Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
12.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

Natisni članek

NK Triglav ND Gorica NK Krško NK Rudar NK Aluminij NK Ankaran NK Domžale NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 12.55

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Nekateri so se veselili, drugi objokovali zamujeno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

Uvodno dejanje Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2017/18 je postreglo z 11 zadetki. Prednost domačega igrišča so v zmage pretopili prvak Maribor, Olimpija, Rudar in Krško, novinec Ankaran pa je v Dravogradu, kjer bo v tej sezoni uradni gostitelj, osvojil zgodovinsko prvo točko v druščini najboljših. Domžale in Gorica sta v prvenstvo po napornem evropskem ritmu vstopila brez točk. 

Olimpija : Celje 3:1

Nogometaši Olimpije so v nasprotju z evropskim razočaranjem (dvakratni poraz z 0:1 proti Vaasi in ekspresno slovo) naravnali strelske topove in mrežo Celjanov zatresli kar trikrat.

"To je bila zelo zanimiva tekma. Gledalci so imeli kaj videti," je poudaril strateg ljubljanskega kluba Igor Bišćan, ki je dočakal krstno zmago na zeleno-beli klopi. Zadovoljen ni bil le z igro v zadnjih 15 minutah.

"Preslabi smo bili v vseh fazah igre. Zmaga Olimpije je zaslužena," je zmajem čestital Tomaž Petrovič, ki je prvič vodil celjski klub v 1. SNL.

Rudar : Domžale 2:1

Knapi so prekinili zmagovalni niz Domžal, ki so po treh zmagah v Evropi naleteli na boljšega tekmeca v Velenju in v novo sezono po napornem potovanju z Islandije vstopili s porazom.

"Naša energija je izpuhtela. Skušali smo jo osvežiti z rotacijo in menjavami, a nam ni uspelo. Poraz je bil neizbežen," je zaupal Simon Rožman in čestital starejšemu stanovskemu kolegu Marijanu Pušniku, ki je po uvodni zmagi žarel od sreče in zadovoljstva.

"V tekmo smo vstopili s prevelikim spoštovanjem do tekmeca, v drugem polčasu pa bili boljši. Na koncu sta nas sreča in želja fantov pripeljali do zaslužene zmage," je dejal nekdanji trener Olimpije. Dvoboj je s prekrasnim zadetkom v zadnjih minutah odločil mladi posojeni zmaj Jakob Novak.

Krško : Gorica 2:1

Nekdanji ljubljenec navijačev Maribora Stipe Balajić je trenersko zgodbo na klopi Krškega začel imenitno. Evropsko Gorico, ki je bila v prejšnji sezoni odlična na gostovanjih v 1. SNL, je premagal z 2:1. Junak srečanja je postal dvakratni strelec Miljan Škrbić. Visoki Srb, star šele 21 let, je dvakrat matiral novogoriško obrambo po strelu z glavo.

"Gorici smo prepustili posest žoge, mi pa napadali iz protinapadov. Na koncu nas je spremljala tudi sreča," je povedal Balajić in priznal, da vodi najmlajšo ekipo v trenerski karieri. "Čaka me še veliko dela," si želi, da bi vodstvo kluba pripeljalo še kakšno okrepitev.

Strateg vrtnic Miran Srebrnič je poudaril, da bi se lahko tekma nagnila na eno ali drugo stran: "Priložnosti so bile na obeh straneh," nato pa čestital Krčanom za zmago. V četrtek ga čaka evropska tekma s Panioniosom.

Maribor : Aluminij 1:0

Vijolice so dragoceno evropsko zmago v Mostarju začinile z uvodno zmago v prvenstvu. V Ljudskem vrtu so premagale Aluminij, ki jim je v prejšnji sezoni povzročal ogromno težav. "Igrali smo dobro, fantje so uživali, bomo pa v naši ligi težko dosegali tako visoke rezultate, kot smo jih nekoč. Tekmeci so dobro pripravljeni," je poudaril trener slovenskih prvakov Darko Milanič.

Štajerski obračun je odločil zadetek Aleksa Pihlerja. ''Zadetek smo dobili po napaki v obrambi. Ko smo skušali izenačiti in pritisniti tekmeca, je imel Maribor še nekaj priložnosti. Čestitam mu za zmago," je dejal predstavnik Aluminija Milenko Potočnik in dodal, da Gruborjevi četi manjka še nekaj uigranosti.

Ankaran : Triglav 0:0

Nova sezona se je začela nenavadno. S tekmo na Koroškem, kjer sta se merila primorski in gorenjski tekmec. V prejšnji sezoni sta se merila za drugoligaške točke, tokrat sta se udarila v najvišji ligi. Ankaran je na zgodovinskem srečanju osvojil točko. Pred zaprtimi vrati dravograjskega štadiona je remiziral s Kranjčani (0:0). "Moramo biti zadovoljni. Fantje so v kratkem času opravili preveč kilometrov in so utrujeni. Neodločen rezultat je realen," je ocenil trener novinca, primorskih brezdomcev, Vlado Badžim.

Trenerski obračun med primorskima sosedoma se je končal brez zmagovalca. Anton Žlogar je v 1. SNL debitiral v vlogi prvega trenerja, s točko pa je bil zadovoljen. "Videl sem veliko dobrih stvari. Prva liga je vseeno nekaj drugega kot druga liga. Tu ni lahkih tekem," je dodal nekdanji reprezentant iz Izole.

Ne spreglejte