Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 8. 2014,
12.45

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Real Madrid Sevilla Carlo Ancelotti evropski superpokal Cardiff Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Gareth Bale

Torek, 12. 8. 2014, 12.45

2 leti, 5 mesecev

Večer, ko so vsi hvalili Ronalda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če se dan pozna po jutru, bo to fantastična sezona Cristiana Ronalda. Zdravstvene težave so preteklost, želja po zadetkih pa ogromna. Mrežo Seville je zatresel dvakrat in si prislužil kopico pohval.

Madridski Real, ki je v Cardiff pripeljal zvezdniško in okrepljeno zasedbo, je upravičil vlogo favorita in v superpokalni tekmi premagal Sevillo. Izstopal je prvi as belih baletnikov in njihov najboljši strelec. Čeprav so ga ob koncu prejšnje sezone pestile poškodbe in ga bremenile tudi med svetovnim prvenstvom, je poletni počitek izkoristil na najboljši način in odpravil težave. Na prvem uradnem srečanju tekmovalnega značaja v novi sezoni je blestel in na moč spominjal na Cristiana Ronalda iz prejšnje sezone, ko je postavljal nove mejnike v ligi prvakov. "To je bila fantastična predstava Cristiana. Odločil je srečanje, bil najboljši igralec na igrišču in nam z dvema zadetkoma začrtal pot do zmage. Bil je zelo dober, tako kot tudi celotna ekipa, čeprav nismo imeli veliko časa za skupne priprave. Dobro smo nadzorovali igro," je poudaril Carlo Ancelotti, ponosen na novo izjemno predstavo portugalskega zvezdnika, ki je naznanil, da bi bila lahko to "njegova" sezona.

Kaj pa o osvojitvi superpokala meni prvi junak tekme? "To je zelo poseben trenutek za nas, saj še nismo osvojili te lovorike. Ekipa se je izkazala. Sezono smo začeli na najboljši način, kar nam bo dvignilo samozavest pred nadaljevanjem. Ostali smo zmagovalci in pripeljali lovoriko domov," ni skrival veselja Ronaldo, izbran za najboljšega posameznika srečanja. Lovoriko je posvetil navijačem in jim sporočil, da je z njegovim zdravjem vse v redu. "Nisem občutil bolečin. Ekipa mi je pomagala, prvi zadetek pa mi je vlil samozavest," je priznal.

Bale gre po šest lovorik: V tej sezoni lahko osvojimo vse

"Ronaldo je pokazal, kaj zna. Najpomembneje je, da smo zmagali. Vrnil sem se v Cardiff in osvojil lovoriko. Kot da bi se mi uresničile sanje, to je fantastično," je za televizijsko postajo ITV po srečanju povedal Gareth Bale, ki so ga ustavljali na vsakem koraku, saj je gostoval v rojstnem mestu.

"Vsak nogometaš pride v Real z namenom, da osvaja lovorike in igra z najboljšimi na svetu. Od nas se pričakuje osvajanje lovorik. V tej sezoni lahko osvojimo vse," je prepričan hitri Valižan, ki se v nasprotju s finalnimi nastopi v prejšnji sezoni ni vpisal med strelce. Če bi Real v tej sezoni osvojil vseh šest lovorik, bi ponovil podvig Barcelone izpred nekaj let, ko jo je vodil še Josep Guardiola.

Ancelotti bolj zadovoljen s Kroosom kot Jamesom

Kako močan je Real, dokazujeta poletna novinca v zvezni vrsti. Eden je motor svetovnih prvakov, drugi pa najboljši strelec svetovnega prvenstva 2014. Na superpokalni tekmi proti Sevilli je boljši vtis pustil Toni Kroos. "Kroos je igral dobro, James pa je imel nekaj preglavic, a se je v drugem polčasu popravil," je njun nastop ocenil trener Ancelotti. Še boljše ocene je zanju našel Ronaldo: "To sta velika igralca. Dobro sta se izkazala. Vesel sem, da sta z nami. Prepričan sem, da bosta v dresu Reala nizala uspehe." James Rodriguez in Kroos sta debitirala in takoj osvojila evropsko lovoriko z Realom, odličje je okrog vratu dobil tudi Kostaričan Keylor Navas, čeprav je branil kapetan Iker Casillas. In to zelo dobro, tako da bo moral Ancelotti še dobro premisliti, koga v prihodnje postaviti med vratnici. Na primer čez teden dni, ko bosta odigrana španska superpokalna dvoboja z Oblakovim Atleticom.

Ne spreglejte