Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
11. 9. 2016,
22.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

italijansko prvenstvo Juventus

Nedelja, 11. 9. 2016, 22.50

6 let, 7 mesecev

Italijansko prvenstvo, 3. krog

Junak Handanović se veseli prve zmage, Birsa se je spet izkazal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Fiorentina, neurje | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V 3. krogu italijanske prve lige je bilo v nedeljo na delu kar nekaj slovenskih nogometašev. Valter Birsa je podal pri remiju Chieva. Josip Iličić je moral v Genovi s Fiorentino zaradi hudega neurja z igrišča že po pol ure igre. Jasmin Kurtić je zmagal z Atalanto, Samir Handanović pa z Interjem. To je bila sploh prva zmaga v sezoni za črno-modre.

V soboto smo videli dve tekmi. Na delu sta bila glavna kandidata za naslov prvaka. Juventus, ki je bil najboljši v prejšnji sezoni, je doma s 3:1 odpravil Sassuolo. Blestel je Gonzalo Higuain. Argentinec, ki je v Torino poleti za kar 90 milijonov evrov prišel iz Napolija, je zabil dva gola. Njegov nekdanji klub je bil prav tako uspešen. Neapeljčani so s 3:0 zmagali v gosteh pri Palermu, pri katerem slovenski branilec Siniša Anđelković ni dobil priložnosti za igro. Sedel je na klopi.

Valter Birsa je podal za gol Chieva, ki je v Veroni remiziral z 1:1 proti Laziu. Slovenski reprezentant, ki je bil na igrišču 77 minut, ima tako po treh krogih nove prvenstvene sezone v Italiji v svoji statistiki že dva gola in podajo. Kapetan Slovenije Boštjan Cesar je tekmo začel na klopi in v igro vstopil deset minut pred koncem.

Jasmin Kurtić, ki zaradi poškodbe ni mogel pomagati Sloveniji na prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji proti Litvi (1:1), je očitno okreval. Atalanti je pomagal do zmage z 2:1 nad Torinom, v vratih katerega je debitiral angleški reprezentančni vratar Joe Hart. Nekdanji član Gorice je igral 65 minut.

Le 30 minut je igral Josip Iličić za Fiorentino v gosteh pri Genoi, a ne zato, ker bi ga trener posadil na klop, pač pa zaradi hudega neurja, ki je zajelo Genovo in prekinilo tekmo. Kdaj bo odigrana, še ni znano.

Kot zadnji od Slovencev je nastopil še Samir Handanović, ki ga z Interjem gostoval pri Pescari in po napeti tekmi le prišel do prve zmage v sezoni. Domači so pri vodstvu imeli še dve ali tri priložnosti za povišanje prednosti, a je bil na mestu odlični slovenski vratar (pet obramb), gostje pa so zamujene priložnosti domačih kaznovali prek Maura Icardija, ki je v 77. in 90.+1 minuti zabil dva zadetka in po dolgem času razveselil Interjeve navijače.

Najboljši strelci:

4 - Belotti (Torino), Callejon (Napoli), Kessie (Atalanta)
3 - Bacca (Milan), Higuain (Juventus), Perotti (Roma), Icardi (Inter)
2 - Birsa (Chievo), ...
...

 

Ne spreglejte