklosti navduševal tudi v obrambi vrtnic. "Dobili smo poceni gol. Nismo bili dovolj agresivni," je pojasnil trener Gorice in pohvalil izbrance, ki so nekajkrat prisilili Mariborčane k branjenju.

Luka Koper : Domžale 1:3

Na Bonifiki so gostitelji povedli že po dveh minutah, nato pa je sledil velik domžalski preobrat in končna zmaga s 3:1. "Domžale so boljše od nas, to je treba priznati. Prevzemam odgovornost za poraz. Po vodstvu z 1:0 si ne bi smeli privoščiti takšnega poraza. To ni normalno," je zaupal trener Kopra Igor Pamić, ki je izpostavil dva cilja. V slačilnici Kopra odpraviti miselnost poraženca, klub pa pripeljati višje, do mest, ki zagotavljajo nastop v Evropi.

Trener Domžal Simon Rožman je čestital izbrancem za dragoceno zmago na Primorskem. "Hiter gol Kopra nas ni odvrnil od naše organizacije igre. Hitro smo se zbudili. Igralo se je po naših notah. Veseli me, da smo bili nagrajeni z zadetki ob pravem času," je poudaril najmlajši strateg v 1. SNL.

Krško : Aluminij 2:2

Obračun za osmo mesto se je v Posavju končal brez zmagovalca. Bilo je zanimivo. Izstopala sta prekrasna zadetka Nemanje Jakšića in Ibrahima Arafata Mensaha, dvoboj pa sta zaznamovala tudi dva rdeča kartona, ki sta ju prejela nogometaša Aluminija. Kidričani so se z dvema igralcema manj vrnili in v izdihljajih srečanja izenačili na 2:2.

"Videlo se je, da nam primanjkujejo zrelost, kakovost in izkušnje. Gledali smo zanimivo tekmo, rezultat pa je realen," se je strinjal strateg Krčanov Tomaž Petrovič. 

Trener Aluminija Bojan Špehonja je bil bolj zadovoljen s prvim polčasom. "Pri vodstvu z 1:0 smo zapravili še nekaj protinapadov. Ne bi jih smeli, a je igral vsak zase. V nadaljevanju so sledile neumnosti naših igralcev, ki so prejeli kartone brez potrebe," je povzel strateg drugoligaškega podprvaka, ki je še povečal prednost pred zadnjeuvrščenimi Radomljami.

Radomlje : Celje 0:3

V Domžalah je Aluminij naskakoval pot do prve zmage v tej sezoni. Celjani so zmagali s 3:0 in v dobro voljo spravili novega trenerja Igorja Jovičevića. "Ni bilo lahko, mučili smo se do izključitve igralca Radomelj, ko smo vodili z 1:0, potem pa je bilo lažje. Dali smo še dva gola in zasluženo zmagali," je v mikrofon povedal Dalibor Volaš, ki se je v petek vpisal med strelce.

"Nismo tako kakovostni, da bi lahko z igralcem manj proti izkušeni ekipi Celja naredili kaj več," je priznal trener Radomelj Janez Žilnik in napovedal, da se bodo nekateri izbranci v prihodnje preselili na klop.

Ne spreglejte