Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 3. 2016,
17.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Olimpija Celje nogomet Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 13. 3. 2016, 17.18

8 let

Velika točka Celjanov v Ljubljani (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Ljubljančani so zagrozili kmalu po začetku tekme, v sedmi minuti je Rok Kronaveter s 25 metrov močno streljal in zadel prečko celjskega gola. Čeprav so Ljubljančani narekovali ritem, pa so vse bolj pogumni v protinapadih postali tudi Celjani, ki so najprej v 24. minuti zapravili priložnost prek Mateja Podlogarja, štiri minute zatem pa je Rudi Požeg Vancaš z roba kazenskega prostora z diagonalnim strelom malce z leve strani zatresel vratnico.

Sledilo je par neuspešnih poskusov nerazpoloženega ljubljanskega napadalca Blessinga Elekeja, do konca polčasa pa je najnevarnejšega na drugi strani v 43. minuti sprožil Sunny Omoregie, ki je po napaki ljubljanske obrambe meril malce premalo natančno.

Še ena vratnica Olimpije

Takoj po začetku drugega polčasa je izjemno priložnost za vodstvo Olimpije zapravil Miha Zajc, ki je že preigral vratarja, nato pa je žogo namesto v prazno mrežo poslal nekaj centimetrov mimo vrat. Ljubljančani so bili podjetnejši v tem delu igre, sprožili še nekaj strelov, ki pa so bili preslabi za spremembo izida. Tudi tisti z glavo Miroslava Radovića, ki je za malo zgrešil cilj v 67. minuti. Le minuto pozneje je na drugi strani Marko Pajač prišel do neoviranega strela z 20 metrov, a zadel le prečko.

Olimpija je pritiskala, iskala zmagoviti zadetek, a njeni napadalci niso bili razpoloženi, prav tako pri zaključkih niti Zajc, ki je v 86. minuti z dobrih desetih metrov žogo poslal visoko prek gola.

Hrvoje Čale je v 90. minuti žogo iz ugodnega položaja nabil v gostujočega branilca, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je bilo znova zelo vroče v celjskem kazenskem prostoru. Najprej je Zajc po prostem strelu zatresel vratnico, odbite žoge pa nato Olimpiji niti z naslednjimi streli ni uspelo spraviti v mrežo. Celjska obramba jih je blokirala.

Olimpija bo v 26. krogu prihodnjo nedeljo gostila Rudar, Celje pa bo dan prej gostilo Domžale.

Ne spreglejte