Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 12. 2016,
17.10

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Chapecoense

Sobota, 3. 12. 2016, 17.10

7 let, 4 mesece

Na pogrebu pričakujejo več kot 100 tisoč ljudi

V Brazilijo prispela trupla v letalski nesreči umrlih nogometašev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Chapecoense | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Brazilijo so danes pripeljali trupla 50 nogometašev, trenerjev in članov osebja brazilskega nogometnega kluba Chapecoense, ki so minuli teden umrli v letalski nesreči v Kolumbiji. Klub na svojem stadionu v mestu Chapeco za drevi pripravlja skupno pogrebno slovesnost.

Tri letala brazilske vojske so Medellin zapustila v petek, v domače mesto nogometnega kluba pa so prispela danes. Letala je ob pristanku pospremil dež, nebo pa je razsvetlil ognjemet, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Domov so prepeljali tudi že druge žrtve nesreče. Skupaj je od 77 ljudi na krovu letala umrlo 71 ljudi, med katerimi je bilo sedem članov posadke, 21 novinarjev in 19 nogometašev. Preživeli so trije nogometaši, brazilski novinar in dva člana posadke.

Na pogreb pričakujejo kar 100 tisoč ljudi

Na klubskem nogometnem stadionu za drevi pripravljajo skupno pogrebno slovesnost, na kateri pričakujejo 100.000 ljudi. Pogreba naj bi se udeležila tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino in brazilski predsednik Michel Temer. Slovesnost se bo začela s sprevodom po mestu, zaključila pa se bo na stadionu.

Ta sprejme 19.000 ljudi, namestili pa bodo še 2000 dodatnih sedežev. Okrog stadiona bodo postavili tudi velike zaslone, na katerih bodo lahko ljudje spremljali slovesnost.

Kaj je razkril zvočni posnetek?

Letalo Avro RJ letalske družbe LaMIA je vzletelo v brazilskem Sao Paulu, se ustavilo v bolivijskem Santa Cruzu in nadaljevalo pot proti Medellinu. Zvočni posnetek pogovora, ki so ga v četrtek objavili vsi veliki kolumbijski mediji, kaže, da je potem, ko je kontrolor poletov pilotu dejal, naj počaka nekaj minut, da bo lahko pristal, slednji dejal, da je letalo brez elektrike in goriva.

Nogometaši brazilskega prvoligaškega kluba naj bi se v sredo pomerili s kolumbijskim klubom Atletico Nacional v finalu južnoameriškega pokala.

Ne spreglejte