Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2012,
14.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 3. 7. 2012, 14.13

8 let

V Mariboru spet evropska jesen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor se je drugič zapored uvrstil vsaj v skupinski del lige Europa, naskakoval pa bo tudi preboj v elitno nogometno ligo prvakov. Dudelange je še drugič padel. Tokrat z 1:0.

Skupinski del lige Europa je tu, če bodo slovenski prvaki v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločili še naslednjega nasprotnika, pa bo v Ljudskem vrtu prvič po letu 1999 spet domovala najboljša evropska nogometna liga. Maribor je Dudelange s 4:1 premagal že na prvi tekmi, tokrat pa gostoval v Luksemburgu in izpolnil oba cilja. Ne le, da je prišel do napredovanja, pač pa je še drugič zmagal. Luksemburžani, ki so v drugem krogu kvalifikacij izločili avstrijskega prvaka Red Bull Salzburg, so bili proti ekipi Darka Milaniča brez možnosti za napredovanje. Edini gol na tokratni tekmi je v 79. minuti po lepi akciji zabil Aleš Mertelj. Maribor je zabeležil še četrto evropsko zmago na četrti tekmi v tej sezoni. S kom se bo pomeril v odločilnih bojih za ligo prvakov, bo znano v petek, ko bo na sporedu žreb parov.

Nastopila sta tudi kluba, pri katerih si kruh služijo štirje slovenski nogometaši. Oba sta izpadla. Slask Vroclav, pri katerem je tokrat igral le Dalibor Stevanović (Roka Elsnerja ni bilo v kadru), je tudi drugič izgubil proti švedskemu Helsingborgu. Šerif iz Tiraspola je z Miralom Samardžićem in Tadejem Apatičem v postavi gostoval v Zagrebu pri tamkajšnjem Dinamu in doživel polom. Izgubil je z 0:4. Omeniti velja, da je izpadel tudi beograjski Partizan. Klonil je proti Limasollu, ki je vnovič dokazal, da je ciprski nogomet v velikem vzponu.

V četrtem krogu kvalifikacij lige prvakov se bodo pridružili nekateri velikani iz najmočnejših lig, ki pa se bodo zaradi tega, ker niso bili prvaki v svojih državah, pomerili med seboj. To so Malaga (Špa), Udinese (Ita), Borussia Mönchengladbach (Nem), Lille (Fra), Braga (Por) in Spartak Moskva (Rus).

Ne spreglejte