Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 2. 2017,
17.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina serie A italijansko prvenstvo Atalanta Jasmin Kurtić Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 28. 2. 2017, 17.50

6 let, 6 mesecev

Mišica ni huje poškodovana

Vesela novica za Iličića, ki je osrečila tudi Katanca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Josip Iličić Fiorentina | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je blestel v jesenskem delu kvalifikacij za SP 2018 v Rusiji, si je v ponedeljek med ogrevanjem za dvoboj italijanskega prvenstva med Fiorentino in Torinom (2:2) poškodoval mišico. Podroben zdravstveni pregled je pokazal, da ni huje poškodovan, tako da se bo lahko kmalu vrnil na igrišče.

Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić, ki je v tej sezoni v serie A za vijolice iz Firenc dosegel štiri zadetke, bi moral v ponedeljek srečanje med Fiorentino in Torinom začeti od prve minute. Sodnikovega začetnega piska ni dočakal na igrišču, saj je med ogrevanjem začutil bolečine v mišici na desni nogi. Bile so tako hude, da ni dvoboja spremljal niti s klopi za rezervne igralce.

Najbolj razigran član Katančeve čete

Kranjčan je v tej sezoni v serie A zbral 20 nastopov. | Foto: Getty Images Kranjčan je v tej sezoni v serie A zbral 20 nastopov. Foto: Getty Images Poškodba Kranjčana je v slabo voljo spravila tudi selektorja Srečka Katanca, saj bo slovenska izbrana vrsta 26. marca v kvalifikacijah za SP 2018 gostovala na Škotskem. Iličić je bil v prvem delu kvalifikacijskega ciklusa najboljši slovenski posameznik. Prispeval je podaje za uvodne tri slovenske zadetke. Če bi Slovenija ostala brez nekdanjega nogometaša Interblocka in Maribora, bi bil to velik udarec za reprezentanco, ki je v leto 2017 vstopila na visokem drugem mestu.

Jojo je v torek opravil podroben zdravstveni pregled, ki je na obraz trenerja Fiorentine Paola Souse in selektorja Katanca vrnil nasmešek. Iličić se je le lažje poškodoval, tako da se bo že v kratkem pridružil soigralcem. 

Fiorentina bo novo tekmo italijanskega prvenstva odigrala v nedeljo, ko jo v času kosila (začetek ob 12.30) čaka gostovanje pri vroči Atalanti. Če bo Iličić že pripravljen na igro, se bo v Bergamu pomeril z velikim prijateljem in reprezentančnim soigralcem Jasminom Kurtićem. Atalanta na lestvici zaseda visoko četrto mesto, Fiorentina pa je štiri mesta nižje. 

 

Ne spreglejte