Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
15.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Safet Hadžić Simon Rožman Jan Repas Nemanja Mitrović

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 15.38

6 let, 6 mesecev

Pred finalom slovenskega nogometnega pokala

V Kopru bodo oboji reševali sezono

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
NK Olimpija, NK Domžale | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Pred nami je tekma sezone!" pred finalom nogometnega pokala, ki bo v sredo v Kopru ob 20.30, pravi trener Olimpije Safet Hadžić. "Ne bomo izbirali sredstev, da pridemo do zmage," sporoča njegov kolega na klopi drugega finalista, trener Domžal Simon Rožman.

Po slabem zaključku prvenstvene sezone, v katerem sta Olimpija in Domžale Gorici dopustila, da je skočila na drugo mesto lestvice in sezono končala kot podprvak, se bosta tretje- in četrtouvrščeni klub slovenskega prvenstva v sredo udarila v finalu pokala. Kdor bo osvojil lovoriko, bo lahko na krajši dopust odšel zadovoljen. Tisti, ki bo izgubil, s sezono ne bo mogel biti najbolj zadovoljen.

"Veseli me predvsem to, da smo vsi zdravi. To je pred koncem sezone najbolj pomembno. Po današnjem treningu lahko z veseljem ugotovim tudi to, da so fantje dobro pripravljeni in komaj čakajo, da se začne. Skrivnosti med ekipama ni. Oboji poznamo drug drugega. Pričakujem, da bomo navijačem, naših naj bi v Koper prišlo kar 300, 400, za konec sezone pripravili pravi spektakel. Čeprav tekma mogoče ne bo najlepša za oko, je pomembno predvsem to, da zmagamo. Ni pomembno, na kakšen način bomo prišli do nje. Pomembno je le to, da se bomo ob koncu veselili," je povedal Simon Rožman, trener Domžal, ki v zadnjih petih prvenstvenih tekmah niso zmagale niti enkrat.

Simon Rožman verjame, da bo v drugem poizkusu v finalu pokala uspešen. | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman verjame, da bo v drugem poizkusu v finalu pokala uspešen. Foto: Vid Ponikvar

Leta 2014 jo je izgubil, kako bo tokrat?

Slab je tudi njihov izkupiček medsebojnih tekem z Olimpijo v tej sezoni. Domžalčani so trikrat izgubili in le enkrat zmagali. "Mislim, da to ne bo igralo nobene vloge. Pred nami je zaključek sezone, pomembnost tekme je velika. Kaj se je dogajalo pred tem, ni pomembno. Na vseh preostalih tekmah proti Olimpiji smo igrali dobro, a nismo imeli sreče. Bili smo boljši, a odločale so malenkosti, ki bodo odločale tudi tokrat. Predvsem v fazi branjenja bomo morali biti pazljivi, medtem ko bomo morali v napadu izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo zagotovo ponudile. Drugače se takšne tekme ne da zmagati," se je še razgovoril trener, ki se bo še drugič potegoval za pokalno lovoriko. Leta 2014 je na klopi Celja izgubil.

Tekme med Domžalami in Olimpijo v tej sezoni:

-20. avgust (6. krog prvenstva):
Domžale : Olimpija 1:3 (0:1)
Alvir 80.; Zajc 18., Kronaveter 63., Wobay 77.

-29. oktober 2016 (15. krog prvenstva):
Olimpija : Domžale 1:0 (0:0)
Kirm 58.

-12. marec 2017 (24. krog prvenstva):
Domžale : Olimpija 1:0 (1:0)
Repas 9.

-13. maj 2017 (33. krog prvenstva):
Olimpija : Domžale 3:1 (2:1)
Benko 15., Miškić 45., Boateng 66.; Bratanović 24.

Po tekmi bo ne glede na razplet ostal brez službe

Za njegovega kolega na klopi Olimpije je to prva priložnost za lovoriko.

Safeta Hadžića bo po sredinem finalu pokala na klopi Olimpije nasledil Igor Biščan. | Foto: Vid Ponikvar Safeta Hadžića bo po sredinem finalu pokala na klopi Olimpije nasledil Igor Biščan. Foto: Vid Ponikvar

"Jasno je, da pričakujem zmago. Verjamem v svoje fante, čeprav zelo spoštujem Domžale, ki imajo zelo dobre nogometaše. Med njimi so se kar štirje znašli tudi na zadnjem seznamu selektorja Slovenije Srečka Katanca. Domžale so zelo dobre, a pred nami je tekma sezone, ki jo preprosto moramo dobiti. Verjamem, da nam bo ob podpori številnih navijačev uspelo," je povedal Safet Hadžić, ki bo Olimpiji poskušal prinesti peti naslov pokalnega prvaka oziroma prvega, če upoštevamo samo obdobje, ko so Ljubljančani leta 2005 pot začeli na novo, na pogorišču starega kluba.

"To, kaj se je dogajalo v prejšnjem delu sezone, danes ni pomembno. Pomembno je le, kaj se bo dogajalo v sredo zvečer. Obe ekipi si ustvarjata priložnosti, zato sem prepričan, da je pred nami dobra tekma. Na koncu bo rezultat tekme povedal, kdo je boljši," je še dejal trener, ki bo v finalu pokala verjetno še zadnjič sedel na klopi Olimpije. Že dan po tekmi naj bi namreč v klubu predstavili novega trenerja, Hrvata Igorja Biščana.

Nazadnje jim je uspelo, ko je bil zraven Robert Prosinečki

Domžale so v finalu pokala nazadnje igrale leta 2011, ko so zmagale in prišle tudi do svojega edinega naslova pokalnega prvaka. V finalu so po v pravem spektaklu v Stožicah s 4:3 odpravile Maribor. Sezono pred tem so v finalu izgubile, potem ko jih je po podaljšku premagal prav Maribor.

Olimpija je bila v pokalni prvak v letih 1993, 1996, 2000 in nazadnje let 2003, ko je v finalu, takrat so v finalu igrali še dve tekmi, zaradi zadetka več v gosteh po remiju z 1:1 in remiju z 2:2 v Celju prišla do lovorike. Takrat je za njo igral tudi sloviti Hrvat Robert Prosinečki. Zdajšnja Olimpija, ki obstaja od leta 2005, še ni bila v finalu pokala.

Želijo si zaceliti prvenstvene rane

Nemanja Mitrović je optimist. | Foto: Vid Ponikvar Nemanja Mitrović je optimist. Foto: Vid Ponikvar Ob trenerjih sta na tiskovni konferenci na Brdu pri Kranju sedela še nogometaša obeh ekip. "Eno leto je minilo, odkar smo se v Ljubljani veselili naslova državnega prvaka. Zdaj je stanje povsem drugačno, a vseeno se lahko veselimo lovorike. Pred nami je tekma sezone, v kateri bomo skušali zaceliti rane, ki smo jih dobili v prvenstvu. Domžale so zelo dobra ekipa, kar so dokazali tudi v prvenstvu. Zelo jih spoštujemo, a hkrati verjamemo, da jih lahko premagamo. Gledati moramo predvsem nase in na to, kako odpraviti napake, ki smo jih delali. Zelo smo motivirani, dobro smo pripravljeni in prepričani o uspehu," je povedal izkušeni branilec Olimpije Nemanja Mitrović, ki se je znašel na seznamu za tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti v Stožicah.

"Tekme se zelo veselimo in jo nestrpno pričakujemo. Gremo po zmago in naredili bomo vse, da nam uspe," je dejal vezist Domžal Jan Repas. "Vsaka tekma je tekma zase. Sploh pokalna. Mogoče se zdaj pripravljamo nekoliko drugače, kot smo se v prvenstvu, tako da bomo videli, kaj to pomeni. Smo optimisti," je še povedal 20-letni up Domžal.

Ne spreglejte