Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 5. 2015,
22.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Luka Koper NK Rudar ND Gorica NK Celje NK Krka

Petek, 15. 5. 2015, 22.39

8 let

V Mariboru vse po starem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lahko se zgodi, da bodo v Mariboru danes že proslavljali nov, peti zaporedni naslov slovenskega nogometnega prvaka. Na najlepši način, na derbiju proti Domžalam.

Olimpija – Celje (danes ob 16. uri)

Olimpija še vedno upa na vsaj tretje mesto, ki neposredno zagotavlja Evropo. V nasprotnem primeru bo morala upati, da Koprčani v finalu pokala ne bodo premagali njenih tokratnih nasprotnikov, ki so hkrati njeni neposredni tekmeci v boju za najvišja mesta, a imajo na drugem mestu tri kroge pred koncem sezone pet točk naskoka. Ljubljančani morajo, če želijo realno upati na skok s četrtega mesta, do konca skorajda zagotovo zmagati na vseh tekmah, ki so pred njimi. Naloga tokrat ne bo lahka. Celjani so ekipa, ki v tej sezoni redko izgublja.

"To je tekma sezone za Olimpijo, zato si želimo osvojiti tri točke. Zavedamo se, da ne bo lahko, a napočil je trenutek, da pokažemo, iz kakšnega testa smo," je bil pred tekmo jasen trener Olimpije Darko Karapetrović.

V tej sezoni sta se ekipi med seboj pomerili trikrat. Dve tekmi sta se končali z remijem, na eni, edini do zdaj v Stožicah, so zmagali Celjani. Novembra lani je bilo 3:1 za goste.

Rudar Velenje – Gorica (danes ob 18. uri)

Gorica še ima nekaj možnosti, da si zagotovi osmo mesto in se z njim izogne dodatnim kvalifikacijam, ki jo čakajo v boju za obstanek, a bo morala do konca zmagati na vseh treh tekmah, pa še to morda ne bo dovolj. Bolj realno je, da se že zdaj pripravlja na tekmi, po katerih bo jasno, ali bodo v drugem najbolj trofejnem slovenskem klubu tudi v prihodnji sezoni igrali prvoligaški nogomet. Škoda bi bilo, če ga ne bi.

Med tednom je s predsedniškega mesta odstopil dolgoletni prvi mož kluba Robert Vrtovec, ki bo pesti za ljubljeni klub od zdaj naprej stiskal s tribun. Rudar je šesti in daleč od mest, ki vodijo v drugo ligo, in daleč od tistih, ki zagotavljajo Evropo.

Luka Koper – Krka (danes ob 20. uri)

Krka je v zadnjih treh prvenstvenih krogih trikrat zmagala in si praktično že zagotovila obstanek, za Koprčane, ki so največje razočaranje prvenstva v tej sezoni, velja ravno obratno. Izgubili so na prav vseh zadnjih treh prvenstvenih tekmah, ki so jih odigrali, a to za njih v tem trenutku niti ni pomembno. Tako kot preveč pomembna ne bo niti današnja tekma.

Misli so namreč že usmerili proti sredi in finalu pokalnega tekmovanja, v katerem se bodo s Celjani merili za lovoriko in predvsem Evropo, ki je bila zanje pred začetkom sezone tudi cilj. Krkaši imajo v Novem mestu prav gotovo lepo priložnost, da osvojijo kakšno točko in si že danes zagotovijo obstanek med prvoligaši, kar bi bil lep uspeh.

Maribor – Domžale (danes ob 20.05)

Tako kot vedno v zadnjih petih letih. Prišel je maj in z njim čas za veliko nogometno veselico na Štajerskem. Dan, ko bodo lahko Mariborčani proslavili nov naslov državnega prvaka. Tokrat že petega zapored in trinajstega skupaj. Za to, da bodo navijači v Ljudskem vrtu spet rajali, morajo osvojiti samo točko proti Domžalčanom. Še več, prvaki bodo tudi v primeru poraza, če Celje ne bo zmagalo v Ljubljani. Nova prvenstvena zvezdica je torej praktično že v Mariboru.

Seveda pa bodo Marcos Tavares in kolegi skušali štajersko nogometno veselico začiniti z zmago nad Domžalami, ki so v tej sezoni pokazale veliko in so na pragu Evrope. Da si jo zagotovijo, bi bila vsaj točka v najbolj nogometnem mestu v Sloveniji zelo dobrodošla.

Ne spreglejte