Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
9. 9. 2016,
14.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Zinedine Zidane Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Karim Benzema Atletico Madrid špansko prvenstvo FIFA

Petek, 9. 9. 2016, 14.42

6 let, 6 mesecev

Vrnitev Cristiana Ronalda

Real komaj čaka, da zaploska kralju, Zidane jezen na Fifo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši madridskega Reala se pripravljajo na sobotno srečanje španskega prvenstva z Osasuno. Po dveh mesecih se na igrišče vrača prvi as belih baletnikov Cristiano Ronaldo, pripravljen je tudi Karim Benzema. Trener Zinedine Zidane se še vedno ni pomiril z odločitvijo Fife, da evropski prvak do januarja 2018 ne bo smel kupovati novih igralcev.

Navijači madridskega Reala so dočakali novico, ki jim bo dvignila razpoloženje. V soboto bo prvič po poškodbi, ki jo je staknil v finalu evropskega prvenstva v Franciji, v katerem je Portugalska premagala Francijo in postala prvak, na igrišče stopil Cristiano Ronaldo. Najboljši strelec madridskega klubskega velikana je po finalu Eura 2016 počival 60 dni.

Poškodba mišice je že odpravljena, tako da bo v soboto zaigral proti Osasuni in s tem vknjižil prvi nastop v sezoni 2016/17. Trener Zinedine Zidane je napovedal, da je napočil primeren trenutek za vrnitev priljubljenega zvezdnika, ki je v zadnjih šestih sezonah vselej dosegel vsaj 50 zadetkov.

Znova na delu trojček BBC?

Trije velemojstri v napadu Reala bi lahko v soboto združili moči prvič v tej sezoni. | Foto: Reuters Trije velemojstri v napadu Reala bi lahko v soboto združili moči prvič v tej sezoni. Foto: Reuters Za dodatno dobro voljo v taboru Reala je poskrbel Karim Benzema. Francoz nima več zdravstvenih težav, tako da bo v soboto kandidiral za nastop. Če ga bo trener poslal v ogenj, bodo privrženci 11-kratnih evropskih prvakov po dolgem času spremljali v živo zvezdniški napadalni trojček BBC (Gareth Bale, Karim Benzema in Cristiano Ronaldo).

Zaradi poškodb bosta odsotna prvi vratar Keylor Navas ter zvezni igralec Isco, ki bo zaradi poškodbe gležnja predvidoma odsoten vsaj še teden dni.

Zidane je napovedal, da bodo trije Južnoameričani, ki so se vrnili iz svojih domovin in so v zadnjih dneh nastopili na kvalifikacijskih tekmah za SP 2018, v soboto še počivali. Kolumbijec James Rodriguez ter Brazilca Marcelo in Casemiro bodo tako soigralce bodrili le s tribun.

Zidane ne razume kazni

Zinedine Zidane je razočaran nad odločitvijo Fife. | Foto: Reuters Zinedine Zidane je razočaran nad odločitvijo Fife. Foto: Reuters Ozračje v španski prestolnici, ki je bilo po osvojenem evropskem superpokalu in dveh uvodnih zmagah v prvenstvu na zavidljivi ravni, je v četrtek pokvarila odločitev Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Real zaradi nepravilnosti pri podpisovanju pogodb z mladoletnimi igralci, med katerimi so tudi sinovi trenerja madridskega velikana, ne bo smel sklepati dogovorov z novinci vse do januarja 2018. Enaka kazen je doletela tudi mestnega tekmeca Atletica, pri katerem nastopa slovenski vratar Jan Oblak, in po dveh krogih za Realom zaostaja že štiri točke.

Zidane ni skrival jeze in nezadovoljstva nad odločitvijo Fife. ''Sankcije so absurdne. Ne razumem jih. Moji otroci so bili vendar rojeni v Španiji. Ves čas so živeli tu in je nesmiselno, da zdaj ne morejo igrati nogometa. Upam, da se lahko kazen še odpravi,'' upa na srečen konec. Če bo Realova pritožba, ki bo romala na sodišče CAS, zavrnjena, bodo beli baletniki do januarja 2018 primorani vztrajati z obstoječim kadrom.

''Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki jo imam na voljo. Če bomo morali z njo vztrajati dve ali tri leta, ne bo težav,'' skuša ostati miren Zidane, ki bo moral kot trener Reala v prihodnjih dveh prestopnih rokih pozabiti na okrepitve. Na srečo računa na veliko obetavnih igralcev, ki so prijavljeni igrati za Real in bi mu lahko pomagali pri uresničitvi začrtanih ciljev (Isco, Asensio, Carvajal, Mariano, Nacho, Carvajal, Odegaard …). 

Nogomet igrajo vsi štirje Zidanovi sinovi. Enzo ima 21 let, Luca 18, Theo 14 in Elyaz 10 let. 

Ne spreglejte