Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 12. 2022,
15.21

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12

Natisni članek

Katar 2022 SP 2022 v nogometu Gabriel Jesus Alex Telles Neymar Brazilija

Sobota, 3. 12. 2022, 15.21

1 leto, 5 mesecev

Velik udarec za Brazilijo na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12
Gabriel Jesus Neymar | Neymar (desno) je tako po tekmi s Kamerunom tolažil Gabriela Jesusa, za katerega je zaradi poškodbe desnega kolena že konec SP 2022. | Foto Reuters

Neymar (desno) je tako po tekmi s Kamerunom tolažil Gabriela Jesusa, za katerega je zaradi poškodbe desnega kolena že konec SP 2022.

Foto: Reuters

Nogometna reprezentanca Brazilije, za mnoge prvi favorit na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, se pred začetkom izločilnega dela spopada s številnimi zdravstvenimi težavami. Razlog več za preplah pred dvobojem osmine finala z Južno Korejo?

Švica Srbija
Sportal Srbe razburila provokacija kapetana Švice, primitiven izpad Stojkovića

Brazilci so v petek v sklepno dejanje skupinskega dela SP 2022 vstopili z močno spremenjeno postavo. Selektor Tite je spočil številne zvezdnike, člane najmočnejše enajsterice, a po tekmi proti Kamerunu vseeno ni mogel biti srečen. Njegovi varovanci so prvič na tem prvenstvu ostali brez točk. Izgubili so proti predstavniku Afrike (0:1) in močno ogrozili primat v skupini G. Če bi Kamerun dosegel še en zadetek, podobno velja za Švico proti Srbiji (3:2), bi petkratni svetovni prvaki ostali brez prvega mesta v skupini.

Alex Telles je moral v petek z igrišča po 54 minutah ... | Foto: Reuters Alex Telles je moral v petek z igrišča po 54 minutah ... Foto: Reuters

Brazilskih navijačev pa niti ni toliko zabolel prvi poraz na tem prvenstvu kot izguba dveh igralcev, ki sta si na tekmi proti Kamerunu tako hudo poškodovala koleno, da na tem prvenstvu ne bosta več stopila na igrišče. To sta napadalec Gabriel Jesus in branilec Alex Telles. Nogometaš Seville je v bolečinah zapuščal zelenico proti Kamerunu po 54 minutah, zvezdnik Arsenala pa deset minut pozneje.

... Gabriel Jesus pa deset minut pozneje. | Foto: Reuters ... Gabriel Jesus pa deset minut pozneje. Foto: Reuters

Brazilska nogometna zveza je potrdila, da so zdravstveni pregledi z magnetno resonanco v soboto potrdili črn scenarij. Zdravnik Rodrigo Lasmar je pojasnil, da sta poškodbi desnega kolena tako hudi, da ju bo nemogoče odpraviti v času tekmovanja. Tako se je svetovno prvenstvo, čeprav se je komaj prevesilo v izločilni del, že končalo za dva pomembna igralca največjih favoritov za osvojitev svetovnega naslova.

Prvi zvezdnik brazilske reprezentance Neymar je na tem SP v Katarju odigral le eno tekmo. | Foto: Reuters Prvi zvezdnik brazilske reprezentance Neymar je na tem SP v Katarju odigral le eno tekmo. Foto: Reuters

Ker brazilske navijače že dalj časa skrbi negotova usoda Neymarja, ki po zmagi nad Srbijo (2:0) ni več pomagal soigralcem, za ponedeljkovo tekmo osmine finala z Južno Korejo pa sta vprašljiva tudi nastopa Danila in Alexa Sandra, je bolj ali manj jasno, da bo selecao v izločilni del vstopil z ogromnimi težavami. Zdravstvene težave so razredčile izbor selektorja Tita, za katerega bo v ponedeljek vse drugo kot napredovanje v četrtfinale ogromno razočaranje.

Gaucho da Copa 2014
Sportal Sinova nadaljujeta tradicijo najbolj žalostnega navijača #video
Avstralija Argentina
Sportal Bilo je napeto do konca, Messi spisal zgodovino!
Srbija : Švica Katar 2022 Remo Freuler
Sportal Švicarji do zadnje velike vozovnice, po drami konec za Srbe in Urugvajce
Ne spreglejte