Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
30. 9. 2015,
1.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Iker Casillas Porto Chelsea Julen Lopetegui Branislav Ivanović

Sreda, 30. 9. 2015, 1.40

8 let, 1 mesec

Veliki Iker Casillas zrušil rekord in se maščeval Joseju Mourinhu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Chelseaja so še enkrat več razočarali in svoje navijače pustili na cedilu. Londončani so na gostovanju pri Portu klonili z 1:2 in izgubili še petič v sezoni.

Če so mnogi mislili, da se bo po tisti suvereni zmagi nad Maccabijem (4:0) Chelsea sprehodil čez skupino v ligi prvakov, očitno ne bo tako. Portugalci so po zadetku Andreja Andreja povedli, po izenačujočem zadetku Williana v sodnikovem podaljšku prvega polčasa pa je zmago domačim v drugem delu zagotovil Maicon.

"Za nami je, lahko rečem, dobra tekma, a naredili smo dve smešni napaki, zaradi katerih smo zapravili boljši rezult. Včasih narediš napako, pa zaradi nje nisi vedno kaznovan, a Porto je bil tokrat neusmiljen," kljub porazu ni bil preveč jezen trener Chelseaja Jose Mourinho.

"Neštetokrat smo si pogledali posnetke Portovih kotov, vedeli smo, od kod preti nevarnost, a v trenutku, ko smo imeli vse pod nadzorom, smo prejeli zadetek ravno iz te akcije. Smešno. A fantom nimam kaj očitati. Igralci so se na zaostanek odzvali tako, kot se mora, poskušali so igrati, a Porto ni kar ena ekipa, tudi na Dragãu ni lahko igrati. Če dodamo, da vsaka ekipa v ligi prvakov igra morda še bolje, kot so sposobni, pridemo do tega rezultata. Če ekipa igra slabo, ni težko poseči po drastičnih spremembah, ko pa ekipa igra, kot je danes, je težje," je še dodal Portugalec.

Chelsea, ki je po prvem krogu gladko vodil, je po zmagah Porta in kijevskega Dinama padel na tretje mesto in ima točko manj kot vodilna.

Trener Porta: To je bila naša najboljša tekma sezone

Nad prikazanim in zmago nad angleškimi prvaki je bil nadvse zadovoljen trener Porta Julen Lopetegui. "Naša predstava je bila izjemna. Spektakularna. To je bila zagotovo naša najboljša tekma sezone," je nasmejano razlagal španski strokovnjak.

"Lahko le čestitam igralcem. Na odmoru je bilo težko in nepravično, da smo bili po prvem polčasu izenačeni, a smo se v nadaljevanju tekme dobro odzvali in zasluženo zmagali," je še pripomnil nekdanji nogometaš Reala in Barcelone.

Ne spreglejte