Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
30. 6. 2018,
20.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,16

Natisni članek

Matic Črnic NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 30. 6. 2018, 20.45

5 let, 9 mesecev

Matic Črnic prihaja v Stožice

Velika okrepitev Olimpije, ki jo je prvakom podaril Matjaž Kek

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,16
Matic Črnic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Očitno so bile govorice o tem, da se Olimpija spogleduje z občasnim slovenskim reprezentantom Maticem Črnicem, resnične. Vse kaže, da je nekdanji mladinec Maribora nova okrepitev slovenskih nogometnih prvakov.

Po tujih okrepitvah so se pri Olimpiji očitno osredotočili tudi na slovenske nogometaše. Včeraj so prvaki potrdili prihod obetavnega napadalca Brava Harisa Kadrića, ki šteje 18 let, veliko bolj zveneče pa je ime nogometaša, katerega prihod naj bi v Stožicah uradno potrdili kaj kmalu.

V Olimpijo namreč po poročanju reškega Novega lista prihaja Matic Črnic, 26-letni krilni napadalec in občasni slovenski reprezentant, ki je bil zadnji dve leti član Reke, a se pod vodstvom Matjaža Keka ni naigral. Na Reko je prišel, potem ko je navduševal v majici Domžal in v kvalifikacijah za ligo Europa zabil dva gola West Ham Unitedu, potem pa v dveh sezonah za ta klub odigral vsega 39 tekem, od tega le deset v začetni enajsterici.

Matic Črnic se vrača v prvo slovensko ligo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matic Črnic se vrača v prvo slovensko ligo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Maribor ga je odpisal, v Domžalah je eksplodiral

Črnic, ki je do zdaj za Slovenijo nastopil dvakrat, je sicer otrok Maribora, pri katerem je kot zelo mlad tudi debitiral v prvi slovenski ligi, a potem v Ljudskem vrtu prave priložnosti ni dočakal, zato se je januarja leta 2015 preselil v Domžale, v majici katerih je eksplodiral in bil med najboljšimi posamezniki slovenske prve lige. V njej je do zdaj zbral 113 nastopov in dosegel 16 golov.

Dogovor med Olimpijo in Reko naj bi bil že sklenjen, poročajo pri Novem listu, ob tem pa dodajajo, da naj bi Ljubljančani za Črnica odšteli 250 tisoč evrov. Uradno potrditev tega prestopa lahko pričakujemo kaj kmalu.

Preberite še:

Sportal Olimpija z novo močjo v napadu
Sportal Olimpija je pripeljala novo okrepitev iz tujine
Ne spreglejte