Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Rudar NK Domžale NK Celje NK Mura NK Aluminij NK Triglav NK Gorica

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

VIDEO: Maribor in Olimpija v gosteh do zmag. Kako? Oglejte si vrhunce!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije je v soboto Celje premagalo Koper, Rudar Gorico, Domžale in Mura pa sta remizirala. V nedeljo pričakovani, a ne tako lahki zmagi Olimpije in Maribora.

Neverjetno, v kakšno negativno serijo je padel Koper, ki v prvenstvu zmage ne pozna že kar osem tekem zapored, čeprav ima za slovenske razmere zelo dobro zasedbo. Trener Koprčanov Rodolfo Vanoli prav gotovo ne spi mirno in kdo ve, kaj bodo prinesli naslednji dnevi. Zmago Celju na Bonifiki je prinesel Alexander Srdić, ki je zadel v drugem polčasu, ko so gostje igrali z igralcem več, saj je bil pri domačih že v prvem polčasu izključen Ivica Guberac. Tekmo z Bonifike ste lahko spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV.

V Velenju je gostovala Gorica, zmage z 1:0 pa so se veselili domačini. Edini gol na tekmi je zabil Hrvat Mate Eterović, ki se je v dresu Rudarja odlično znašel. Odkar je pozimi prišel iz Murske Sobote, je za Velenjčane zabil že štiri gole. Gorica je izgubila že drugič zapored in se počasi približuje nevarnim mestom.

V zadnji sobotni tekmi so Domžale gostile Muro, ki je prišla do remija. Nogometaši Mure se očitno prebujajo in se, čeprav so še vedno zadnji, utegnejo izogniti izpadu. Če bodo igrali tako, kot so v zadnjih treh krogih, ko so zbrali pet točk, prav gotovo.

Vodilni Maribor je v nedeljo gostoval pri Aluminiju, ki mu je do prvovrstnega presenečenja zmanjkalo zelo malo. Nusmir Fajić je sicer že v 19. minuti "vijoličaste" popeljal v vodstvo, Aluminij, sicer predzadnji klub na lestvici, pa je do izenačenja prišel še pred odmorom. In ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli z neodločenim izidom, je na sceno stopil Goran Cvijanović in Mariboru le minuto pred zadnjim sodnikovim žvižgom prinesel zmago.

Prav tako v nedeljo sta se srečala Triglav in Olimpija. Tudi v Kranju je lep čas kazalo na presenečenje Triglavanov, ki so z golom Davorja Bubanje vodili do 57. minute, nato pa do konca tekme prejeli kar štiri gole. Usodo jim je zapečatil Nikola Nikezić, ki je dobrih pet minut pred koncem zadel kar dvakrat v minuti.

Ne spreglejte