Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2020,
17.44

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Španija Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 5. 6. 2020, 17.44

3 leta, 10 mesecev

lionel Messi lažje poškodovan

V Španiji odštevajo dneve do vrnitve nogometa, Messi pa poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Lionel Messi | Lionel Messi je zaradi lažje poškodbe izpustil zadnji trening Barcelone. | Foto Reuters

Lionel Messi je zaradi lažje poškodbe izpustil zadnji trening Barcelone.

Foto: Reuters

Zvezdnik Barcelone Lionel Messi si je teden dni pred ponovnim začetkom španske lige lažje poškodoval mečno mišico. Nogometaš katalonskega velikana Barcelone je zaradi poškodbe manjkal na današnjem treningu, so v petek sporočili iz kluba. Tam dodajajo, da gre za povsem preventivni ukrep in da se bo Messi v prihodnjih dneh vrnil v ekipo.

Španska liga se bo po trimesečni pavzi zaradi koronakrize nadaljevala v sredo z drugim polčasom prekinjene tekme drugoligašev Raya Vallecana in Albaceteja, poroča STA.

V četrtek prvoligaši začenjajo nadaljevanje z mestnim derbijem med Sevillo in Betisom, nato pa bodo tekme na sporedu vsak dan. Vodilna Barcelona pa bo na zelenici prvič čez osem dni, ko bo 32-letni Argentinec z Barcelono gostoval na Mallorci.

Baselli že končal sezono

Nogometaš italijanskega nogometnega prvoligaša Torina Daniele Baselli pa je že končal sezono, saj si je pred dnevi poškodoval križno vez v desnem kolenu in mora na operacijo, so sporočili iz kluba. Osemindvajsetletni nekdanji član Atalante bo tako izpustil preostanek sezone, ki se bo nadaljevala 20. junija. V njej je sicer Baselli zbral 21 nastopov in štiri podaje za ekipo, ki je 15. v elitni italijanski ligi, poroča STA. Vodi sicer Juventus s točko prednosti pred Laziem.

Italijanska liga s po petimi menjavami na tekmo

Nogometni klubi v elitni italijanski ligi bodo v končnici letošnjega prvenstva lahko zamenjali po pet igralcev namesto običajne trojice. Italijanska nogometna zveze (FIGC) je po poročanju tamkajšnjih medijev danes potrdila spremembo pravila.

Že pred tem so pravilo potrdili tudi pri odboru za nogometna pravila Ifab (International Football Association Board). Temu so se pridružili tudi v angleški in nemški ligi.

Sancho in Akanji kaznovana zaradi kršenja pravil lige

Disciplinski odbor nemške nogometne lige (DFL) je denarno kaznoval igralca Borussie iz Dortmunda Jadona Sancha in Manuela Akanjija, ker sta kršila higienska pravila lige. Višina kazni ni znana.

Nogometaša sta bila na fotografijah na družbenih omrežjih v družbi frizerja, nihče od teh pa ni nosil zaščitne maske, kar pa je proti strogim pravilom lige v času pandemije novega koronavirusa.

Pri DFL pravijo, da imata igralca pet dni časa za pritožbo.

"Še enkrat smo se zelo jasno pogovorili z igralcema, kako se je treba obnašati. Govorili smo tudi s frizerjem. Ne razumem pa, zakaj se je treba še fotografirati," je po poročanju STA dejal športni direktor Borussie Michael Zorc.

Preberite še:

Robert Lewandowski
Sportal Werderju grozi izpad, Bayern napolnil mrežo Bayerja
Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo zaslužil že več kot milijardo!
Liverpool
Sportal Dvoboj Liverpool - Everton 21. junija za zaprtimi vrati
Simon Rožman
Sportal Rožman ponovno navdušil navijače Rijeke #video
Ne spreglejte