Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2020,
10.13

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

špansko prvenstvo nogomet

Sreda, 27. 5. 2020, 10.13

3 leta, 11 mesecev

Španski nogomet

V Španiji nogomet tudi ob ponedeljkih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Atletico Barcelona Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vodstvi španske nogometne lige in španske nogometne zveze sta se dogovorili, da bodo v prvi ligi igrali tekme tudi ob ponedeljkih zvečer, je poročala radijska postaja Cadena Cope.

Ponedeljkov termin bodo uporabili za preostanek zaradi pandemije novega koronavirusa trenutno še prekinjene sezone 2019/20, da bi lažje spravili do konca zgoščen spored tekmovanja.

To pomeni, da bi elitna liga tekme igrala ob petih ponedeljkih zvečer. Španska zveza, ki je že dolgo nasprotnica ponedeljkovega termina, naj bi pristala na ta predlog le ob pogoju, da ponedeljek ne bo dan za prvoligaški španski nogomet v naslednjih petih letih.

Predsednik španske zveze Luis Rubiales je bil že pred časom uspešen pri tem, da je ponedeljek "prost nogometa", kar naj bi bilo po volji navijačev, ki menijo, da termin ni primeren za tekme zaradi družinskih in službenih razlogov.

A šef lige Javier Tebas je še naprej podpiral idejo širitve tekem na ponedeljek, češ da je razpršen urnik bolj zanimiv za lastnike televizijskih pravic.

Španska liga se bo sicer po napovedih nadaljevala v dneh okoli 8. junija.

Španija: Navijači bi se lahko vrnili na tribune naslednjo sezono

 Španska ministrica za šport Irene Lozano je danes omenila možnost, da bi se navijači na tribune nogometnih stadionov vrnili naslednjo sezono, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Ministrica je na vprašanje o vrnitvi navijačev na tribune stadionov za špansko radijsko postajo Cope odvrnila: "To sploh ni izključeno. Trenutno je tako, da je za nadaljevanje sezone očitno najboljša možnost, da to storite za zaprtimi vrati."

"Zdaj smo še vedno v postopku rahljanja ukrepov, pozneje pa bomo lahko videli, kako bomo nadaljevali in kako bomo uspešni z varnostno razdaljo in zaščito, kot so maske ali zasloni. Če bomo našli pot, ki ne bi smela biti pretežka, saj smo v Španiji na vrhu glede varnosti na športnih prireditvah, bomo skušali poiskati rešitev, ki bo jamčila varnost za gledalce na tribunah in igralce na igriščih," je dejala.

Brdo pri Kranju
Sportal Finale nogometnega pokala prvič na novi lokaciji
Jan Oblak vs Sevilla
Sportal Zabava na pikniku se je sprevrgla v nočno moro
Gonzalo Higuain
Sportal Juventus za Argentinca zahteva 18 milijonov
Ne spreglejte