Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
16. 8. 2012,
6.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatko Dedić Romunija Slovenija

Četrtek, 16. 8. 2012, 6.44

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Dedić: Naj pred tekmo s Švico spet zmanjka kart

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnjem času je v reprezentanci bolj malokrat igral v začetni postavi, a priložnost je Zlatko Dedić takoj, ko jo je spet dobil, zagrabil z obema rokama.

Najprej je v sredo zvečer, ko so Slovenci v napol praznih Stožicah premagali Romunijo s 4:3, v 51. minuti hladnokrvno realiziral enajstmetrovko in zadel za vodstvo z 2:0. Devet minut za tem je izpeljal uspešno akcijo in iz igre efektivno žogo spravil za hrbet nasprotnikovega vratarja za 3:1, v 69. minuti pa mojstrsko zaposlil Andraža Kirma, ki je zadel za 4:2. Nesporni junak zmage nad Romuni. ''Res sem vesel, da sem zadel dvakrat, a bolj kot moji goli je pomembno, da je zmagala Slovenija,'' po tekmi z odgovorom ni presenetil 27-letni napadalec, ki je v sredo zabil sedmi in osmi reprezentančni gol.

V začetni enajsterici se je na tekmi proti Romuniji najverjetneje znašel tudi zato, ker tokrat ni bilo zraven Zlatana Ljubijankića. Selektorju je z odlično predstavo prinesel sladke skrbi in vprašanje je, kdo bo v napadu na naslednjih tekmah, ko bo šlo za res. Za kvalifikacijske točke. ''Sem profesionalec in se s tem ne obremenjujem preveč. Selektorju sem bil vedno na voljo in mu vedno tudi bom. Vselej bom dal vse od sebe, ko gre za slovenski dres. Tako na tekmah kot tudi na treningih. Selektor pa naj se odloči, kdaj in kdo,'' je povsem mirno razlagal Koprčan.

Veliko bolj se je razgovoril, ko je beseda nanesla na navijače. ''Upam, da so se tokrat v precej manjšem številu kot sicer zbrali predvsem zaradi neugodnega termina. Brez naših navijačev nam je veliko težje. Upam in verjamem, da jim je zmaga nad Romunijo dala novega upanja. Za nas so prepotrebni. Upam, da bo za tekmo proti Švici, ki bo kvalifikacijska, zmanjkalo kart. Da bodo tribune spet polne, tako kot so v preteklosti na naših tekmah že bile,'' je navijače pozval eden izmed tistih, ki je zavoljo borbenosti in tudi zadetkov pri pristaših slovenske reprezentance že nekaj časa zapisan pri vrhu. Kaj vse nam je še povedal, si oglejte v video prispevku ….

Ne spreglejte