Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 10. 2016,
12.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Krško ND Gorica NK Radomlje NK Rudar

Ponedeljek, 17. 10. 2016, 12.27

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Od fantazije Maribora do vročega Škofleka #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

V 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo na petih tekmah doseženih 15 zadetkov. Edini klub, ki se je veselil zmage v gosteh, je bil Maribor. V večnem derbiju je strl srca privržencem Olimpije. Domžalčani so za prvi zadetek v drugem polčasu potrebovali le 15 sekund.

Sodelujte v nagradni igri Naj gol 13. kroga 

Olimpija : Maribor 1:3

V Stožicah so Mariborčani pred skoraj 14 tisoč gledalci zadali boleč udarec vodilni Olimpiji. Vijolice so zmagale s 3:1, prednost zmajev pred 13-kratnimi prvaki pa po 13 krogih znaša le še točko. "To je bila z naše strani fantastična tekma. Na začetku tekme smo imeli malce težav, ko smo ujeli ritem, pa je bila to fantazija. Odlično smo igrali, pritiskali tekmeca in odigrali vrhunsko tekmo," je bil po veliki zmagi srečen Darko Milanič.

Njegov mlajši stanovski kolega Luka Elsner, ki je doživel prvi poraz na klopi ljubljanskega kluba, je samokritično pripomnil: "Nismo bili na ravni, ki smo si jo želeli. Vsaj od 20. minute dalje. Mariborčani so nam zadali udarce takrat, ko je bilo to za njih idealno," je dejal nekdanji trener Domžal, ki z Olimpijo še vedno vodi na prvenstveni lestvici.

Domžale : Rudar 3:1

V Domžalah so točke ostale doma, Rožmanova četa pa je zaostanek za vodilno Olimpijo zmanjšala na pet točk. V mestu ob Kamniški Bistrici je padel Rudar (3:1), med strelce pa se je vpisal tudi branilec Denis Halilović. "Prvih 15 minut nismo bili pravi, nato pa smo nadzorovali potek. V drugem delu smo takoj povedli, kar nam je dalo krila," je poudaril, kako pomemben je bil prvi zadetek gostiteljev, ki je padel zgolj po 15 sekundah v drugem polčasu. 

"Slabo smo začeli drugi polčas. Prejeli smo gol v 15. sekundi, po katerem se je bilo zelo težko vrniti. Domžale so zasluženo zmagale," je športno gostiteljem čestital srbski strateg Slobodan Krčmarević, ki z Velenjčani vztraja v spodnji polovici razpredelnice.

Gorica : Krško 1:1

V uvodni tekmi 13. kroga sta se v Novi Gorici brez zmagovalca razšla Gorica in Krško. Domačega trenerja Mirana Srebrniča sta začudila dva obraza njegovih izbrancev. "Prvi polčas je bil zelo slab. Bil sem zelo razočaran, to ni bilo podobno ničemur. V drugem smo bili zelo dobri. Imeli smo dva 'zicerja' za zmago, a nas to ni nagradilo, ker smo preslabo igrali v prvem polčasu in si nismo zaslužili zmage," je bil iskren nekdanji branilec vrtnic.

Krčani so popravili svoj točkovni izkupiček. V deževni Novi Gorici so se razveselili nove točke, pomembne v boju za obstanek. "V prvem polčasu smo bili solidni, v drugem pa je bila Gorica nedvomno boljša. Remi je najbolj realen rezultat," je priznal Radovan Karanović, pomočnik trenerja Krškega.

Celje : Luka Koper 1:1

V knežjem mestu sta se kluba, ki po novem sodelujeta s hrvaškima trenerjema, razšla brez zmagovalca. "Zadovoljni smo s točko, dobro smo igrali tudi po rdečem kartonu," je poudaril nekdanji reprezentant Aleksander Radosavljević, ki pri celjskem klubu pomaga prvemu trenerju Igorju Jovičeviću. Ta je zaradi administrativnih težav dvoboj spremljal s tribun.

Koprčani so prvič nastopili pod vodstvom Igorja Pamića, ki se je zavedal zahtevne naloge, saj ni mogel računati na številne igralce. "Prišli smo brez celotne obrambe, a smo bili nato enakovredni in zasluženo remizirali. Občinstvo je lahko uživalo," je po krstnem trenutku v 1. SNL povedal nekdanji hrvaški reprezentant Pamić. 

Aluminij : Radomlje 2:1

V derbiju začelja med kluboma, ki sta v prejšnji sezoni tekmovala v drugi ligi, so Kidričani na krilih dvakratnega strelca Žige Škofleka odpravili Radomlje.

"S psihološkega vidika je bila to za nas zelo težka tekma. Čeprav smo imeli štiri poškodovane igralce, nekatere pa je napadla viroza, so fantje garali do konca. Zaslužijo si čestitke," je bil srečen Bojan Špehonja.  Aluminij je prednost pred zadnjeuvrščenimi Radomljami, pri katerih trener Janez Žilnik ni skrival nezadovoljstva, povišal že na osem točk.

Ne spreglejte