Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
7. 7. 2016,
12.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,40

2

Natisni članek

Paul Pogba Jose Mourinho Manchester United Euro 2016

Četrtek, 7. 7. 2016, 12.42

6 let, 6 mesecev

Manchester United na čelu z Josejem Mourinhom v lov za Paulom Pogbajem

V primerjavi z njim bosta poceni tudi Bale in Ronaldo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,40

2

Manchester United se na čelu z novim trenerjem Josejem Mourinhom ne šali. Po treh okrepitvah, v sredo so po nogometašu iz Slonokoščene obale Ericu Baillyju in Švedu Zlatanu Ibrahimoviću uradno predstavili tudi Armenca Henrikha Mkhitaryana, že imajo novo tarčo. In to kakšno. Na vrhu seznama želja je zdaj mladi francoski zvezdnik Paul Pogba, ki ga rdeči vragi na vsak način želijo zvabiti nazaj na Old Trafford.

"Želim specialiste, želim nogometaše z vizijo. Nogometaši, ki lahko igrajo na več položajih, me ne zanimajo. No, v primeru poškodb ali ko je kakšen igralec kaznovan, je dobro imeti nekoga, ki lahko vskoči, a to je tudi vse. Sem trener, ki točno ve, kaj želi. Za uresničitev svojih načrtov potrebujem specialiste," je jasen Jose Mourinho, ki je do zdaj United okrepil z branilcem Baillyjem, ki je zelo močan in hiter, tukaj je tudi Ibrahimović, ki je na zdravniškem pregledu na testu moči in vzdržljivosti podrl vse dozdajšnje rekorde Uniteda.

Zdravniška služba se je le čudila in dejala, da kaj takega na Old Traffordu še niso videli. V sredo pa je rdeči dres oblekel tudi izjemni Armenec, ki ima nos za zadetek, še bolj pa za tisto zadnjo podajo. Za povrhu vsega veliko bolj kot nase gleda na dobro ekipe.

Ko bo številka štiri na Old Traffordu, bo lažje dihal

A Mourinho se pri tem ne bo ustavil, želi še številko štiri, ki pa naj ne bi bila nihče drug kot Paul Pogba. Juventus je za zdaj jasen, da francoskega bisera nima namena prodati, a številke, ki jih je zanj pripravljen odšteti United, bodo prepričale tudi najbolj trdne pogajalce. Omenja se, da je 20-kratni angleški prvak za Pogbaja pripravljen odšteti kar 120 milijonov evrov, kar si klub, čeprav nima "naftnega" denarja (kot na primer PSG in Man City), kot klub z eno izmed največjih kupnih moči na svetu, lahko privošči. 

Bosta Paul Pogba in Anthony Martial, ki bosta danes zvečer lovila finale na evropskem prvenstvu, v prihodnji sezoni soigralca tudi v klubu? | Foto: Bosta Paul Pogba in Anthony Martial, ki bosta danes zvečer lovila finale na evropskem prvenstvu, v prihodnji sezoni soigralca tudi v klubu?

Pogba zagotovo spada med nogometaše, ki imajo nekaj več, zato se vrnitev iz Torina v Manchester ne zdi tako neverjetna. "Ko bo v klubu še četrti novi igralec, se bom lahko usedel v naslanjač in malce zadihal. Do takrat pa bomo delali trdo, tako jaz kot tudi gospod Woodward. Prestop bo izpeljan veliko pred 31. avgustom," je na torkovi novinarski konferenci povedal Portugalec.

Odpihnil bo tudi Bala in Ronalda

Če se bo ta megaprestop uresničil, bi 23-letni Francoz, če malce pretiravamo, pocenil tudi Cristiana Ronalda in Garetha Bala, ki zdaj vodita na lestvici najdražjih prestopov. Ronaldo je leta 2009 v Real iz Uniteda prestopil za 94 milijonov evrov, Bale pa leta 2013 za 101 milijon evrov.

Raiola bi v žep pospravil 25 milijonov evrov?

Nekateri mediji celo trdijo, da bi rdeče vrage celoten prestop stal še mnogo več. Omenja se celo številka 145 milijonov evrov, saj bi šlo 25 milijonov v žep agenta Mina Raiole, ki z Manchester Unitedom v preteklosti ni imel dobrih odnosov. V Italiji rojeni Nizozemec se je leta 2012 sprl s sirom Alexom Fergusonom. Škot ga je krivil, da je Pogbaju spral možgane in ga prepričal, da z Unitedom ne podaljša pogodbe. A zdaj je drugače, klub in Raiola v tem poletju uspešno sodelujeta, Ibrahimović je že prišel, sledila pa bi mu lahko tudi Pogba in Blaise Matuidi. Zadnji naj bi bil rezervni načrt, če prestop Pogbaja pade v vodo.

Nogometni zastopnik Mino Raiola je v Manchester United že spravil Zlatana Ibrahimovića, bo še Paula Pogbaja? Da, imel bo nekaj od tega. "Težji" bo za 25 milijonov evrov. | Foto: Nogometni zastopnik Mino Raiola je v Manchester United že spravil Zlatana Ibrahimovića, bo še Paula Pogbaja? Da, imel bo nekaj od tega. "Težji" bo za 25 milijonov evrov.

Pogba je takoj po prihodu k Juventusu zacvetel in je zdaj eden najboljših vezistov na svetu. Stari dami ob morebitni prodaji mladega bisera zagotovo ne bo lahko, a če igralca, ki ga dobiš zastonj, brez odškodnine, čez nekaj let prodaš za 120 milijonov evrov, je res svojevrsten dosežek. Česa takega svet še ni videl.

Bo Manchester United uspel prepričati Paula Pogbaja, da se vrne na Old Trafford?

  • Da.
    50,22 %
    230 glasov
  • Ne, odšel bo v Real Madrid.
    20,09 %
    92 glasov
  • Ne, ostal bo pri Juventusu.
    29,69 %
    136 glasov
Oddanih 458 glasov

 

Ne spreglejte