Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
21. 12. 2016,
11.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Victor Lindelöf Zlatan Ibrahimović Jose Mourinho Manchester United nogomet

Sreda, 21. 12. 2016, 11.47

6 let, 7 mesecev

Victor Lindelöf

Pravijo, da je vse dogovorjeno: Ibrahimović bo dobil švedsko družbo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Victor Lindelöf | Foto Reuters

Foto: Reuters

Švedski nogometaš Victor Lindelöf bo najnovejša okrepitev Manchester Uniteda, trdijo praktično vsi portugalski mediji. Robustni osrednji branilec Benfice bo rdeče vrage stal 45 milijonov evrov.

Nekajdnevni premor pred izjemno natrpanim božično-novoletnim urnikom v angleški premier ligi so pri Manchester Unitedu izkoristili za kadrovanje. Kot poročajo portugalski mediji, je že vse dogovorjeno, da se januarja v zimskem prestopnem roku na Old Trafford preseli švedski reprezentant Victor Lindelöf. Ta bo z Unitedom podpisal petletno pogodbo, na leto pa bo prejel 3,5 milijona evrov. Pri Benfici je do zdaj na letni ravni prejemal 200 tisočakov.

Ste že kdaj slišali za tega Šveda?

  • Da.
    18,18 %
    26 glasov
  • Ne.
    81,82 %
    117 glasov
Oddanih 143 glasov

Kaj zmore in zna mladi Šved?

Odličnega branilca je Unitedu priporočil tudi njegov nekdanji reprezentančni kolega Zlatan Ibrahimović, ki je v enem izmed intervjujev dejal, da je njegov 22-letni rojak dovolj dober za prihod v Manchester. Zanimivo bo spremljati, kaj bo prihod švedskega branilca pomenil za druge na tem igralnem položaju.

Kdo bo odletel?

Če štejemo še Daleyja Blinda, ima United na tem položaju kar šest branilcev (Jones, Rojo, Smalling, Bailly, tukaj je tudi mladi Tuanzebe). To je preveč in zagotovo bo kakšen od naštetih moral zapustiti vrste rdečih vragov. Po zdaj videnem imata za to največ možnosti Chris Smalling in Blind.

Tako navdušeni nad Mourinhom, da mu že ponujajo novo pogodbo?

Forma Uniteda je v vzponu: na zadnjih desetih tekmah je sedemkrat zmagal in trikrat remiziral. | Foto: Reuters Forma Uniteda je v vzponu: na zadnjih desetih tekmah je sedemkrat zmagal in trikrat remiziral. Foto: Reuters Lastniki Man Utd, družina Glazer, so kljub zaspanemu začetku sezone – Jose Mourinho je v ligi z Unitedom začel celo najslabše po letu 1989 – nad Portugalcem navdušeni in mu že po pol leta pripravljajo novo pogodbo, poroča britanski časnik Guardian.

Portugalski strokovnjak, ki je poleti z rdečimi vragi sklenil triletno pogodbo, bi po novi v gledališču sanj ostal vse do leta 2025.

Ta poročanja se za zdaj zdijo vseeno malce prenagljena, sploh če vemo, da Portugalec še v nobenem klubu ni zdržal več kot tri sezone.

Ne spreglejte