Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
6. 3. 2012,
18.29

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Pavlović Maribor

Torek, 6. 3. 2012, 18.29

8 let, 1 mesec

V peti avstrijski ligi bolje kot v prvi slovenski

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po letih neprekinjenega igranja v prvi slovenski ligi se je izkušeni vezist Zoran Pavlović spet preselil v tujino. Igral bo v peti avstrijski ligi.

Izkušeni vezist, ki se lahko pohvali tudi z 21 nastopi v dresu članske reprezentance Slovenije, je bil nazadnje član CM Celja, ki pa ga je januarja po sporazumni prekinitvi pogodbe predčasno zapustil. ''V Celju je bilo nevzdržno. Bilo je veliko praznih obljub, dolgovi so se kopičili, ljudje v klubu so se obnašali popolnoma neprofesionalno in odločil sem se, da odidem. Ni mi žal,'' je sporočil Zoran Pavlović, ki je medtem podpisal pogodbo z avstrijskim petoligašem SV Schwanbergom. ''Podpisal sem do konca sezone, do junija, potem pa bomo videli, kaj in kako. Za zdaj sem zelo zadovoljen. Če bo tako tudi čez nekaj mesecev, bom najverjetneje ostal v Avstriji in pozneje tam morda tudi začel trenersko pot v nižjih ligah. Morda se stvari obrnejo tudi drugače in se vrnem v Slovenijo, a ne verjamem v tak scenarij,'' pravi 35-letni nogometaš, ki je kariero začel pri velenjskem Rudarju, nato pa vrsto let igral v tujini. Leta 2004 se je za kratek čas preselil v Slovenijo k Olimpiji, za pol leta odšel v Nemčijo, in se leta 2005 vrnil v Rudar. Nato je šest let in pol neprekinjeno igral v slovenski ligi. Ob Velenju je igral še za Nafto, Interblock, Maribor, Dravo in nazadnje, kot že omenjeno, v Celju.

''To, kar se dogaja v slovenskem nogometu, ni normalno. V Sloveniji se sploh nisem počutil kot nogometaš. Nam, nogometašem ne izkažejo nobenega spoštovanja. Počutiš se povsem ničvrednega. Tudi zato sem vesel, da sem odšel iz Slovenije. Tu, v peti avstrijski ligi, ki je seveda amaterska, se počutim veliko bolj spoštovanega, kot sem se v Sloveniji. Vse je v najlepšem redu. Izplačila so redna, ljudje te spoštujejo, vse je tako, kot bi moralo biti. Upam si trditi, da so razmere v peti avstrijski ligi veliko boljše, kot so v veliki večini slovenskih prvoligašev, kar je seveda žalostno,'' razočarano ugotavlja nogometaš, ki je v slovenski prvi ligi zbral kar 296 nastopov in zabil okroglih 50 prvenstvenih zadetkov. Z Avstrijci se je za sodelovanje zmenil zelo hitro. ''Stopil sem v stik z nekaterimi prijatelji iz Avstrije, ki jih imam tam veliko še iz časov, ko sem bil član dunajske Austrie, in hitro so mi našli klub, s katerim sem se za sodelovanje dogovoril po zelo hitrem postopku. Zadovoljen sem,'' je še povedal Pavlović, ki na debi v dresu SV Schwanberga še čaka. Avstrijski petoligaši bodo namreč z drugim delom prvenstva začeli konec marca. ''Za zdaj v Avstrijo hodim dvakrat tedensko, večino treningov pa opravim doma. Sem dobro pripravljen in komaj čakam na začetek,'' je pogovor zaključil nekdanji kapetan Maribora.

Ne spreglejte