Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2017,
13.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Natisni članek

NK Triglav NK Rudar NK Celje NK Ankaran NK Aluminij NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 23. 10. 2017, 13.50

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Milanič: To pomeni, da nas cenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Konec tedna so bile odigrane štiri tekme 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Vodilna Olimpija in najbližji zasledovalec Maribor sta vknjižila nov paket treh točk, Domžalčani so po preobratu v črno zavili Novo Gorico, Aluminij pa je presenetil Celjane. Zadnja tekma kroga med Krškim in Rudarjem bo odigrana šele v torek. V nedeljo je odpadla zaradi slabega vremena.

Olimpija : Triglav 3:0

Ljubljančani so se z zmago, priigrano v drugem polčasu, utrdili na vodilnem položaju. "Na tekmi sem videl tako dobre kot slabše stvari. Veseli me, da nadaljujemo dober niz. V prvem polčasu smo se mučili, nato pa pokazali kakovost," je dejal trener Olimpije Igor Bišćan po zmagi nad Kranjčani.

"Zadetke smo prejeli po lastnih napakah, a se nismo predajali. Glede na prikazano v 90 minutah rezultat 0:3 ni realen," meni pomočnik trenerja Triglava Gregor Bergant.

Celje : Aluminij 1:2

Kidričani so v knežjem mestu prekrižali načrte Celjanom. "Tekmo smo imeli pod nadzorom, a je nato šla v drugo smer. Na koncu smo doživeli neprijeten poraz. Izgubljali smo preveč dvobojev in bili na koncu za to kaznovani," je dejal trener Celja Dušan Kosić, njegov stanovski kolega na klopi Aluminija pa je sijal od zadovoljstva. 

"Povsem zaslužena zmaga. Fantje so pokazali karakter. To je bil pravi odgovor na stvari, ki so se nam zgodile v zadnjem obdobju," je dejal Slobodan Grubor.

Gorica : Domžale 1:3

Občinstvo je v Novi Gorici videlo preobrat Domžal, za katere je prvič v tej sezoni zaigral Andraž Kirm. "Hitro smo povedli, nato pa prepustili vajeti tekmecu. Na koncu polčasa so gostje po spletu čudnih dogodkov izenačili, nato smo prejeli zadetka z glavo. Tekma je bila takrat odločena," je dejal nogometaš Gorice Miha Gregorič. 

Trener Domžal Simon Rožman je izpostavil, da so bili nogometaši v rumenem vso tekmo boljši tekmec in narekovali ritem igre. "Zmaga je zaslužena. Veseli smo novih točk v boju za tretje mesto," je vesel dobrega odziva ekipe po reprezentančnem premoru.

Maribor : Ankaran 1:0    

Slovenski prvaki so po bolečem evropskem porazu proti Liverpoolu uresničili cilj in premagali zadnjeuvrščene primorske brezdomce. "Popolna premoč na zahtevni tekmi. Zakaj zahtevni? Če se pogleda, kje je stal tekmec vso tekmo in le nabijal žogo prek naše polovice, mi pa smo vso tekmo gradili in si ustvarjali priložnosti. Zanimivo je gledati, na kakšen način tekmeci nastopajo proti nam. To pomeni, da nas zelo cenijo," je poudaril Darko Milanič.

Trener Ankarana Vlado Badžim je obžaloval napako, ki je bila razlog za edini zadetek na tekmi: "Fantom ne zamerim ničesar. Borimo se, napredujemo, fantje si zaslužijo aplavz."

Ne spreglejte